Deset krogov pred koncem ima Olimpija deset točk prednosti, toda Maribor in Domžale imata tekmo manj. Foto: www.alesfevzer.com
Deset krogov pred koncem ima Olimpija deset točk prednosti, toda Maribor in Domžale imata tekmo manj. Foto: www.alesfevzer.com
Zadetki s tekme Domžale – Triglav
Trener Krškega: Proti Olimpiji smo bili oškodovani
Eksplozija Zahovića, pokopal je Celjane

Podajalec Abass Issah je bil na začetku akcije v prepovedanem položaju, kar se lepo vidi na počasnem posnetku. Stranski sodnik zastavice ni dvignil. Ganec je stekel v protinapad, podal Dariu Čanađiji, ki mu ni bilo težko zatresti mreže Krčanov. "Ni mi bilo treba gledati posnetka, že takoj sem rekel, da je bil igralec Olimpije globoko, globoko v prepovedanem položaju. Mi smo bili že dve tekmi prej tukaj oškodovani. Nihče se glede tega ni izrekel. Mislim, da moramo v tem segmentu še veliko postoriti," je bil ogorčen trener Krškega Alen Ščulac.

Ljubljančani so tako na sporen način dobili nove tri točke in so neporaženi že na deveti tekmi zapored. "Osvojili smo točke, ki so zelo pomembne. Tudi ena tekma manj veliko pomeni. Razlika ostaja enaka in gremo naprej," je bil zadovoljen trener Olimpije Igor Bišćan. Ljubljančane čaka v sredo v Celju povratna tekma polfinala slovenskega pokala, prvo tekmo so dobili z 2:1, nato pa v soboto v Stožicah veliki obračun z Domžalami.

V Domžalah se že pripravljajo za Evropo
Domžalčani so slavili enajstič zapored, tokrat so bili s 3:0 boljši od Triglava. Mreža je mirovala do 59. minute, ko je Kranjčane načel Lovro Bizjak. Med strelce sta se vpisala še Amadej Vetrih in Senijad Ibričić z najstrožje kazni. "Ekipa ima ogromen karakter, ki odlično dopolnjuje nesporno kakovost celotnega moštva. Fantje zelo dobro izvajajo in ponavljajo vsebinske stvari, ki jih želim videti v njihovi igri. Ni skrivnost, da se tudi v tem obdobju že pripravljamo na nastope v Evropi, saj je v poletnem premoru izredno malo časa za pripravo. V duhu tega si želimo na vsaki tekmi vseh devetdeset minut odigrati v visokem tempu, s čimer se približamo izzivom, ki nas čakajo na evropski ravni," je za klubsko spletno stran povedal tvorec domžalskega uspeha Simon Rožman.

Vijoličasti lahko v sredo znižajo zaostanek
Maribor je spomladanski urok Ljudskega vrta prekinil z zmago nad Celjem s 3:2. Nesporni junak je bil Luka Zahović, ki je zabil vse tri gole. "Enkraten dosežek. Če štejemo še zadnjo pripravljalno preizkušnjo, je v manj kot dveh mesecih dvakrat zabil proti njim tri zadetke. Očitno mu Celjani še posebej ustrezajo. Dobro je, da smo zmagali, da je tudi Luka zadel doma, kar mu v tem prvenstvu še ni uspelo. Za napadalca je to nedvomno dobra popotnica za naprej, za vse skupaj pa pomeni veliko moralo, da bomo še naprej delali tako zavzeto in ostali enotni," je po štajerskem derbiju povedal trener vijoličastih Darko Milanič.

Maribor ima priložnost, da se v sredo približa Olimpiji na sedem točk zaostanka, saj bo v Kranju igral zaostalo tekmo. “Imamo 2 tekmi v naslednjem tednu, v sredo v Kranju, v nedeljo v Novi Gorici. Obe sta izrednega pomena. Če govorimo o želji, da naredimo preobrat, so tudi tokrat dodatne besede odveč," je odločen Milanič. Tekma v Kranju se bo začela ob 15. uri.

Preloženi tekmi, sreda ob 15.00:
TRIGLAV - MARIBOR

Četrtek ob 15.00:
RUDAR - ANKARAN HRVATINI



27. krog, s
obota ob 15.00:
CELJE - KRŠKO

Ob 16.55:
OLIMPIJA - DOMŽALE

Nedelja ob 13.00:
TRIGLAV - RUDAR

Ob 16.55:
GORICA - MARIBOR

Ob 18.45:
ALUMINIJ - ANKARAN HRVATINI

Lestvica:                             
OLIMPIJA         26 19 5  2  48:11  62
DOMŽALE          25 16 4  5  57:20  52
MARIBOR          25 15 7  3  42:20  52
RUDAR            25 12 4  9  36:31  40
CELJE            25 10 6  9  42:35  36
GORICA           25  9 4 12  26:34  31
KRŠKO            24  7 5 12  30:41  26
ALUMINIJ         25  5 6 14  28:47  21
TRIGLAV          25  3 6 16  20:49  15
ANKARAN HRVATINI 25  2 7 16  20:61  13
Zadetki s tekme Domžale – Triglav
Trener Krškega: Proti Olimpiji smo bili oškodovani
Eksplozija Zahovića, pokopal je Celjane