Adriano je pred štirimi leti v finalu Pokala Konfederacij dosegel dva zadetka za zmago Brazilije nad Argentino s 4:1. Foto: EPA
Adriano je pred štirimi leti v finalu Pokala Konfederacij dosegel dva zadetka za zmago Brazilije nad Argentino s 4:1. Foto: EPA
Pokal konfederacij
Južnoafriška republika je pripravljena na prvi pravi preizkus organizacijskih sposobnosti. Foto: EPA

V Južnoafriški republiki, kjer bo prihodnje leto mundial, se bo v nedeljo, 14. junija, začel Pokal konfederacij. Za uvod bodo gostitelji igrali proti Iraku, zvečer pa se bodo evropski prvaki Španci pomerili proti Novi Zelandiji. Poleg Španije sta favorita za končno zmago še Brazilija in Italija.

Prenos vseh tekem v živo
Prav vsako tekmo do finala, ki bo v nedeljo, 28. junija, boste lahko v neposrednem prenosu videli tudi na 2. programu TV Slovenija in MMC-jevem kanalu. Tudi ko bosta hkrati potekali dve tekmi, od katerih bo TVS 2 prenašal eno, ne boste zamudili niti druge - na MMC-jevem kanalu si boste lahko ogledali obe. Ob tem smo na MMC-ju pripravili celovit portal, ki prinaša sveže novice, zanimivosti, spored in zgodovino Pokala konfederacij.

"Ogrevanje" za velespektakel leta 2010
Celoten projekt je tako za prireditelje v JAR-u, Fifo, nogometaše in RTV SLO generalka za mundial 2010. Največji športni spektakel na svetu boste lahko junija in julija prihodnje leto ekskluzivno spremljali na RTV SLO in MMC-ju.

Zlasti vas vabimo, da v naši priljubljeni aplikaciji Nostradamus preizkusite svoje sposobnosti napovedovanja športnih izidov!

C. R.