Luis Fabiano je takole dosegel drugi gol na tekmi, Brazilija pa je znova na velikem tekmovanju premagala Italijo. Foto: Reuters
Luis Fabiano je takole dosegel drugi gol na tekmi, Brazilija pa je znova na velikem tekmovanju premagala Italijo. Foto: Reuters
Kaka, Robinho in Fabiano
Napadalna trojica Kaka, Robinho in Fabiano, ki je zrežirala brazilsko eksplozijo ob koncu 1. polčasa. Foto: Reuters
Zadetek Daviesa
Charlie Davies je na nenavaden način popeljal Američane v vodstvo proti Egiptu. Foto: Reuters
Italijanka in Brazilka
Na tribunah v Južnoafriški republiki ne manjka navijačev in lepotic. Foto: EPA
Brazilci nadigrali Italijane
Američani po drami v polfinalu

Italija in Egipt se poslavljata od 8. Pokala konfederacij, medtem ko se bodo ZDA v sredo pomerile s Španijo za vstop v finale. V četrtek sledi še drugi polfinalni boj med Brazilijo in Južnoafriško republiko.

8-minutni italijanski mrk
Brazilci so začeli poletno, v 6. minuti je žoga oplazila prečko po strelu Ramiresa. Pobudo petkratnih prvakov je v 37. minuti kronal Luis Fabiano, ki je izkoristil podajo Maicona, Fabio Cannavaro je zamudil pri postavljanju "ofsajdzanke" in napadalec Seville je rutinirano matiral Giggija Buffona.

Šest minut pozneje je po levi strani prodrl Kaka, podal Robinhu, a žoga je končala pri osamljenemu Fabianu, ki je zlahka podvojil vodstvo Brazilije. V zadnji minuti 1. polčasa je sledil še en hiter protinapad Južnoameričanov, tokrat je bil v vlogi podajalca Robinho, Buffona pa je premagal kar lastni branilec Andrea Dossena.

V nadaljevanju so "carioce" nadzirale potek srečanja, "azzurrov" pa niso prebudile niti menjave. Največjo priložnost za gol, ki bi jih popeljal v polfinale, je zamudil rezervist Simone Pepe, medtem ko je brazilski vratar Julio Cesar nespametno zapustil svoje mesto in prepustil žogo Italijanom.

Velika napaka vratarja Egipta
Na tekmi v Rustenburgu so ZDA v 21. minuti povedle prek Charlija Daviesa, ki je izkoristil "komično" posredovanje vratarja Al Hadarija in ožje egipčanske obrambe. Hadari je katastrofalno sprejel žogo, ki je nato prišla do ameriškega napadalca, ki je na majhnem prostoru preigraval med štirimi "faraoni" in nato zadel za 1:0.

Ameriške sanje
Nogometaši ZDA so na zadnji tekmi pokazali svoj značaj. Z nepopustiljivo igro in dvema goloma v 2. polčasu so zrežirali skorajda čudežni preboj v nadaljevanje tekmovanja.

Najprej je branilec Egipta Hani na golovi črti posredoval z roko, česar sodnik ni opazil. Blede "faraone" sta nato kaznovala Michael Bradley in Clint Dempsey. Za drugi zadetek je bil zaslužen prodor Landovana Donovana, za odločilni tretji gol pa je 20 minut pred koncem podal Jonathan Spector.

SKUPINA B:

Pretoria/Tshwane:
ITALIJA - BRAZILIJA 0:3 (0:3)
41.195; Fabiano 37., 43., Dossena 45./ag

Italija: Buffon, Chiellini, Cannavaro, Zambrotta, Dossena, Montolivo (46./Pepe), Pirlo, De Rossi, Camoranesi, Iaquinta (38./Rossi), Toni (57./Gilardino)

Brazilija: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Juan (25./Luisao), Felipe Melo, Santos, Ramires (86./Josue), Gilberto Silva (84./Kleberson), Fabiano, Kaka, Robinho


Rustenburg:

EGIPT - ZDA 0:3 (0:1)
Davies 21., Bradley 63., Dempsey 70.

Egipt: Al Hadari, Fathi (56./Said), Said, Bomaa, Farag, Muhamadi, Shawky, Rabou, Aboutrika, Abdelghani (62./Abu Grisha), Eid (50./Hassan)

ZDA: Guzan, Spector, Onyewu, Davies (82./Casey), Altidore (69./Feilhaber), DeMerit, Bornstein, Bradley, Clark, Dempsey, Donovan

Lestvica:                              
BRAZILIJA 3 3 0 0 10:3 6 točk
ZDA 3 1 0 2 4:6 3
-----------------------------------
ITALIJA 3 1 0 2 3:5 3
EGIPT 3 1 0 2 4:7 3

SKLEPNI DEL

Polfinale, sreda ob 20.30:
ŠPANIJA - ZDA (Bloemfontein)

Četrtek ob 20.30:
BRAZILIJA - JAR (Johannesburg)


Za 3. mesto, nedelja ob 15.00.

Finale, nedelja ob 20.30.

Brazilci nadigrali Italijane
Američani po drami v polfinalu