Ermin Rakovič je v 47. minuti poskrbel za vrhunec ljubljanskega derbija. Foto: MMC RTV SLO
Ermin Rakovič je v 47. minuti poskrbel za vrhunec ljubljanskega derbija. Foto: MMC RTV SLO
Sebastjan Cimerotič
Sebastjan Cimerotič na prvi tekmi ni zadel. Foto: MMC RTV SLO
Prvaki začeli s porazom
Ljubljanski derbi Interblocku
V Kopru odločil gol Božičiča
Luka Majcen, v 22. minuti pa je Interblock tudi povedel. Z 19 metrov je nekoliko z leve strani mrežo načel Lucas Horvat. Argentinski Slovenec, ki je zadnja leta igral za Dravo in je pogodbo z ljubljanskim klubom podpisal prejšnji teden, bi si težko zamislil lepši debi v dresu "kockarjev".
Priložnost "Cimeta"
Blizu izenačenju je bil v 26. minuti Joao Gabriel Da Silva, ki je iz bližine z glavo meril previsoko. V 34. minuti je z roba kazenskega prostora nevarno streljal Sebastjan Cimerotič, a je žoga spet za las zletela prek vrat.
Štiri minute pozneje je na drugi strani iz ugodnega položaja poskušal Vladimir Milenković, Damir Botonjič je slabo ustavil žogo, vendar je Majcen iz bližine ni znal poslati v mrežo.
Mojstrski lob Rakoviča
Interblock je drugi zadetek dosegel takoj po novem prihodu iz slačilnice. Spet bi bržkone lahko bolje posredoval Botonjič, ki je stal nekoliko iz vrat, Ermin Rakovič pa je mojstrsko žogo poslal prek njega, tako da se je od prečke odbila za njegov hrbet. V 64. minuti je za vodstvo Interblocka s 3:0 z avtogolom poskrbel Leonardo Bonifacio po strelu Amerja Jukana z roba kazenskega prostora.
V 80. minuti je izid znižal Miha Šporar, ki je bil na pravem mestu, potem ko po strelu Mladena Rudonje vratar Interblocka Matjaž Rozman ni uspel zadržati žoge.
Gorinšek junak v Mariboru
V Ljudskem vrtu sta pred praznimi tribunami igrala Maribor in Hit Gorica, prvouvrščeni ekipi lanske sezone. Slavili so Primorci z 1:0. Edini strelec je bil v 67. minuti Gorazd Gorinšek. Po predložku Admirja Kršiča z desne strani je najvišje skočil v kazenskem prostoru in tudi s pomočjo Marka Popovića žogo spravil za hrbet Marka Raniloviča. Pri gostih ni igral Etien Velikonja, saj se je v četrtek poškodoval na tekmi proti Lahtiju.

Mariborčani so lani edini poraz na domačem igrišču doživeli v zadnjem krogu proti Interblocku. Varovanci Darka Milaniča so sicer imeli terensko premoč, a niso zatresli mreže. V 12. minuti je David Bunderla zadel prečko, V 55. minuti pa je Zoran Pavlovič z 20 metrov meril tik mimo vratnice. Tudi pritisk ob koncu tekme ni obrodil sadov.
Gol Božičiča dovolj za zmago "kanarčkov"
Luka Koper je v odprti in dopadljivi predstavi z 1:0 premagal CM Celje. V 37. minuti je z diagonalnim strelom natančno meril Saša Božičič. Že na začetku tekme je bil dvakrat nevaren Miran Pavlin, v 31. minuti pa mu je odgovoril Roki Štraus s strelom v okvir vrat. Tudi v 2. polčasu so bili boljši Koprčani. Gostje so imeli najzrelejšo priložnost za izenačenje šele v sodnikovem podaljšku, ko je Lisandro Sacripanti poskušal z lobom, Admir Suhonjič pa je žogo odbil v kot.

1. krog:
MARIBOR - HIT GORICA 0:1 (0:0)
Gorinšek 67.

Maribor: Ranilovič, Džinič, Kljajević, Mejač, Popović, Bačinovič (70./Volaš), Školnik (87./Črnic), Mihelič, Pavlovič, Bunderla (64./Jelič), Tavares.

Hit Gorica: Simčič, Gornišek (82./Arčon), Balažic, Djukič, Cvijanović, Škarabot, Gregorič, Rakušček, Galešić (90./Žigon), Kršič, Osterc.

OLIMPIJA - INTERBLOCK 1:3 (0:1)
2.000; Šporar 80.; Horvat 22., Rakovič 47., Bonifacio 64./ag

Olimpija: Botonjič, Šporar, Bonifacio, Da Silva, Ibraimi, Pokorn (46./Cvijanovič), Roj, Mitrakovič (73./Tiganj), Salkič, Rudonja, Cimerotič (73./Rujovič).

Interblock: Rozman, Tabot, Gill, Kokot, Grabus, Jelečević, Horvat, Brezič, Milenkovič, Majcen (46./Jukan), Rakovič (74./Gerič).

LUKA KOPER - CM CELJE 1:0 (1:0)
250; Božičič 37.

Nedelja ob 19.00:
RUDAR VELENJE - NAFTA

Odigrano v petek:
DOMŽALE - LABOD DRAVA 2:2 (1:0)
650; Zatkovič 16., Pekič 81.; Drevenšek 79./11-m, Zajc 92.
Prvaki začeli s porazom
Ljubljanski derbi Interblocku
V Kopru odločil gol Božičiča