Bo Mura preskočila azerbajdžansko oviro? Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Bo Mura preskočila azerbajdžansko oviro? Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Ermin Šiljak
Trener Olimpije Ermin Šiljak po malem najbrž že razmišlja o Tromsoju. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Marijan Pušnik
Marijan Pušnik s svojimi varovanci nabrušen pričakuje tekmo proti Dacii. Foto: MMC RTV SLO

Nogometno popoldne bo v Luksemburgu odprla Olimpija. Zaloga treh zadetkov prednosti s prve tekme v Stožicah je lepa in Ljubljančani bi jo morali brez težav zadržati, čeprav so v sredo dopoldne v drugo največje luksemburško mesto Esch-sur-Alzette odpotovali brez poškodovanih Đorđeja Ivelje (prejšnji teden je načel mrežo Jeunessa, v nedeljo pa je zadel tudi na tekmi superpokala v Mariboru) in Nikole Nikezića. Prvi ima težave s poškodbo trebušnega zida, drugi pa s poškodbo mišice.

"Predvsem moramo tam profesionalno opraviti svojo nalogo. Vemo, da smo favoriti, nič drugega kot zmaga nas ne zanima. Potem pa se počasi začnemo pripravljati za drugi krog," je za klubsko spletno stran povedal Dalibor Radujko. Zeleno-bele v naslednjem krogu čaka norveški Tromso, prva tekma bo - seveda, če se ne bo zgodila senzacija - v Ljubljani.

Fajić naj bi igral
Mura bo Baku pričakala pred polnimi tribunami v Lendavi, saj Fazanerija ne izpolnjuje vseh kriterijev Uefe. Izid s prve tekme 0:0 je glede na to, kako je potekala pot soboške odprave v Azerbajdžan, zelo ugoden, na stadionu Nafte pa bo treba zadeti.
Nogometaši bogatega Bakuja so v Prekmurje pripotovali že v torek. Muraše je medtem zapustil vratar Aleš Luk, ki se je preselil v ciprski Paralimni, odšel je tudi Jure Travner, Aleš Majer pa nima pravice nastopa. Nusmir Fajić naj bi kljub poškodbi stisnil zobe. Recept za uspeh bo znova organizirana in disciplinirana igra. Nagrada za napredovanje bi bil obračun s CSKA-jem iz Sofije.
Ponoviti drugi polčas iz Kišinjeva
Celjani bodo doma želeli preobrniti izid proti Dacii Kišinjev (nekdanjemu Zimbruju), v Moldaviji so izgubili z 0:1. Varovanci Marijana Pušnika so v nedeljo na prijateljski tekmi premagali Krško s 3:1 (Medved, Plesec, Močivnik), na Areni Petrol pa si želijo ponoviti drugi polčas iz moldavske prestolnice. Napovedujejo napad od začetka, ob morebitnem uspehu pa jih čaka švedski Elfsborg.
"Jaz osebno sem bil nad kvaliteto Dacie na prvi tekmi zelo presenečen. Odigral sem že veliko tekem, ampak oni so res zelo dobra ekipa. Kot je že trener dejal, imajo pet vrhunskih posameznikov, vsak izmed njih lahko reši tekmo. Mi se tega zavedamo. Mislim, da nam z našo kolektivno, predvsem pa agresivno, borbeno in poletno igro ter kančkom sreče, lahko uspe. Vsi živimo za to tekmo in dali bomo vse od sebe, da presenetimo," je povedal kapetan Celja Sebastjan Gobec.

Evropska liga, 1. predkrog, povratne tekme

Četrtek ob 18.00:
JEUNESSE ESCH (LUKS) - OLIMPIJA 0:3

Ob 20.00:
MURA - BAKU (AZR) 0:0

CELJE - DACIA KIŠINJEV (MOL) 0:1
V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.