Josip Iličič je proti Hiberninanu navdušil z dvema evrogoloma. Kaj bo pripravil tokrat za obračun z Gorico? Foto: Sandi Fišer
Josip Iličič je proti Hiberninanu navdušil z dvema evrogoloma. Kaj bo pripravil tokrat za obračun z Gorico? Foto: Sandi Fišer
Celje - Valencia
Celjani blestijo na prijateljskih tekmah, medtem ko so v prvenstvu ostali brez želenih izidov. Foto: Sandi Fišer
Etien Velikonja
Potrgane križne vezi in dolga rehabilitacija sta preteklost za Etiena Velikonjo, ki že zadeva. Foto: MMC RTV SLO
Domžale
Domžalčani imajo izredno izhodišče, da ohranijo stoodstotni izkupiček in vodstvo na lestvici Prve lige si. Foto: www.domzale.si

Obračun med "vijoličastimi" in "vrtnicami" je na papirju najbolj zanimiva tekma, saj sta obe moštvi tik pod vrhom lestvice, najbolj negotovo srečanje pa bo v Celju, kjer "grofje" gostijo sosednje "knape" iz Velenja.

Ne pozabite oddati napovedi za Nostradamusa, kjer še vedno lahko začnete napovedovati izide Prve lige si!

Trije novi stadioni vse bližje
Tretji krog sezone 2010/11 v soboto začenjata dva "brezdomca", ki v domačem mestu ne moreta igrati zaradi še nedokončanega stadiona. Primorje tako svojo tekmo gosti kar v Domžalah, Koper pa v začasni bazi v Novi Gorici. Krog v ponedeljek končuje Olimpija, ki prav tako že nestrpno čaka na selitev na novi objekt v Stožicah.

Peterica na prisilnem počitku
V tem krogu Prve lige pravice nastopa nima pet nogometašev. Pri Olimpiji bosta zaradi rdečih kartonov tekmo izpustila Blaž Božič in Miroslav Cvijanovič. Iz enakega razloga bodo na prisilnem počitku še Darko Kremenovič (Primorje), Dragan Jurič (Triglav) in Goran Galešič (HIT Gorica).

Prva liga si, 3. krog

Sobota ob 18.00 (v Domžalah):
PRIMORJE (10.) - DOMŽALE (1.)
Zadnji proti prvemu oz. ali so Ajdovci samo "kanonfuter"? Dokončnega odgovora ne bo, dokler Primorje ne pride do pravih domačih tekem, a obračun ob Kamniški Bistrici ga bo že nakazal. Končni preobrat v Lendavi je slabo znamenje za Primorje, ki ima vse preveč težav ob igrišču. Domžale so na prvih dveh tekmah potrdile visok domet, zdaj pa morajo "ravbarji" čim bolje iztržiti visoko samozavest. Vprašljiv je nastop Tadeja Apatiča.

Sobota ob 20.00 (v Novi Gorici):
LUKA KOPER (5.) - TRIGLAV (9.)
Prvaki so v Domžalah doživeli bolečo zaušnico in niso nadgradili popravnega izpita z Dinamom. Manjkalo je predvsem več idej v napadu, kjer prave alternative Mitju Brulcu ni. Tukaj je še (vsaj javno) nerešen položaj Mirana Pavlina, a vse to ne bi smelo biti ovira za tri točke proti Triglavu. Gorenjci so po petardi v Mariboru doma s Celjani prišli do točke, o tekmi v Novi Gorici pa pravijo: "Vsaka točka s Primorske bi bila zlata vredna - naslednji nasprotnik je Primorje v Kranju!"

Sobota ob 20.00:
CM CELJE (7.) - RUDAR (3.)
Celjani se lahko pohvalijo z zmagami nad Readingom in še posebej s sredino nad Valencio, a kaj, ko jim to veliko ne pomaga v prvenstvu, kjer so na dveh tekmah osvojili le točko pri Triglavu. Uspeh nad "netopirji" morajo "grofje" hitro pretopiti v točke, čeprav v goste prihajajo neugodni sosedje iz Velenja. Rudar, njegova rezervna postava je med tednom izgubila z Wiganom (1:4), je lani v prvenstvu dobil tri izmed štirih srečanj. Prednost "knapov" je zdravje, saj pri gostiteljih ne bo trojice igralcev: Kačičnika, Kuljanaca in kapetana Rajka Repa.

Nedelja ob 18.00:
MARIBOR (2.) - HIT GORICA (4.)
Hibernian še močno odmeva, posledica verjetnega napredovanja v Evropski ligi pa bo znova prestavljeni večni derbi z Olimpijo v novih Stožicah. Pred vsem tem je tukaj še neugodna Hit Gorica, vendar ima Darko Milanič v rokah močno orožje: rotacijo napadalno usmerjenih igralcev, katerim se je med tednom pridružil mladi reprezentant Martin Milec. Na nedeljsko zasedbo bo vplivala odločitev, kako se na povratni tekmi lotiti Škotov. Goričani se veselijo prvih zadetkov Etiena Velikonje po hudi poškodbi in tega, da so dolg znižali za 100 tisoč evrov, na malce bolj znosnih 400 tisoč evrov. A po odhodih Škarabota, Osterca, Brečevića in Galešića morajo "vrtnice" poiskati primerne okrepitve za ohranitev stika z vrhom.

Ponedeljek ob 18.00:
OLIMPIJA (8.) - NAFTA (6.)
"Zmaji" so se po golih Rakoviča v Gorici izognili drugemu porazu in osvojili prvo točko, ki jo morajo za delno umiritev navijaških in stavniških strasti nadgraditi z zmago nad Nafto. Med tednom so na pripravljalni tekmi izgubili s srbsko Indjijo (0:1), "zeleno-beli" pa so si spet zabili avtogol (Lovrečič). Novinec Zeljkovič še ni dobil papirjev s Cipra, tako da tako kot poškodovani Da Silva in Omladič ne bo mogel igrati proti Prekmurcem. Nafta, ki je po preobratu doma ugnala Primorje, ima prav tako težave, saj se je huje poškodoval branilec Erdžan Bečiri.