Eden najboljših slovenskih trenerjev Bojan Prašnikar meni, da Maribor v slovenskem prostoru nima prave podpore. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Eden najboljših slovenskih trenerjev Bojan Prašnikar meni, da Maribor v slovenskem prostoru nima prave podpore. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mariborčani ne dajo Zahoviča
Maribor na nogah zaradi odstopa Zahoviča
Viole želijo, da Zahovič ostane

"Za njim je uspešno delo, ki pa ni bilo preprosto. Vložil je ogromno truda, znanja in živcev, pretrpeti je moral marsikateri udarec. Uspelo mu je postaviti klub na noge, ki je zdaj dobro organiziran. A kljub osvojenim lovorikam je bila stvar v zadnji sezoni bolj izenačena in napeta, kot bi pričakovali po zimskem delu," je uvodoma za MMC dejal Prašnikar.

Maribor ostal osamljen v bitki za napredek
Nato pa nadaljeval: "Posledično je prišel odstop trenerja Darka Milaniča in mesec za njim še odstop Zahoviča. Očitno je prišel do spoznanja, da se stvari oziroma kluba ne da razvijati naprej, prišel je do limita. Maribor v slovenskem prostoru ostaja osamljen v bitki za napredek in popularnost nogometa."

Zahovičev vpliv v slovenskem nogometu se je zmanjšal
Prašnikar zagovarja tezo, da bo bolj kot Maribor Zahoviča pogrešal slovenski nogomet: "Vsakogar se pogreša. A Zahovič je potencial, ki ima možnost vplivati širše v slovenskem nogometu, ne samo na Maribor. Na koncu je pač ocenil, da se je njegov vpliv v Sloveniji zmanjšal. V Sloveniji manjka podobnih ljudi, ki bi ustvarili klimo za nogomet, ki je nekaj več. Zato menim, da bo njegovo odsotnost bolj občutil slovenski nogomet kot pa Maribor, katerega temelji so postavljeni trdno."

Kek: Preveč dobrega je bilo narejenega, vsaka špekulacija je odveč
Matjaž Kek
, tudi nekdanji trener Maribora, ni želel špekulirati o širšem ozadju Zahovičevega odhoda: "Po eni strani je to šok za navijače in za Maribor, za nas v nogometu pa tudi razumljivo, saj je to delo izjemno naporno. Sam najbolje ve, kaj je v tem trenutku zanj najpomembnejše. Dejstvo je, da so vsake špekulacije nepotrebne, preveč dobrega je bilo narejenega v obdobju, ko je bil na položaju."

Fištravec: Gospod Zahovič naj znova premisli
Medtem so številni Mariborčani že podpisali peticijo, ki Zahoviča poziva, naj ostane direktor kluba. Svoj podpis je dodal tudi župan mesta Andrej Fištravec: "Želel bi si, da gospod Zahovič še enkrat premisli svojo odločitev, glede na to, da izhaja iz kolektiva, ki je zgodba o uspehu, in to ne samo športa, ampak neke nove gospodarske dejavnosti v Mariboru. Upam, da bodo našli skupni jezik z upravo, neko rešitev ... Danes sem tu zato, da bi podpisal ta poziv, ki ga pripravljajo navijači, da bi gospod Zahovič ostal, da bi morda skupaj z upravo poiskali nove izzive," je za Radio Slovenija povedal Fištravec.

Najbolj donosne prodaje Zahoviča*
SEZONAIGRALECKLUBKUPNINA v evrih
2010/11Josip IličićPalermo (ITA)2,3 mio.
2012/13Etien VelikonjaCardiff City (ANG)2,0 mio.
2010/11Armin BačinovićPalermo (ITA)1,2 mio.
2010/11Siniša AnđelkovićPalermo (ITA)1,2 mio.
2007/08Dimitar MakrievAšdod (IZR)1,0 mio.
2010/11Rene MiheličNacional (POR)900 tisoč
2011/12Luka KrajncGenoa (ITA)700 tisoč
2010/11Dejan ŠkolnikNacional (POR)500 tisoč
2010/11

Dalibor Volaš

Šerif Tiraspol (MLD)400 tisoč
SKUPNO
PRODAL
16 igralcev10,915 milijona

* - vir Transfemarkt.de

Mariborčani ne dajo Zahoviča
Maribor na nogah zaradi odstopa Zahoviča
Viole želijo, da Zahovič ostane