Dinamo je v kvalifikacijah za Ligo prvakov letos izločil Domžalčane. Foto: Reuters
Dinamo je v kvalifikacijah za Ligo prvakov letos izločil Domžalčane. Foto: Reuters

Na stezi maksimirskega stadiona je Mamić na novinarski konferenci na najprimitivnejši način žalil novinarje. "Če ne bi bil v Dinamu, bi vas likvidiral. Vsakega posebej. Udaril bi, dobil 15 dni zapora, prišel ven in usekal naslednjega. Kaj snemaš, umakni kamero, ker ti jo bom razbil," je grozil Mamić, ki je novinarjem zlasti očital, da namenoma lažejo in s tem rušijo Dinamo in Hrvaško.

Novinarka ga bo tožila
Obračunal je tudi s spletno stranjo www.youtube.com, kjer se je seveda pojavil njegov monolog, ki ga je podkrepil z besedami, ki ne sodijo na to stran. Ena od posebej prizadetih novinark je Mamića ovadila policiji. Alfa in omega Dinama se je odzval "vabilu" in prišel na razgovor. Zdaj ga čaka tožba, saj novinarka ne bo mirno požrla žaljivk.

Igralci ga podpirajo
Mamić ima sicer pri svojih nogometaših veliko podporo. Po sobotni zmagi na derbiju proti Rijeki (1:0) je kapetan Luka Modrić izjavil: "Ta zmaga je za Zdravka. Naj se ve, da ga podpiramo!" Po desetih krogih hrvaškega prvenstva ima Dinamo (27 točk) sedem točk prednosti pred Rijeko in Zadrom. Splitski Hajduk je s 16 točkami peti.

V četrtek že konec evropske sezone?
V Evropi Dinamu grozi izpad. V Ligo prvakov se ni uspel prebiti, saj je bil v zadnjem krogu kvalifikacij usoden Werder. Ostal je boj v Pokalu Uefa, kjer pa je Ajax v prvem krogu dobil tekmo na Maksimiru z 0:1. Povratna tekma bo v četrtek. Novinarji Mamiću zamerijo, ker je prodal nekatere sijajne igralce, kupil pa večinoma odslužene nogometaše.

T. O.