Dalibor Radujko je takole povišal na 2:0. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dalibor Radujko je takole povišal na 2:0. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Olimpija
Olimpija je že v 1. polčasu prišla do lepe prednosti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Stožice
V Stožicah se je zbralo približno 4.000 gledalcev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dušan Kosič
Trener Olimpije Dušan Kosič in športni direktor Milenko Ačimović sta bila z videnim upravičeno zadovoljna. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matjaž Kek
Na tribuni je bil tudi selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Zeleno-beli so po remiju na prvi tekmi v Hercegovini (0:0) v Stožicah nadigrali Široki Brijeg, ki je od 47. minute igral z igralcem manj, saj je bil izključen Dalibor Šilić. Z dvema goloma se je izkazal kapetan Dalibor Radujko. O premoči varovancev Dušana Kosiča priča tudi statistika: streli v okvir vrat - 12:2 in posest žoge - 65:35, tako da bi bila lahko zmaga še višja.


Dva zadetka Radujka v treh minutah
Olimpija je močno pritisnila od prvega sodniškega žvižga naprej in terensko premoč kronala v 15. minuti, ko je kapetan Radujko po zmedi v gostujočem kazenskem prostoru žogo s telesom potisnil čez golovo črto. Malo kasneje se je hercegovska mreža še drugič zatresla. Po predložku Dareta Vršiča s kota je Filip Valenčič zadel prečko, a je bil na daljši vratnici na pravem mestu Radujko, ki je odbito žogo z glavo pospravil v prazno mrežo.

Wagner zadel prečko
Na drugi strani so gostje prvič zapretili v 22. minuti, ko je Brazilec Wagner stresel prečko. To pa je bila pravzaprav edina priložnost Širokega v prvem delu. Olimpija je bila pač občutno boljša, o čemer priča tudi statistika: 5:1 streli v okvir vrat in 68:32 posest žoge.

Kosič z Omladičem zadel v polno
Na začetku 2. polčasa je Nik Omladič zamenjal Matica Finka in se kmalu znašel v osrednji vlogi. Velenjčan je namreč izsilil drugi rumen karton kapetana gostov Daliborja Šilića, kar je pomenilo predčasni odhod v slačilnico. V 49. minuti je Omladič po akciji Valenčiča lepo našel Vršiča, ki je nato z okoli 11 metrov premagal Borisa Baćaka. Malo kasneje je Olimpijo drugič na srečanju rešila prečka - tokrat jo je stresel Mateo Roskam.

Četrti gol visel v zraku
Visokemu vodstvu navkljub so se nevarne Olimpijine akcije pred vrati Širokega vrstile. Valenčič, Omladič, Vršič in Saša Ranić so najbolj ogrožali ne najbolj zanesljivega vratarja Borisa Baćaka. Kljub temu da je četrti gol visel v zraku, se izid do konca ni več spremenil. Delno bržkone tudi zato, ker so zeleno-beli varčevali moči za naslednjega tekmeca - irski Bohemians, ki bo v Stožicah gostoval že čez teden dni, to je 14. julija. Tekma se bo začela ob 20.00. Isti dan ob 20.45 bo še tekma med Domžalami in Splitom.

EVROPSKA LIGA

1. PREDKROG, povratne tekme

OLIMPIJA - ŠIROKI BRIJEG 3:0 (2:0) 0:0
5.000; Radujko 15., 18., Vršič 49.
RK: Šilić 47./Široki Brijeg

Olimpija: Džafić; Jovič, Sretenović, Andjelković, Salkič ; Lovrečič (72./Ranić), Radujko, Fink (46./Omladič), Vršič, Škerjanc ; Valenčič (85./Smiljanić).

Široki:
Baćak; Ćorić , Renato, Džidić, Bertoša ; Ivanković , Mišić (46./Pinjuh), Zakarić , Roskam , Šilić ; Wagner.

Sodnik:
Evgen Aranovski (Ukrajina)

ŠAHTER KARAGANDI - LUKA KOPER 2:1 (1:1) 1:1
12.300; Konisbajev 45., 84.; Osterc 32.
Šahter:
Mokin; Utabajev, Điđić, Vasiljević, Kirov; Konisbajev (90./Borovski), Bajžanov, Vičius, Kukejev , Hižničenko (92./Dosmanbetov), Finončenko (89./Rašković ).

Koper:
Hasić; Blažič, Handanagić , Đukić , Hadžić (58./Karić); Vasiljev , Struna, Guberac, Stojanović (67./Stančič); Bubanja (79./Bunderla), Osterc .

Sodnik: Anastosis Kakos (Grčija)

Zanimivejši pari:
Zeta (ČRG) - SPARTAK TRNAVA 2:1 0:3
NSI (FER) - FULHAM 0:0 0:3
RABOTNIČKI -
Trans (EST) 3:0 4:1
Tre Penne (SRM) - RAD (SRB) 1:3 0:6
ST. PATRICKS -
IBV (ISL) 2:0 0:1

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem.