Gianluigi Buffon je trenutno brez kluba. Foto: Reuters
Gianluigi Buffon je trenutno brez kluba. Foto: Reuters

Buffon, ki je trenutno brez kluba, bo kazen odslužil, če se bo pridružil kateremu drugemu moštvu v evropskih tekmovanjih.

Buffon se je konec maja poslovil od Juventusovega dresa, ki ga je nosil kar 17 let. Vrata za nadaljevanje kariere je pustil odprta, vendar zanesljivo ne bo odšel v kakšen italijanski klub. Največje zanimanje naj bi izkazal PSG.

Spomnimo, Buffon je na tekmi med svojim nekdanjim klubom Juventusom in poznejšim zmagovalcem Realom po izteku sodnikovega dodatka rednega dela srečanja popolnoma izgubil živce, ko je glavni sodnik Michael Oliver dosodil 11-metrovko v korist Madridčanov. To je bila za 40-letnega veterana, ki je v Ligi prvakov odigral zavidljivih 117 tekem, sploh prva izključitev v tem tekmovanju.

Buffon si ni naredil usluge s poznejšimi izjavami, v katerih je ostro napadel sodnika Michaela Oliverja: "Ne razumem, kako lahko nekdo razblini naše sanje tik pred koncem rednega dela, potem ko nam je uspela tako veličastna vrnitev. Popolnoma jasno, da ne more imeti srca, ampak ima tam koš za smeti. Če nimaš pravega značaja, ne moreš soditi tako pomembne tekme na takem stadionu. Raje naj sedi na tribuni z ženo in otroki, tam lahko pije sprite in si privošči čips."

Uefa je še sporočila, da sta Roma in Spartak Moskva zaradi izgredov dobila prepoved gostovanj svojih navijačev na naslednjih tekmah, Athletic Bilbao pa bo zaradi podobnega razloga naslednjo evropsko domačo tekmo igral pred praznimi tribunami.