Adam Gnezda Čerin je Domžale popeljal v vodstvo z 1:0. Pri drugem golu pa se je vpisal med podajalce. Foto: BoBo
Adam Gnezda Čerin je Domžale popeljal v vodstvo z 1:0. Pri drugem golu pa se je vpisal med podajalce. Foto: BoBo

Zelo dober vhod v oba polčasa, težko je vzeti Aluminiju žogo v njihovem izhodu, ampak smo bili agresivni po izgubljeni žogi, pripravili smo si kar nekaj lepih priložnosti, bili smo kombinatorni, poletni po igrišču in mislim, da je zmaga zaslužena.

Simon Rožman, trener Domžal
Gnezda Čerin Domžalčane povedel v vodstvo

Domžalčani so kljub odsotnosti Amedeja Vetriha dosegli deveto zmago v sezoni, hkrati pa so se v boju za tretje mesto odlepili od današnjega tekmeca, pred katerim imajo po novem štiri točke naskoka.

Domžalski nogometaši so dobili bolj ali manj izenačen prvi polčas, v katerem so bili tudi nekoliko konkretnejši. Povedli so že v šesti minuti, po podaji Tončija Mujana je zadel Adam Gnezda Čerin (1:0).

Nicholson in Vuk v polno za Domžale

Domžale so na začetku drugega polčasa izvedle pritisk. V 48. minuti so imeli Domžalčani prvo priložnost v drugem polčasu, s prostega strela z roba kazenskega prostora je sprožil Senijad Ibričić, žogo poslal mimo živega zidu, na mestu pa je bil Matija Kovačić. Še v isti minuti pa se jim je pritisk obrestoval, saj so podvojili vodstvo (2:0). Gnezda Čerin je golu dodal še podajo – z desne strani je poslal odličen predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Samar Nicholson, ki je z glavo zabil svoj sedmi prvenstveni gol, in je tako prvi strelec Domžal.

Analiza po tekmi Domžale – Aluminij

V 60. minuti je na drugi strani za Aluminij, ki spomladi sploh še ni dosegel gola (prejel jih je sedem), s 15 metrov dobro streljal Dejan Petrovič, izkazal pa se je domžalski vratar. Le tri minute pozneje so Domžalčani še povečali prednost. Najprej je poskusil Gaber Dobrovoljc, Kovačić je žogo odbil, na koncu je ta pristala pri Slobodanu Vuku, ki je dosegel svoj tretji gol na zadnjih treh tekmah (3:0).

V 68. minuti je novo priložnost gostiteljev zapravil Gnezda Čerin, ko je povsem neoviran zgrešil z manj kot desetih metrov. Tudi v nadaljevanju so bili Domžalčani tisti, ki so bili nevarnejši, Aluminij pa je zagrozil še v 87. minuti, ko je Ivan Kontek zadel prečko.

Domžalčani gladko odpravili Aluminij
Krško, ki se bori za obstanek v prvi ligi, je osvojilo prvo spomladansko točko. Foto: www.alesfevzer.com
Krško, ki se bori za obstanek v prvi ligi, je osvojilo prvo spomladansko točko. Foto: www.alesfevzer.com

Krčani prekinili niz porazov
Nedeljsko dogajanje se je začelo v Krškem. Krčani so v boju za obstanek prekinili niz treh zaporednih porazov. Proti Celjanom so osvojili pomembno točko. To je s petim golom v sezoni zagotovil Marco da Silva s prostega strela s približno 20 metrov v 81. minuti. Žoga je po odboju od živega zidu spremenila smer. Za Celjane je v 55. minuti zadel z 12 goli najboljši strelec lige Rudi Požeg Vancaš.

Prvi polčas ni ponudil posebej razburljive predstave. Ta je bila dokaj enakovredna, oboji so imeli nekaj (pol)priložnosti, eno lepših je v 40. minuti za goste zapravil Janez Pišek, ko je z dobrih desetih metrov neoviran streljal, Marko Zalokar pa se je izkazal. Že v 4. minuti je Tadej Vidmajer od daleč stresel okvir vrat.

Takoj po začetku drugega dela je imel Požeg Vancaš izjemno priložnost za celjsko vodstvo, a je iz bližine žogo poslal čez vrata. Zato pa je bil uspešnejši nekoliko pozneje, ko je unovčil podajo Lovra Cveka v prazen prostor.

V končnici so bili živahnejši domači, a zmagati jim ni uspelo.

Krefl potopil Muro, remi v Krškem

Druga zaporedna zmaga Rudarja
Velenjski nogometaši so tudi brez kaznovanega Damjana Trifkovića dosegli pomembno zmago za uresničitev cilja – obstanek v ligi oziroma preboj v sredino lestvice. Tokrat so na kolena spravili Muro (1:0), ki je končala niz treh neodločenih izidov. Rudar je vknjižil drugo zaporedno zmago.

Junak je Aljaž Krefl, ki je zadel v polno v 76. minuti. Leon Črnčič je podal z desne strani v kazenski prostor, kjer je bil povsem sam Krefl in zadel (1:0). Dominik Radić bi lahko potrdil zmago v 82. minuti, ko je bil sam pred Matkom Obradovićem, a je žogo poslal malo mimo vrat.

Mura je v zadnjih minutah prevzela pobudo, poskušala priti vsaj do točke, a prave, nevarne akcije ji ni več uspelo izpeljati. Velenjska obramba je dobro preprečevala zaključne strele.

Žal nismo zadeli proti razpoloženim gostiteljem, ki so od začetka izvajali presing, nismo našli izhoda iz tega položaja. Po 20 minutah igre nam je uspelo vzpostaviti ravnotežje, imeli smo tudi priložnosti, ko bi lahko zadeli prvič v letošnji sezoni. V drugi polčas smo šli z željo, da bi zadeli, pa je prišel izvrsten gol Nicholsona, ki je tekmo končal.

Oliver Bogatinov, trener Aluminija

22. krog:

DOMŽALE - ALUMINIJ 3:0 (1:0)
600; Gnezda Čerin 6., Nicholson 48., Vuk 63.

Domžale: Santini, Sikošek, Klemenčič, Dobrovoljc, Rom, Hodžić (83./Žužek), Mujan (59./Lazarević), Ibričić, Gnezda Čerin, Vuk (64./Podlogar), Nicholson.

Aluminij: Kovačić, Amuzie, Koblar, Martinović, Kontek, Vrbanec, Horvat, Petrovič, Leko (75./Marinšek), Maloku (75./Trdina), Matjašič.

Rumeni kartoni: Ibričić; Matjašič, Kontek, Petrovič.

Sodnik: Damir Skomina (Koper).


KRŠKO - CELJE 1:1 (0:0)
300; Da Silva 81.; Požeg Vancaš 55.

Krško: Zalokar, Vojković, Cetina, Batarelo, Volarič, Kordić, Petrović (60./Sokler), Da Silva, Jandrek (87./Ilić), Volaš, Vukušić.

Celje: Jurhar, Vidmajer, Zaletel, Stojinović (81./Flis), Brecl, Pišek, Cvek (84./Pungaršek), D. Štraus, Požeg Vancaš, Lotrič, Vizinger (90./Kerin).

Rumeni kartoni: Petrović, Volarič, Cetina, Sokler; Brecl.

Sodnik: David Šmajc (Predoslje pri Kranju)


RUDAR - MURA 1:0 (0:0)
850; Krefl 76.

Rudar: Radan, Tomašević, Pušaver, Kašnik, Hrubik (87./Pišek), Ćosić, Arap, Krefl, Kobiljar (56./Škoflek), Radić, Tučić (71./Črnčič).

Mura: Obradović, Kous, Maruško, Peričić, Šturm, Kozar (78./Ćerimagić), Lorbek, Maroša (62./Horvat), Kouter, Karničnik (73./Bobičanec), Sirk.

Rumeni kartoni: Kašnik, Hrubik, Ćosić; Šturm.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


Odigrano v soboto:
MARIBOR - GORICA 2:1 (0:0)
4.000; Tavares 51., Zahović 56.; Kotnik 75.

TRIGLAV - OLIMPIJA 2:1 (0:1)
1.600; Tijanić 87./11-m, 94.; Suljić 28.
Savić (Olimpija) je v 58. minuti z 11-m streljal mimo vrat.

Ekipa
ZRPGToč.
Maribor22164259:1852
Olimpija22126448:3142
Domžale2297644:3034
Aluminij22931035:3530
Celje2279627:3430
Mura2268827:2726
Triglav22741131:4525
Rudar22731224:4724
Gorica22571027:3722
Krško22371216:3416
Pregled 22. kroga Prve lige