Mirnes Šišič bo gleženj verjetno dokončno pozdravil šele po koncu sezone. Foto: MMC RTV SLO
Mirnes Šišič bo gleženj verjetno dokončno pozdravil šele po koncu sezone. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kek
Matjaž Kek bo v sredo moral poiskati novo rešitev za desni bok. Foto: MMC RTV SLO
Oboji zadovoljni s točko
Šišič: Nisem igral z injekcijo

27-letni Velenjčan je na desnem boku skrbel za Mareka Jankulovskega in Radeka Širla. Kljub poškodbi gležnja, ki ga muči v zadnjem času, je na igrišču zdržal do 83. minute, ko ga je zamenjal Anton Žlogar. Zaradi rumenega kartona, ki si ga je zaradi prehitrega izvajanja prostega strela prislužil v prvem polčasu, v sredo na Severnem Irskem ne bo igral.

Kako bi ocenili tekmo proti Češki?
Mislim, da smo bili gospodar na igrišču vseh 90 minut. Imeli smo boljše priložnosti od Čehov. Tokrat je bil dober vsak rezultat razen poraza. Če bi zmagali, bi bilo tudi to zelo zasluženo. Dedič je imel nekaj lepih priložnosti. Mislim, da lahko to že v sredo popravimo proti Severni Irski. Morda se nam bo to obrestovalo na najpomembnejših tekmah.

Kako je bilo na tekmi z vašim gležnjem?
Bilo je zelo kritično vso tekmo. Čutil sem bolečine, a sem poskušal iztržiti svoj maksimum. Mislim, da smo vse do 83. minute, kolikor sem igral, dobro ustavljali njihove igralce na levi strani.

Ste igrali z injekcijo?
Ne. Trudil sem se, da je ne vzamem. Zdaj imam majhne probleme, ampak bo v redu. V sredo ne bom igral zaradi dveh kartonov, ampak se bom poskušal vseeno priključiti ekipi in biti zraven. S terapijami si bom potem poskušal opomoči in pomagati ekipi na naslednjih tekmah.

V sredo torej odpotujete z ekipo?
Najverjetneje bom šel z ekipo, razen če bo zdravnik rekel, da se moram vrniti v klub.

Kaj se dogajalo tam, kjer ste dobili rumeni karton?
Z Milivojem sva imela dobro taktiko, da mu odigram podajo na rob kazenskega prostora. Vsi smo že pričakovali strel, a je bilo malce prehitro, nisem slišal sodnikovega piska. To je bila pač napaka, a to je sestavni del igre. To se dogaja, mi smo želeli najboljše. Treba je gledati naprej, ostalo je 0:0, moramo se pripravljati na Severno Irsko.

Selektor je pred tekmo veliko pričakoval od vas. Kaj vam je dejal, ko ste zapustili zelenico?
Pred tekmo smo imeli še en sestanek. Dejal mi je, da češka leva stran "ne sme" igrati vseh 90 minut. Mislim, da sem to poskušal narediti po svojih najboljših močeh. Vsi smo se trudili, da bi čim bolje opravili selektorjeve naloge pred tekmo. Vsak posameznik se je trudil za uspeh kolektiva. Bili smo zelo kompaktni in dobro organizirani, ampak manjkal je ta en gol.

Severna Irska je premagala Poljsko s 3:2. Kako komentirate ta izid?
To me niti ne zanima, tekme nisem gledal. Pomembna je naša ekipa, jaz gledam naše igralce. Zanima me predvsem, kako bomo mi igrali. Imajo 10 točk, tekmo več in čakajo nas. Verjetno tudi oni razmišljajo o nas. Maksimalno se moramo spočiti in osredotočiti na to tekmo. Fantje bodo pravi tudi brez mene. Poskušali bodo priti vsaj do neodločenega izida, morda lahko tudi zmagajo. Mislim, da bodo zelo pozitivni, smo dobra ekipa, ves teden smo dobro delali. S štirimi točkami iz teh dveh tekem bi lahko bili res zadovoljni.

Zamenjali ste klub, zdaj igrate za Crveno zvezdo. Kako ste se znašli?
Škoda, ker je moj gleženj v kritičnem stanju že vse od začetka priprav. Poškodbo vlečem že dalj časa in mislim, da se bo to tako tudi nadaljevalo vse do konca te sezone, potem pa bom moral okrevati maksimalno. Pri Crveni zvezdi me pričakujejo, igra se v ritmu sobota-sreda. Zdaj nas čaka tretji in hkrati zadnji del državnega prvenstva, bo kar pestro. Trenutno smo na drugem mestu in bo še zelo zanimivo. Poskušali bomo osvojiti pokal.

Kakšno je stanje v klubu? Zadnje dni se je govorilo, da ima Crvena zvezda velike finančne težave.
Ne vem. Tega ne bi komentiral, za to so zadolženi drugi ljudje. To ni moja stvar.

Torej igralci tega nič ne čutite?
Jaz o tem nič ne vem.

M. R. & A. G.

Oboji zadovoljni s točko
Šišič: Nisem igral z injekcijo