Foto: Reuters. Jan Oblak bo skušal sredni večer čim prej pozabiti.
Foto: Reuters. Jan Oblak bo skušal sredni večer čim prej pozabiti.

Vodilna ekipa Bundeslige in edina, ki poleg Juventusa še ni prejela zadetka v letošnji Ligi prvakov, je Madridčane odpravila s 4:0. Poraz s štirimi goli razlike je najvišji Atleticov v 391 tekmah pod vodstvom Diega Simeoneja in hkrati izenačitev najvišjega v Ligi prvakov. Enak izid je bil 21. oktobra 2009, ko je Madridčane nadigral Chelsea.

Oblak še ni prejel štirih golov v Atleticu

Črn večer je imel tudi Jan Oblak, ki je moral štirikrat po žogo v mrežo, prvič v dresu Atletica. 25-letni vratar je prejel štiri gole nazadnje pred šestimi leti in pol, ko je bil na Portugalskem posojen Leiri.

"Rezultat pove vse. Moramo čestitati nasprotniku, ki je igral hiter in napadalen nogomet. Začeli smo dobro, a se ni zgodilo veliko. Po odmoru smo bili boljši, vendar nismo mogli izenačiti. Povedli so z 2:0, ni nam uspelo znižati na 2:1. Potem se je zgodilo, kar se je. Lepo je gledati njihovo igro. Kljub porazu s 4:0 sem videl tudi nekaj dobrih stvari," je povedal Simeone.

"4:0 je res visoka zmaga. Na začetku smo imeli težave, nato smo se izboljšali. Vodstvo nam je dalo samozavest. Prvih 15, 20 minut v drugem polčasu je bilo zelo težkih za nas. Prevladovali so, bili so zelo nevarni. Dvakrat so zadeli tudi okvir vrat. Nato smo spet zaigrali bolje. Drugi gol je bil odločilen," je povedal trener Borussie Lucien Favre.

Foto: Reuters. Samir Handanović je rešil Inter še višjega poraza. Zbral je devet obramb.
Foto: Reuters. Samir Handanović je rešil Inter še višjega poraza. Zbral je devet obramb.

Handanović najbolje ocenjen pri Interju

Drugi slovenski vratar Samir Handanović je z Interjem gostoval na Camp Nouu in bil kljub dvema prejetima zadetkoma najbolje ocenjeni igralec v vrstah Milančanov. Zbral je kar devet obramb. Barcelona kljub odsotnosti poškodovanega Lionela Messija ni imela težav priti do tretje zaporedne zmage (2:0) v Ligi prvakov.

Inter je 38. minuti načel Rafinha. "Rafinha je igralec, ki smo ga hoteli podpisati, a nismo mogli. Ni bil samo strelec, užival sem v njegovi igri nocoj. Je nogometaš, ki bo Barceloni prinesel še veliko dobrega," je Brazilca hvalil trener Interja Luciano Spalletti in priznal: "Ne moreš priti sem, se braniti in poskušati doseči gol iz protinapada. Moraš igrati bolje z žogo v nogah, če hočeš narediti kaj na tem stadionu. Najbolj sem žalosten, ker sem hotel popolnoma drugačen pristop v prvem polčasu. Nismo bili dovolj pogumni. Dovolili smo Barceloni igro, kot si jo je želela."

Barcelona je v Ligi prvakov neporažena na 28 domačih tekmah, niz, ki se je začel septembra 2013. Katalonci so zmagali na vseh domačih tekmah v vseh zadnjih petih skupinskih delih.