Celjani so po zaslugi Gorazda Zajca hitro razblinili upe 'knapov', ki tokrat na Areni Petrol niso bili dorasel tekmec. Foto: Sandi Fišer
Celjani so po zaslugi Gorazda Zajca hitro razblinili upe 'knapov', ki tokrat na Areni Petrol niso bili dorasel tekmec. Foto: Sandi Fišer
Milan Osterc in Miran Pavlin
Po tekmi Koper - Triglav je Miran Pavlin potrdil, da so se dogovorili z Milanom Ostercem in da ga v torek pričakujejo na treningu. Foto: MMC RTV SLO/Ervin Čurlič
Amir Karič
Podarjena žoga za gol Burgarja in prerekanje s Sesarjem, zaradi katerega je bil slednji izključen, sta logična vzroka za Karičevo menjavo ob polčasu. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Enes Handanagič, Koper
Enes Handanagič, ki je po slovesu Mirana Pavlina znova prevzel kapetanski trak, je Kopru priboril točko. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Domžale
Zadnja štiri prvoligaška srečanja Domžal in Primorja so se končala z remijem. Po 37 medsebojnih tekmah so Domžalčani s 13 zmagami za dva uspeha boljši od Ajdovcev. Foto: www.domzale.si
Zadetka s tekme Luka Koper - Triglav
Primorje osvojilo prvo točko

Vodilne Domžale so doma "gostovale" proti zadnjemu Primorju, ki je le osvojil prvo točko, novinci iz Kranja pa so bili v Novi Gorici pri Kopru izredno blizu prve prvoligaške zmage po osmih letih.

Zajc razbil obrambo Rudarja
Celjsko-velenjski obračun je hitro poskrbel za prvi gol 3. kroga - v 5. minuti je iz prvega strela na tekmi zadel Gorazd Zajc. Globinska podaja je po sreči prišla do osamljenega Zajca, ki je rutinirano premagal Bobana Saviča. Deset minut pozneje je domači vratar Amel Mujčinovič napravil veliko napako pri prostem strelu Rudarja, a je žogo zaustavila prečka. Sledila je nova podaja na razpoloženega Zajca, ki je s preigravanjem izsilil prekršek vratarja in najstrožjo kazen. Z bele točke je bil zanesljiv Amel Mujakovič, ki je Saviča poslal v desni kot, žogo pa v levi.

Bezjak z obratom dvignil Areno na noge
Drugi del se je nadaljeval po okusu celjskega občinstva, ki je v 55. minuti videlo akcijo tekme. Marijo Močič je z globinsko podajo zaposlil Romana Bezjaka, ki se je z obratom otresel nasprotnega branilca, nato pa natančno zadel v daljši kot Rudarjevih vrat za visokih 3:0. Izid je omilil najbolj vidni "knap" Rok Kronaveter, ki je iz oči v oči v 70. minuti ukanil Mujčinoviča.

Ob zaključku sosedskega obračuna je "ladja" Bojana Prašnikarja potonila, v razmiku treh minut je dvakrat zadel kapetan Celja Rajko Rep.

Karič podaril Triglavu vodstvo
Prvaki se proti novincu v ligi niso proslavili, začetna pobuda ni obrodila sadov, zatem pa je sledila usodna 41. minuta. Amir Karič je na sredini igrišča izgubil žogo, sledil je hiter protinapad Kranjčanov, pred vratarjem Hasičem se je znašel Dejan Burgar, ki je s strelom po tleh popeljal Gorenjce v vodstvo.

Spopad soigralcev za izključitev
Sledil je nenavaden prizor - po golu sta se v oster besedni boj zapletla soigralca Ivan Sesar in Karič. Sodniku Glažarju ni preostalo drugega, kot da je obema pokazal rumeni karton, a ker je bil to Sesarjev drugi opomin, je bil Hrvat izključen. Ob polčasu je v slačilnici obsedel tudi nekdanji slovenski reprezentant Karič.

Kapetan za točko in tri izključitve
Na trdi tekmi so nogometaši v končnici prestopili mejo, saj so kartoni deževali kot za stavo. Najprej je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Jalen Pokorn, kar je pripeljalo do prostega strela Nebojše Kovačeviča. V kazenskem prostoru je bil najvišji kapetan Enes Handanagič, ki je žogo poslal v daljši kot vrat Triglava. V končnici sta pordečela še dva Koprčana: Kristjan Polovanec in Enej Jelenič. Na tekmi, kjer so bili prvaki izraziti favoriti sta tako padla dva gola, sodnik pa je podelil osem rumenih in štiri rdeče kartone.

Lo Duca stresel prečko
Primorje je svojo tekmo zaradi še nedokončanega stadiona v Ajdovščini gostil kar v Domžalah, kjer je pri vodilnem moštvu osvojil prvo letošnjo točko. Tekma v Športnem parku ob Kamniški bistrici se je kljub številnim priložnostim na obeh straneh končala z 0:0. Po začetnem pritisku "gostov", je Primorje prišlo do dveh zrelih priložnosti. Najprej je Saša Živec v 21. minuti neoviran streljal prek vrat Domžal, nato pa je Tim Lo Duca poskusil z razdalje, vratar Darko Brljak pa je s konicami prstov žogo preusmeril v prečko. Domžalčani so zagrozili prek Damirja Pekiča, ki pa je v 38. minuti meril malce previsoko.

Šutič v končnici zadel še vratnico
V drugem polčasu so po obdobju mrtvila sledile priložnosti na obeh straneh, a so bili strelci premalo natančni za dosego morebitnega zmagovitega gola. Za "ravbarje" je imel tretjo zmago na nogi Pekič, pri Primorcih pa je bil osmoljenec Živec, ki je 80. minuti streljal naravnost v Brljaka, čeprav je imel veliko časa za natančnejši strel. V 84. minuti je z 20 metrov nenadoma ustrelil rezervist Saša Lalovič in zadel levo domžalsko vratnico! S tem sta se končala dva niza - zmagoviti Domžal in porazni Primorja.
Konec kroga šele v ponedeljek
Maribor v nedeljo gosti Hit Gorico, medtem ko bosta Olimpija in Nafta tekmo 3. kroga odigrala šele v ponedeljek.

Prva liga si, 3. krog

PRIMORJE - DOMŽALE 0:0
600 gledalcev.

LUKA KOPER - TRIGLAV 1:1 (0:1)
250; Handanagič 82.; Burgar 41.
Sesar 43., Polovanec 90., Jelenič 92.; Pokorn 82.

CM CELJE - RUDAR 5:1 (0:0)
700; Zajc 5., Mujakovič 25./11-m, Bezjak 55., Rep 84., 86.; Kronaveter 70.

Nedelja ob 18.00:
MARIBOR - HIT GORICA

Ponedeljek ob 18.00:
OLIMPIJA - NAFTA

Lestvica:                             
DOMŽALE 3 2 1 0 3:0 7
MARIBOR 2 1 1 0 5:0 4
CM CELJE 3 1 1 1 6:3 4
LUKA KOPER 3 1 1 1 5:4 4
HIT GORICA 2 1 1 0 3:2 4
RUDAR 3 1 1 1 4:6 4
NAFTA 2 1 0 1 2:2 3
TRIGLAV 3 0 2 1 2:7 2
OLIMPIJA 2 0 1 1 3:5 1
PRIMORJE 3 0 1 2 2:6 1

Zadetka s tekme Luka Koper - Triglav
Primorje osvojilo prvo točko