Mauricio Pochettino bo po Espanyolu, Southamptonu in Tottenhamu sedel še na klop PSG-ja. Foto: EPA
Mauricio Pochettino bo po Espanyolu, Southamptonu in Tottenhamu sedel še na klop PSG-ja. Foto: EPA

48-letni Pochettino je tako nasledil 47-letnega Nemca Thomasa Tuchla, ki ga je klub odpustil nekaj dni pred koncem leta.

Tuchlu ni uspelo osvojiti Lige prvakov
Tuchel je v Pariz prišel maja leta 2018, ko je zamenjal Španca Unaija Emeryja. Predtem je vodil Borussio Dortmund in Mainz. Na klopi Parižanov je na 127 tekmah dosegel 95 zmag in 12 neodločenih izidov. Velika črna pika pa ostajajo neuspehi v Ligi prvakov. V pretekli sezoni so pokleknili na zadnji stopnički v finalu proti Bayernu iz Münchna.

Pochettino tudi kapetan Parižanov
PSG, ki v domačem prvenstvu zaseda tretje mesto s točko zaostanka za vodilnim Lyonom, je zdaj Pochettino, nekdanji trener Tottenhama, s katerim je prišel do finala Lige prvakov, Southamptona in Espanyola. Pochettino je kot igralec opravljal vlogo srednjega branilca, med letoma 2001 in 2003 tudi pri PSG-ju, kjer je bil tudi kapetan.

Pochettino: PSG imel vedno posebno mesto v mojem srcu
Tokrat je podpisal pogodbo do 30. junija 2022 z možnostjo podaljšanja že za eno leto. "Kot veste, je klub imel vedno posebno mesto v mojem srcu. Nanj imam lepe spomine, posebej edinstveno ozračje na stadionu Park princev. V klub se vračam z veliko ambicijami, a tudi s ponižnostjo. Veselim se dela z enimi najbolj nadarjenih igralcev na svetu. Ekipa ima fantastičen potencial. Naredili bomo vse, da damo ekipi borbeno in napadalno identiteto, ki so jo pariški navijači vedno imeli radi," je za spletno stran kluba povedal Pochettino.