Felipe Melo je načel mrežo Američanov z glavo. Foto: EPA
Felipe Melo je načel mrežo Američanov z glavo. Foto: EPA
Robinho
Robinho je dosegel drugi zadetek za Brazilce. Foto: EPA
Brazilci sledijo Špancem

Petkratni svetovni prvaki so začeli izjemno. V 7. minuti je Maicon izvajal prosti strel z desne strani, z glavo pa je bil najvišji Felipe Melo. Američani so bili povsem zmedeni in v 20. minuti je DaMarcus Beasley izgubil žogo po kotu za ZDA. Brazilci so izvedli hiter protinapad, ki ga je z desnico zaključil Robinho. Južnoameriški prvaki bi lahko v 23. minuti še povišali prednost, toda Kaka je po lepem prodoru ob koncu akcije zgrešil.

Po tretjem golu Brazilci upočasnili ritem
Varovanci Boba Bradleyja so imeli prvo priložnost šele v 48. minuti, ko se je po dvojni podaji v ugodnem položaju znašel Jozy Altidore, vendar pri zaključnem strelu ni bil natančen. V 57. minuti so Američani ostali le še z deseterico, zaradi grobega prekrška je bil izključen Sacha Kljestan. Končni izid je postavil Maicon po podaji Ricarda Kakaja v 62. minuti. V zadnjih minutah so Barzilci popustili. V 82. minuti je rezervist Benny Feilhaber stresel prečko, v predzadnji minuti pa je okvir vrat zadel še Conor Casey.

Dunga tokrat bolj zadovoljen
"Tokrat je bil naš pristop povsem drugačen. Na tekmo proti Egiptu smo prišli po dveh kvalifikacijskih srečanjih in po potovanju brez veliko spanca. Izkoristili smo prost dan in se privadili na časovno razliko. Proti Itzaliji nas čaka zelo težka tekma, saj sta obe ekipi res vrhunski," je dejal brazilski selektor Dunga.

Brazilci se bodo v nedeljo v velikem derbiju pomerili z Italijo.

Skupina B, 2. krog:
ZDA - BRAZILIJA 0:3 (0:2)
Melo 7., Robinho 20., Maicon 62.
RK: Kljestan 57./ZDA

ZDA: Howard, Spector, Onyewu, DeMerit, Bornstein, Bradley, Kljestan, Beasley (46./Casey), Dempsey, Donovan, Altidore (60./Feilhaber).

Brazilija: Cesar, Maicon, Lucio (70./Luisao), Miranda, Santos, Ramires, Gilberto Silva, Melo, Kaka (68./Baptista), Luis Fabiano (68./Nilmar), Robinho.

Ob 20.30:

EGIPT - ITALIJA (Johannesburg)

Vse tekme si lahko v živo ogledate na TV Slovenija 2 in na MMC-jevem kanalu. Zaradi zahteve lastnika avtorskih pravic ogled oddaje ni mogoč zunaj Slovenije in zato je ogled omogočen samo na računalnikih z IP-številkami iz Slovenije.

A. G.

Brazilci sledijo Špancem