Harry Kane se je poškodoval 9. aprila proti Manchester Cityju. Foto: EPA
Harry Kane se je poškodoval 9. aprila proti Manchester Cityju. Foto: EPA

Odlični napadalec si je poškodoval gleženj na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov proti Manchester Cityju 9. aprila. Trener Mauricio Pochettino je večkrat poudaril, da na najboljšega strelca lanskega svetovnega prvenstva ne bo mogel računati do konca sezone.

"Odlično se počutim, prav nobenih težav nisem imel. Prejšnji teden sem normalno treniral z moštvom. V naslednjih dneh moram še kondicijsko priti na želeno raven. Mislim, da bom lahko igral. Končno odločitev bo sprejel trener Pochettino," je poudaril Kane, ki je imel že januarja in februarja poškodovan gleženj. Šest tednov ni igral, vseeno pa je v letošnji sezoni dosegel 24 golov v vseh tekmovanjih skupaj.

"Res je zelo napredoval v zadnjih dneh. Težko je še potrditi, ali bo začel tekmo. Morda bo začel na klopi. Zaupam tudi v preostale igralce. Poglejte, kaj nam je uspelo brez njega, ko so nas že vsi odpisali. Najprej smo izločili Manchester City, nato pa še Ajax. Vsekakor je Kane eden izmed najboljših napadalcev na svetu. Spada med tri najboljše. Vedno je lepo imeti takega igralca na tako pomembni tekmi," je dodal Pochettino.

Finalno tekmo na stadionu Wanda Metropolitano v Madridu bo sodil Koprčan Damir Skomina.