Zvest zeleno-belemu dresu: Mile Ačimović je za zdaj uspešen v vlogi športnega direktorja Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Zvest zeleno-belemu dresu: Mile Ačimović je za zdaj uspešen v vlogi športnega direktorja Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

Ačimović je v Olimpiji igral med letoma 1996 in 1998, nato pa prestopil v Crveno zvezdo in se uveljavil v tujini. Svoj pečat je pustil tudi v slovenski reprezentanci. Po koncu kariere se je odločil, da bo ostal v nogometu, in je januarja postal športni direktor Olimpije. Podpisal je enoletno pogodbo, ki jo je zdaj podaljšal za dve leti.

V klubu so zelo zadovoljni z delom prvega kadrovnika. V spomladanskem delu državnega prvenstva so bile Olimpijine igre odlične, vsi igralci pa po njegovem prihodu v klub prišli brez odškodnine. Olimpija ima trenutno enega članskega reprezentanta, osem mladih reprezentantov in igralca, ki je na robu izbrane vrste Srbije.

Zastavljena pot je prava, a dela bo še veliko
"Zelo sem vesel, da nadaljujemo na zastavljeni poti. Še naprej se bomo trudili, da bodo v naših tekmah uživali naši navijači, vsi Ljubljančani in ljubitelji slovenskega nogometa, ki so prepoznali, da igramo nogomet na pravi način. Olimpija je po osmih letih končno spet zmagala v Evropi, s tem pa smo v preteklosti pustili temačno obdobje v klubu, ko je prišlo do finančnega zloma in ponovnega začetka v najnižjem rangu tekmovanja. Kaj takega se nikoli več ne sme zgoditi. Imamo še veliko načrtov in najvišje zastavljene cilje. Zavedamo se, da nas čaka še ogromno trdega dela, ki pa se ga veselimo, in komaj čakamo nove izzive in nove zmage Olimpije," je ob podaljšanju sodelovanja za Olimpijino spletno stran povedal Ačimović.

Nov dogovor s športnim direktorjem je pozdravil tudi predsednik Izet Rastoder: "Mile je otrok Olimpije, z njim je v klubu zapihal nov veter. V kratkem obdobju je potrdil naša pričakovanja in vesel sem, da bomo tudi v prihodnje sodelovali in nadgrajevali zastavljeno delo. Skupaj bomo poskrbeli za to, da se bo Olimpija vrnila tja kamor spada: na vrh slovenskega nogometa."

V četrtek bo Olimpija v 2. krogu Evropske lige v Stožicah gostila irski klub Bohemians. Prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.