Joc Pečečnik ne skriva velikih načrtov z Interblockom. Foto: MMC RTV SLO
Joc Pečečnik ne skriva velikih načrtov z Interblockom. Foto: MMC RTV SLO

Tisti, ki ne bo poravnal dolgov ljudem, ki so bili pod Olimpijinim imenom oškodovani, tisti se ne more oklicati za predsednika Olimpije.

Potem pa bomo na dolgi rok ocenili, kaj bo Katanec, ali bo direktor, predsednik ali trener.

Kaj počne Srečko Katanec?
Joc o obnovi bežigrajskega stadiona
Pečečnik o združevanju Olimpij

"Do zdaj smo imeli z vsemi klubi dobre odnose, zdaj pa so nekateri igralci Bežigrada naredili puč v lastnem klubu. Zdaj pa se dogaja, da določeni ljudje potvarjajo stvari in nas žalijo, mi na to ne želimo odgovarjati, saj nismo v gostilni. Vseskozi sledimo le svojemu cilju - dvigniti šport in nogomet v Ljubljani," je začel četrti najbogatejši Slovenec razpredati o predlogu, ki bi oživel staro Olimpijo.

O združevanju v Olimpijo
Podjetnik iz Šmarce pri Kamniku poudarja, da si želi ime Olimpija dodati kot piko na i svojim velikopoteznim načrtom. V naslednjih petih letih namerava Interblock zgraditi nogometno akademijo, na kateri se bo šolalo 400 otrok iz vsega sveta, obnoviti Plečnikov stadion za Bežigradom in se v tem času uveljaviti kot eden vodilnih slovenskih klubov, ki bi lahko zaigral vsaj v ligaškem delu Pokala Uefa. O obtožbah iz vrst igralcev Bežigrada Olimpije pa je le odvrnil: "Lahko na primer pride Rudonja v Ljubljano in nam tukaj soli pamet, ker svojih stvari v Kopru ni zapustil tako, kot je treba. To je njegov problem."

Laščani bodo podarili blagovno znamko Olimpije
"Jaz sem ljubljanskemu županu in vsej javnosti povedal, da sem legalni lastnik imena Olimpije, ker imam podjetje s tem imenom. Gospodje, ki imajo zaščiteno blagovno znamko iz Pivovarne Laško, so mi obljubili, da mi bodo blagovno znamko podarili, to je dogovorjeno in se lahko zgodi že drug teden.

Rekel sem županu, da bi rad vse te Olimpije - ene so zadolžene, ene registrirane, druge pa zaščitene - spravil pod eno streho in jo podaril mestu, da mesto upravlja z njo, ker to ni moje, ni vaše, to je od vseh, in tako Olimpija posledično pripada Ljubljani. Če pa se tega ne da narediti, naj gre vsak svojo pot. Mi naslednjih pet let ne bomo imeli nič od trženja znamke," je Pečečnik potrdil, da je bil ljubljanski župan Zoran Janković pobudnik združevanja Bežigrada in Interblocka. Iz vrst zelenih so že prišle informacije, da bo predsednik kluba in lastnik oglaševalske agencije Pristop Franci Zavrl v prihodnjih dneh zapustil klub.

Bežigradu želim vse najboljše
"Zdaj sploh ne verjamem, da je združitev pametna, ker je bilo preveč negativne energije. Zdaj je najbolje, da ti fantje, ki so pobudniki te gonje proti nam, pa čeprav jim nismo nič storili, dokažejo, da so kredibilni. Tisti, ki ne bo poravnal dolgov ljudem, ki so bili pod Olimpijinim imenom oškodovani, tisti se ne more oklicati za predsednika Olimpije. Načrt je bil, da se pridobi vse upnike in se z jimi sklene en kompromis, vse registracije pa bi združili na staro SCT Olimpijo. Bežigradu želim, da pridejo iz tretje v prvo ligo, da bomo imeli pravi mestni derbi, potem bom jaz najsrečnejši. Mi imamo svojo filozofijo, Interblock gre naprej," je Pečečnik sklenil na temo Olimpije.

O obnovi Bežigrajskega stadiona
Skorajšnja prenova bežigrajske "podrtije" je vse bližje, je zatrdil predsednik Interblocka. Pred novim letom je Zavod za ohranjanje kulturne dediščine zavrnil idejni osnutek obnove, a po sestanku med vpletenimi stranmi prejšnji teden so uskladili že 90-odstotkov nerešenih vprašanj. "Zavedati se moramo, da je bežigrajski športni park velik poseg v prostor, na katerem je že obstoječa infrastruktura, ki jo moramo upoševati. Januarja in febraurja smo stadion počistili, marca bomo postavili gradbeno ograjo in začeli pripravljalna dela," je Joc napovedal naslednje korake pri obnovi Plečnikovega stadiona.

Kaj počne Srečko Katanec?
"Vem, da bi si mnogi želeli, da bi bil Srečko Katanec tukaj. Skupaj sva ugotovila, da je za njegov javni nastop v našem klubu še prezgodaj, saj še ni nič takega dodal našemu klubu, da bi lahko bil za to odgovoren ali da bi komentiral. Srečko Katanec je z nami, dejaven je tako rekoč vsak dan, ves dan. Trenutno urejuje trenažne procese, delovanje in strokovno vodenje mladinskih selekcij. Ogleduje si igralce, delo, pogoje. Že je prišlo do sodelovanja med prvim trenerjem Skočićem, ostalimi trenerji in Katancem. Posledica tega je, da imamo zdaj že 20 profesionalnih trenerjev. Srečko bo skrbel za to, on ni Draganova senca. Potem pa bomo na dolgi rok ocenili, kaj bo Katanec - ali bo direktor, predsednik ali trener," se lastnik kluba ni mogel ogniti vprašanja o najbolj odmevni zimski okrepitvi "kockarjev".

Toni Gruden

Tisti, ki ne bo poravnal dolgov ljudem, ki so bili pod Olimpijinim imenom oškodovani, tisti se ne more oklicati za predsednika Olimpije.

Potem pa bomo na dolgi rok ocenili, kaj bo Katanec, ali bo direktor, predsednik ali trener.

Kaj počne Srečko Katanec?
Joc o obnovi bežigrajskega stadiona
Pečečnik o združevanju Olimpij