Bernard Parker je postal veliki junak v Rusenburgu. Foto: EPA
Bernard Parker je postal veliki junak v Rusenburgu. Foto: EPA
Prva zmaga JAR-a na Pokalu konfederacij
Gola Parkerja za prvo zmago JAR-a

Gostitelji so bili precej boljši tekmec v prvem polčasu. Tsepo Masilela je v 21. minuti na levi strani preigral Dava Mulligana in v sredini lepo našel Bernarda Parkerja. Napadalec Crvene zvezde je streljal z desetih metrov, Andy Boyens je spremenil smer žogi, ki je končala za hrbtom vratarja Glena Mossa.

Vratar Moss preprečil katastrofo
Naveza Masilela-Parker je znova udarila v 52. minuti, ko je bil napadalec zadel z desnico. Izjemni Parker je bil blizu hat-tricka deset minut zatem, a je njegov strel z glavo Moss odbil. Dve veliki priložnosti je imel tudi rezervist Katlego Mashego, Moss je bil najbolj zaslužen, da niso Rickieja Herberta doživeli pravi polom.


V soboto gostitelji potrebujejo točko
Južnoafriška republika za napredovanje potrebuje remi v soboto proti Španiji, ki je po zmagi nad Irakom z 1:0 že v polfinalu. Novozelandci so daleč najslabša ekipa na Pokalu konfederacij in tudi proti Iraku nimajo velikih možnosti.

Vse tekme si lahko v živo ogledate na TV Slovenija 2 in na MMC-jevem kanalu. Zaradi zahteve lastnika avtorskih pravic ogled oddaje ni mogoč zunaj Slovenije in zato je ogled omogočen samo na računalnikih z IP-številkami iz Slovenije.


Skupina A, 2. krog:
JUŽNOAFRIŠKA REPUBLIKA
- NOVA ZELANDIJA 2:0 (1:0)
37.000; Parker 21., 52.

Južnoafriška republika: Khune, Gaxa, Mokoena, Booth, Masilela, Dikgacoi, Sibaya, Pienaar, Parker (81./Tshabalala), Modise, Fanteni (62./Mashego)

Nova Zelandija: Moss, Mulligan, Boyens, Vicelich, Lochhead, Elliott, Christie, Brown (55./Oughton), Bertos (66./James), Smeltz, Killen (75./Wood)

ŠPANIJA - IRAK 1:0 (0:0)
20.000; Villa 55.


Lestvica:

ŠPANIJA 2 2 0 0 6:0 6 točk
JAR 2 1 1 0 2:0 4
IRAK 2 0 1 1 0:1 1
NOVA ZELANDIJA 2 0 0 2 0:7 0

A. G.

Prva zmaga JAR-a na Pokalu konfederacij
Gola Parkerja za prvo zmago JAR-a