Jan Oblak je postal nepogrešljivi člen Benfice. Foto: EPA
Jan Oblak je postal nepogrešljivi člen Benfice. Foto: EPA
Kevin Kampl
Kevin Kampl je v Celovcu Salzburgu pomagal do druge pokalne zvezdice v klubski zgodovini. Foto: EPA

Benfica je v nedeljo prvič po sezoni 2003/04 - tedaj je z golom Simaa Sabrose po podaljšku z 2:1 ugnala velikega tekmeca Porto - osvojila portugalski pokal, kar je Lizbončanom sicer uspelo že 25. v klubski zgodovini. Za novo pokalno zvezdico so morali v finalu streti odpor Ria Aveja, ki je po zadetku Nica Gaitana klonil z 1:0.

Oblak, ki je v sredo šele po izvajanju 11-metrovk izgubil finale Evropske lige proti Sevilli, je znova branil odlično, svojo mrežo je znova ohranil nedotaknjeno. Benfica, ki je predtem osvojila prvenstvo in ligaški pokal, si je tako zagotovila zgodovinski trojček lovorik. Etien Velikonja za Rio Ave ni igral.

Kampl prispeval gol za pokalno zmago
Pokalni naslov je osvojil tudi Kevin Kampl, ki je s svojim Salzburgom potegnil črto pod izjemno uspešno sezono, v kateri je osvojil dvojno krono. Po osvojenem avstrijskem prvenstvu so se Salzburžani veselili še zmage v finalu pokala nad nižjeligašem St. Pölten v Celovcu. Za zmagovalce je Kampl prispeval drugi zadetek v 42. minuti. Slovenski napadalec je s soigralci tako pripravil najlepše mogoče slovo za trenerja Rogerja Schmidta, ki bo v prihodnji sezoni sedel na klop Bayerja iz Leverkusna.

Portugalski pokal, finale:
BENFICA - Rio Ave 1:0 (1:0)
Gaitan 20.
RK: Lionn 90./Rio Ave

Avstrijski pokal, finale:
SALZBURG - St. Pölten 4:2 (2:1)
Klein 35., Kampl 42., Soriano 63., 67.; Jano 40., Noel 70.