Čeprav je v Španiji večkrat oblekel rdeče-beli dres, pa Paunovićevo srce pripada Partizanu. Foto: EPA
Čeprav je v Španiji večkrat oblekel rdeče-beli dres, pa Paunovićevo srce pripada Partizanu. Foto: EPA
Veljko Paunović
Veljko Paunović je svoje čase igral tudi pri Atleticu iz Madrida. Na 82 nastopih za rdeče-bele je dosegel 14 zadetkov. Foto: EPA

Otrok Partizana, pri katerem je tudi sklenil svojo nogometno pot, se je v svoji štirinajst letni karieri kar 10-krat selil, večinoma po Pirenejskem polotoku, dvakrat pa je bil član Atletica iz Madrida. Odločitev o prenehanju igranja nogometa je sprejel zaradi nenehnih težav s poškodbami. V naslednjih nekaj mesecih si bo opomogel, pozneje pa se bo odločil, kakšna bo njegova prihodnost.

Pravi čas za konec kariere
"V prvi polovici sezone sem imel ogromno težav s poškodbami, zato enostavno nima smisla nadaljevati. Nisem bil zadovoljen s svojimi predstavami, in to je pravi čas, da se umaknem, saj ne morem več napredovati ali pa igrati na najvišji ravni," je po koncu kariere dejal nekdanji srbski reprezentant, ki je z reprezentanco nastopil le na dveh prijateljskih tekmah in dosegel en zadetek proti Severni Irski.

Španski Srb z enim naslovom
Leta 1999 je z Mallorco, h kateri je bil dvakrat posojen kot nogometaš Atletica, zaigral v finalu zdaj že nekdanjega Pokala pokalnih zmagovalcev, kjer je z 1:2 izgubil proti Laziu. V Strumici (Makedonija) rojeni Srb je v svoji karieri osvojil le en pokal, leta 2007 je z ruskim Rubinom iz Kazana zmagal na državnem prvenstvu. Od leta 2006 ima tudi španski potni list.

"Atmosfera pri Partizanu je odlična"
"O upokojitvi sem začel razmišljati že ob začetku sezone, in te odločitve ne obžalujem. Atmosfera v slačilnici Partizana je odlična in fantje imajo pred sabo še veliko lepega," je še dodal Paunović, ki je pred začetkom sezone podpisal dveletno pogodbo s svojim matičnim klubom, s katerim je zaigral v Pokalu UEFA.

Veljko Paunović je v članski selekciji prvič nastopil v sezoni 1994/95, ko je bil član Partizana. Čez leto dni se je podal v Španijo, kjer je ostal kar devet let, zaigral pa za Marbello, Atletico Madrid in Atletico Madrid B, Mallorco, Oviedo, Tenerife, se za nekaj mesecev podal v Hannover in se vrnil pod Pireneje in okrepil Getafe. Pred ponovnim prihodom v Beograd se je preizkusil v Kazanu in spet v Španiji, tokrat pri Almeríi.

A. B.