Veselje na eni strani, razočaranje na drugi. Foto: www.alesfevzer.com
Veselje na eni strani, razočaranje na drugi. Foto: www.alesfevzer.com

Na drugem nedeljskem obračunu so se Mura in Domžale na Fazaneriji razšli z 1:1.

Olimpija je v "šumi" bolje začela tekmo, v 4. minuti je Mustafa Nukić z glavo poslal žogo v prečko. Nato je po poskusu Gorana Milovića z zunanjim delom stopala dobro posredoval vratar Luka Janžekovič, prav tako po udarcu Erica Boakyeja. Ob koncu prvega polčasa je ustavil tudi strel Nukića "iz prve" po podaji z desne strani.

Aluminij, ki so mu v obrambi manjkali številni igralci, je sredi prvega polčasa vzpostavil ravnotežje in se nekajkrat prebil pred vrata Olimpije. Še najbolj je zapretil v 26. minuti, ko je Haris Kadrić z desne strani podal pred vrata, a so bili njegovi soigralci na drugi strani prekratki.

Olimpija v Kidričevem tradicionalno ne blesti, v pretekli sezoni je tam na dveh tekmah osvojila samo točko. Prvi dvoboj v tej sezoni se je konec avgusta v Stožicah končal z zmago zeleno-belih s 3:1. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija v Kidričevem tradicionalno ne blesti, v pretekli sezoni je tam na dveh tekmah osvojila samo točko. Prvi dvoboj v tej sezoni se je konec avgusta v Stožicah končal z zmago zeleno-belih s 3:1. Foto: www.alesfevzer.com

Krefl v prečko, Elšnik v lastno mrežo

V drugem polčasu so Ljubljančani pritiskali, Nukić je bil stalna nevarnost za domačo obrambo, toda lepše priložnosti so vendarle imeli gostitelji.

V 73. minuti je Aljaž Krefl po prodoru po levi strani žogo poslal čez Nejca Vidmarja, a mu je veselje preprečila prečka. Tri minute pozneje je iz bližine imel priložnost Tin Martić, toda Vidmar je pravočasno stekel iz vrat in z lepo obrambo blokiral strel.

Gostje so bili najbližje zadetku v 90. minuti, ko je poskus rezervista Marka Futacsa s šestih metrov Janžekovič ubranil z nogo.

Na drugi strani se je že po izteku triminutnega sodnikovega podaljška po podaji z desne strani in strelu Roka Prša žoga od ramena Elšnika nesrečno odbila za Vidmarjev hrbet.

Kidričani so na zadnjem mestu, prejšnjo nedeljo so z 1:1 remizirali v Domžalah. Predtem so zadnjič zmagali septembra v Kopru (1:3), na domači zelenici pa so premagali le še Maribor (3:0). Uspešni so bili torej proti vsem trem ekipam z vrha lestvice!

Tudi Olimpija je v prejšnjem krogu osvojila točko, na ljubljanskem derbiju proti Bravu ji jo je v sodnikovem podaljšku zagotovil Svit Sešlar.

Olimpija po porazu v Kidričevem izgubila stik z vrhom
Izjavi Drobneta in Elšnika po srečanju Aluminij - Olimpija

Maroša in Žinič strelca v Murski Soboti

Muraši že na šesti zaporedni tekmi v vseh tekmovanjih in tretji prvenstveni niso okusili slasti zmage. Obe ekipi sta imeli nekaj priložnosti, Prekmurci nekaj več (streli v okvir vrat 5:3), toda končni izid je pravičen.

Prvi polčas je minil v enakovredni igri, v kateri pa so bili gostitelji vendarle nekoliko nevarnejši. V 11. minuti je prvo priložnost zapravil Mitja Lotrič, ki je z desne strani kazenskega prostora streljal mimo vrat. Enako je v 23. minuti po kotu z glavo storil Matic Maruško.

V 27. minuti so gostitelji povedli. Protinapad je začel Tomi Horvat, ki je na desni strani našel Lotriča, ta pa ni okleval s podajo v sredino, kjer Amadeju Maroši žoge ni bilo težko poslati v mrežo.

Amadej Maroša (levo) se je med strelce vpisal petič v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Amadej Maroša (levo) se je med strelce vpisal petič v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

V 38. minuti je Horvat poskusil s strelom od daleč, vratar Ajdin Mulalić je njegov strel ustavil, tri minute pozneje pa so gostje izenačili. Sven Šoštarič Karič je podal žogo z leve strani pred vrata, v kazenski prostor je pritekel Andraž Žinič, presenetil domače branilce in dosegel svoj prvi zadetek v prvi ligi.

V 59. minuti bi Zeni Husmani lahko Domžalčane popeljal v vodstvo, a je po podaji Alena Jurilja z glavo streljal mimo vrat. Enes Alić je v 70. minuti poskusil presenetiti s prostega strela, Obradović je bil na mestu. Že v nasprotnem napadu pa so bili blizu novega vodstva Sobočani, Horvat je s strelom od daleč stresel prečko.

Žiga Kous je v 74. in 80. minuti zapravil novi priložnosti za Muro, ki je ob koncu pritisnila, toda Domžalčani niso bili brez ambicij. Tudi oni so izpeljali nekaj nevarnih napadov, vendar se izid ni spremenil.

Zadetka s tekme Mura - Domžale
Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

16. KROG

ALUMINIJ – OLIMPIJA 1:0 (0:0)
350; Elšnik 94./ag

Aluminij: Janžekovič, Martić, Scahubach, Nkama, Matjašič, Marinšek, Dodlek (82./T. Pečnik), Prša, Krefl, Đerlek (73./Brest), Kadrić (73./Kidrič).

Olimpija: Vidmar, Pavlović (73./Kompan Breznik), Milović, Crnomarković, Boakye (84./Fink), Elšnik, Tomić (63./Futacs), Kapun, Aldair (84./Sešlar), Ziljkić, Nukić.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


MURA – DOMŽALE 1:1 (1:1)
1150; Maroša 27.; Žinič 41.

Mura: Obradović, Karamarko, Maruško, Karničnik, Lorbek, Kozar (64./Ouro), Pucko, Kous, Horvat, Lotrič (75./Mulahusejnović), Maroša.

Domžale: Mulalić, Šoštarič Karič, Vuklišević, Klemenčič (84./Hodžić), Husmani, Pišek, Alić, Žinič (56./Dobrovoljc), Ibričić, Jurilj (74./Jakupović), Georgijević (84./Vuk).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


Odigrano v petek in soboto:
KALCER RADOMLJE
– CELJE 3:2 (1:0)
200; Guzina 21., Šarić 48., 80.; Sokler 68., Ihbeisheh 74./ag

BRAVO – MARIBOR 0:2 (0:1)
1100; Mudrinski 8., Jakšić 91./ag

KOPER – CB24 TABOR SEŽANA 1:0 (0:0)
600; Colley 70.

Lestvica:                             
KOPER               16  9 3 4 27:18 30
MARIBOR             16  9 3 4 24:18 30
OLIMPIJA            16  8 3 5 20:16 27
BRAVO               16  6 6 4 13:10 24
MURA                16  5 7 4 20:22 22
CELJE               16  6 3 7 19:20 21
DOMŽALE             16  4 5 7 21:26 17
CB24 TABOR SEŽANA   16  4 4 8 15:14 16
KALCER RADOMLJE     16  4 4 8 18:27 16
ALUMINIJ            16  3 6 7 14:20 15
Sorodna novica Četrta zaporedna zmaga Maribora brez prejetega zadetka; Koper premagal Tabor