Gorica in Parma sta v lanski sezoni tesno sodelovala, nato pa se je po težavah italijanskega prvoligaša vse sesulo kot hišica iz kart. Foto: MMC RTV SLO
Gorica in Parma sta v lanski sezoni tesno sodelovala, nato pa se je po težavah italijanskega prvoligaša vse sesulo kot hišica iz kart. Foto: MMC RTV SLO
Robert Vrtovec
Po pisanju Primorskih novic se je v torek v Parmo po pojasnila odpravil tudi predsednik ND-ja Gorica Robert Vrtovec. Foto: Sandi Škvarč

Igralci Parme so že za ponedeljek postavili rok, do katerega bi jim morali izplačati vse zapadle obveznosti. Na kakšno spodbudno novico iz Emilije - Romanje čakajo tudi pri lanskih slovenskih pokalnih prvakih ND Gorici, ki je lani tesno sodelovala z italijanskim prvoligašem in tudi čaka na obljubljeni denar.

V torek zjutraj so pripravljalni center Parme v Collecchiu že obiskali predstavniki podjetja Equitalia, ki ima v Italiji vlogo izterjevalca davkov. Okoli desetih so z avtovleko odpeljali tri klubske kombije in en avtomobil.

Domnevni rešitelj ima podjetje v Novi Gorici
Zanimivo je, da je Manenti, mož, ki poskuša rešiti nekdanjega zmagovalca Pokala pokalnih zmagovalcev (1993) in Pokala Uefa (1995, 1999), lastnik podjetja Mapi Group s sedežem v Kromberku pri Novi Gorici. To ima sicer le minimalni kapital. Pred dnevi je klub prevzel od ciprske družbe Dastraso Holdings, ki je pod vodstvom 29-letnega Albanca Ermirja Kodre nad Parmo bedela od decembra.

Parma je lani v italijanskem prvenstvu zasedla odlično šesto mesto, a nato ni dobila licence za igranje v evropskih pokalih zaradi 300 tisoč evrov neplačanih davkov na dohodek. Toda to je bil, kot se je izkazalo pozneje, le vrh ledene gore. Decembra so ji v Serie A, kjer je trenutno gladko na zadnjem mestu, odvzeli eno točko zaradi kršenja finančnih pravil, zdaj ji grozi, da bo ostala še brez dodatnih petih točk. Kot kaže, ni daleč niti stečaj kluba.

Pripravljenih naj bi bilo 30 milijonov evrov
"Ne vemo absolutno ničesar. Le upamo na kakšno dobro novico. Bomo pa trenirali," je povedal eden izmed nogometašev Fabiano Santacroce. Po besedah igralcev plač niso dobili že vso sezono in so že zagrozili, da bodo ob neizpolnitvi njihovih zahtev pravico iskali na sodišču. Italijanski mediji v tem primeru Parmi napovedujejo bankrot.

"Čeprav smo v pravi bitki s časom, smo vedeli, da bo težko vse urediti do ponedeljka. Zagotovila so prišla šele zvečer," je medtem zatrdil Manenti in se po lastnih besedah odpravil preverit položaj - v Slovenijo! Podjetnik iz Lombardije naj bi imel tudi povezave z Gazpromom. Tuji vlagatelji naj bi mu zagotovili 30 milijonov evrov. Nogometaši so povedali, da so pripravljeni še nekaj časa počakati. Vprašanje je le, do kdaj.