Dorian Babunski že trenira s člansko ekipo Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Dorian Babunski že trenira s člansko ekipo Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

Po Anesu Vazdi, nekdanjem kapetanu mladinskega moštva FK Sarajevo, ki je prejšnji teden z aktualnimi državnimi prvaki dosegel dogovor o enoletnem sodelovanju, je pred podpisom še en mladenič. 20-letni Babunski, ki ima tudi španski potni list, je nazadnje igral za špansko moštvo Fuenlabrada v Segunda Division B, pred tem pa je svoj talent dokazoval v mlajših selekcijah madridskega Reala, v katerih je bil eden najvidnejših posameznikov in obenem kapetan mladinskega moštva.

"Dorian Babunski je zagotovo potencialno zanimiv nogometaš. V veliko zadovoljstvo nam je, da smo z igralčevimi agenti dosegli dogovor o štirimesečni poskusni dobi. V tem času ga bomo pozorno spremljali in ob koncu omenjenega obdobja dobili odgovor, ali Dorian lahko predstavlja dodano vrednost našemu moštvu," je o morebitnem novem članu zmajev dejal športni direktor Nenad Protega.

Babunski, ki bo v Ljubljani vsaj do januarja, že trenira s članskim moštvom. Njegov oče Boban Babunski je bil makedonski reprezentant in tudi član strokovnega štaba v izbrani vrsti. Brat David, ki je zdaj član Crvene zvezde, pa se je prav tako kalil v Španiji, a pri velikem tekmecu Dorianovega Reala, v mlajših selekcijah Barcelone.