Stisk rok Garetha Bala in Florentina Pereza. Foto: EPA
Stisk rok Garetha Bala in Florentina Pereza. Foto: EPA
Gareth Bale
Bale je pozdravil 20.000 navijačev na Santiagu Bernabeuu. Foto: EPA
Gareth Bale se je predstavil v Madridu

24-letnemu Valižanu, ki je Realu obljubil šestletno zvestobo, je najprej dobrodošlico na VIP-tribuni izrekel predsednik galaktikov Florentino Perez: "Trenutek, o katerem si sanjal kot otrok, se je uresničil. To je tvoj stadion, to so tvoji navijači, to je tvoj dom."

Bale spregovoril v španščini
Bale je nato presenetil z izjavo v španščini, v kateri je navijačem obljubil, da bo klubu pomagal osvojiti 'decimo', to je deseti naslov evropskega prvaka. Bale se jim je zahvalil za množičen prihod, nagovor pa sklenil z dvignjeno pestjo in vzklikom "Hala Madrid", tradicionalnim sloganom navijačev kraljevega kluba.

Debi 14. septembra proti Villarrealu?
Valižan, ki je v Madrid prišel skupaj z družino, je nato stopil še na zelenico in pokazal nekaj nogometnih veščin. Bale bi lahko za Real debitiral 14. septembra, ko Madridčani gostujejo pri Villarrealu. Rekordna odškodnina 100 milijonov evrov je sicer v Španiji požela kar nekaj kritik, saj se država spopada z recesijo in veliko nezaposlenostjo. Toda v imperiju gradbenega mogotca Pereza krize očitno ni ...

Odškodnina? To ni moja stvar.
Bale je pozneje na novinarski konferenci na vprašanje, kaj si misli o rekordni višini odškodnine, odgovoril. "Denarne zadeve so stvar Reala in Tottenhama. Sam nimam nič pri tem. Prišel bi tudi za en sam peni."

Bale: Želim se učiti od Ronalda
Valižan je še povedal, da se veseli igranja v zvezdniškem moštvu, ki ga vodi Cristiano Ronaldo: "Mislim, da je on tukaj šef. Je glavni igralec, najboljši na svetu in želim se učiti od njega. Vem, da se bom moral boriti za mesto v prvi enajsterici. Kamor koli me bo že trener postavil, bom dal od sebe 100 odstotkov."

Naporen ponedeljek se za Bala ne bo končal v Madridu, pač pa bo odletel nazaj v Wales, kjer se bo pridružil pripravam reprezentance.

Gareth Bale se je predstavil v Madridu