Dušan Kosič in Mile Ačimović sta po tekmi z nasmehom spremljala pozdrav svojih nogometašev navijačem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dušan Kosič in Mile Ačimović sta po tekmi z nasmehom spremljala pozdrav svojih nogometašev navijačem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Široki Brijeg
Široki Brijeg je bil proti Olimpiji nemočen. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Dobil je pritrdilni odgovor. Ljubljančani so na povratni tekmi 1. predkroga Evropske lige pač povsem zasenčili goste iz Hercegovine (3:0) in se jim oddolžili za lanski poraz na isti stopnički z 0:5. Že prihodnji četrtek jih doma čaka nov tekmec - irski Bohemians, ki bo v Stožicah gostoval ob 20.00.

In kaj sta povedala oba trenerja po četrtkovi tekmi?

Dušan Kosič, trener Olimpije: "Ponosen sem na fante, ki so pokazali dobro tekmo. Mislim, da smo bili v vseh elementih boljši tekmec in se zasluženo uvrstili naprej. Na prvi tekmi smo mogoče imeli tudi kanček sreče, da nismo bili kaznovani za nekatere 'šlamparije'. Danes smo bili bolj odgovorni in imeli znova tudi malce sreče, da smo uspeli odpreti tekmeca iz prekinitev. Igralci so bili za pravi pristop poplačani z aplavzom gledalcev.

Zmaga nam pomeni ogromno. Zavedali smo se, da bo ta tekma pomenila prelomen trenutek za to, ali nas bodo vsi tisti, ki nas spremljajo, jemali resno. Tudi gledalci so pokazali pravi čut in nam prišli pomagat. Včasih smo se zdeli naivna ekipa, a smo vztrajali pri naši igri in danes se nam je vse poplačalo. Govoril sem, da ti fantje znajo igrati dober nogomet. Vesel sem zaradi vseh ljudi v klubu, da smo preskočili oviro, ki se nam je pred dvobojem zdela kar visoka. Lanski poraz je bil mogoče le še dodaten motiv."

Mario Ćutuk, trener Širokega Brijega: "Zadetka smo prejeli iz prekinitev po naših napakah. V drugem polčasu smo želeli pokazati več, a smo prejeli rdeči karton in tekma je šla samo še v eno smer. Olimpija je zasluženo zmagala. Nismo se želeli braniti, a gostitelji nam danes niso dovolili razviti igre. Igraš lahko pač toliko, kolikor ti dovoli tekmec. Še dobro smo končali tekmo, vratar nas je rešil še pred večjo katastrofo. Vse skupaj moramo čim prej pozabiti in delati naprej, obžalujemo pa lahko zapravljene priložnosti na prvi tekmi."