Lamine Diarra je s 17 zadetki prvi strelec Partizana v državnem prvenstvu. Foto: EPA
Lamine Diarra je s 17 zadetki prvi strelec Partizana v državnem prvenstvu. Foto: EPA
Slaviša Jokanović
Slaviša Jokanović je Partizan prevzel pred letom in v tem času osvojil dva naslova državnega prvaka ter enega pokalnega. Bil je izbran tudi za najboljšega srbskega trenerja leta 2008, a je zaradi slabih rezultatov svoje ekipe v Pokalu Uefa nagrado zavrnil. Foto: EPA
Dragan Stojković
Dragan Stojković, ki je za Crveno zvezdo igral med letoma 1986 in 1990, od 2005 do 2007 pa bil predsednik rdeče-belega moštva, zanika obtožbe na njegov račun. Foto: EPA

Partizan s tekmo manj pred Vojvodino vodi s 15 točkami razlike, a ima proti varovancem Zorana Marića boljši izkupiček, saj je dvakrat slavil (1:0 in 2:0), enkrat pa remiziral (0:0). Črno-beli, ki so izpadli po skupinskem delu Pokal Uefa, so v letošnji sezoni v 27. krogih nanizali 20 zmag, 5 remijev in 2 poraza.

Slavje po današnji tekmi z OFK Beogradom
"Čestital bi Partizanovim navijačem, mojim igralcem in vsem tistim, ki so z mano osvojili to lovoriko. To je naš skupen uspeh, tako da pričakujem lep dan, lep ambient in zmago Partizana, po kateri bomo proslavili ta uspeh," je dejal trener Slaviša Jokanović, ki je beograjski klub prevzel leta 2008. Nogometaši novega prvaka bodo uspeh proslavili po današnji tekmi proti OFK Beogradu na stadionu Partizana.

Obtožbe pri Zvezdi se nadaljujejo
Medtem ko Parni valjak slavi, pa si glavni akterji zgodbe o dolgovih Crvene zvezde izmenjujejo obtožbe. Nazadnje se je javil nekdanji predsednik rdeče-belih Dragan "Piksi" Stojkovič, ki ga je uprava obubožanega kluba obtožila, da je eden izmed glavnih krivcev za velike dolgove. Nekdanji jugoslovanski reprezentant je kot krivca označil člana zdajšnjega upravnega odbora Dragija Mićovića, ki naj bi v klub vabil svoje ljudi in s 25-kratnim prvakom tudi opravljal.

"Mićović je operiran od nogometa"
"Vsem je jasno, da s klubom upravlja Mićović, ki je v upravni odbor pripeljal svoje ljudi. Vse bi bilo v redu, če bi se spoznal na nogomet, a on je od njega operiran," je dejal strelec 15 zadetkov v dresu reprezentance, ki je z Mićovićem sodeloval med predsednikovanjem. "Dokler sva sodelovala, sem mu svetoval, naj se ne vtika v sestavo ekipe in ne sodeluje pri nakupu igralcev. A vse je bilo zastonj."

Plače manjše, rezultati boljši
Stojković je omenil tudi, da njegovi sodelavci, ko je vodil klub, niso imeli niti približno takih plač, kot jih imajo zdaj vodilni, ki so v zadnjih mesecih napravili še večji minus: "Govorijo o velikem minusu, ne povedo pa, da jim je v petih mesecih uspelo dolg zvišati za 6 milijonov evrov. Ne govorijo o svojih plačah, o katerih so lahko moji sodelavci le sanjali, pa jih to ni ustavilo pri osvajanju trofej in igranju v Evropi. Največja težava zdajšnjega vodstva Crvene zvezde je v vodstvu.

Edini, ki je pomagal Zvezdi, je Mišković
Po mnenju dobitnika bronaste medalje z olimpijskih iger leta 1984 v Los Angelesu je njegova največja napaka ta, da je ljudem, ki zdaj tvorijo vrh Crvene zvezde, dovolil, da pridejo v klub. "Tudi mene so prepričali, da lahko in da želijo pomagati." Žal mu je tudi za Marka Miškovića, katerega je prej le hvalil: "Edini človek, ki se razume na nogomet, ima neizmerno rad Zvezdo in ji je do zdaj najbolj pomagal, je Mišković. Očitno je tudi on zašel med te ljudi."

A. B.