Sergej Jakirović je bil zelo zadovoljen s sobotno predstavo. Mariborčani si ne smejo privoščiti več nobenega spodrsljaja, če se želijo še vmešati v boj za naslov prvaka. Foto: NK Maribor
Sergej Jakirović je bil zelo zadovoljen s sobotno predstavo. Mariborčani si ne smejo privoščiti več nobenega spodrsljaja, če se želijo še vmešati v boj za naslov prvaka. Foto: NK Maribor

Bravo je bil zadnji gost pod Kalvarijo v Prvi ligi. Ljubljančani so 7. marca ugnali razglašene Mariborčane z 2:1. Takoj po tekmi je odstopil trener Darko Milanič, teden dni zatem je odšel še športni direktor Zlatko Zahovič.

Maribor enajst krogov pred koncem Prve lige zaseda skromno četrto mesto, za vodilno Olimpijo zaostaja sedem točk. Prvi dve pripravljalni tekmi proti Nafti (3:1) in Kopru (2:2) nista navdušili navijačev. Tudi prvi polčas proti Bravu ni bil presežen. Z vstopom Rudija Požega Vancaša so vijoličasti dobili nov zalet. S hat-trickom je napovedal boljše čase, potem ko je v uvodnih 25 krogih ostal velik dolžnik.

"To je Maribor, ki ga želim videti. Vedno se bomo borili do konca, igrali smo napadalno, energično, agresivno in s čvrsto obrambo. Ko smo izgubili žogo, smo jo skušali takoj pridobiti nazaj. To nam je zelo dobro uspelo," je povedal trener Jakirović, ki bo prihodnjo nedeljo v Domžalah debitiral na uradni tekmi. Prenos tekme ob 20.30 bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Rezervist Požeg Vancaš potopil Bravo v Ljudskem vrtu

Nihče ne bo igral zaradi imena ali starih zaslug
Ničesar se ne da storiti čez noč. Počasi bomo polovili zahteve, ki jih moramo. Videli smo energično, agresivno, pravo tekmovalno preizkušnjo. Tudi Bravo je bil dober. Želel sem spoznati še nekatere igralce, da vidim odziv v dvoboju proti prvoligašu. Po menjavah smo potrdili širino kadra, pridobili nova, koristna spoznanja in izkazalo se je, da je samo teren merilo. Nihče ne bo igral zaradi imena ali starih zaslug, zanima nas le sedanjost. Kar je bilo, je bilo,” je poudaril Jakirović.

43-letni Jakirović se je uveljavil pri moštvu HNK Gorica. Lani je presenetljivo zasedel peto mesto v hrvaškem prvenstvu.

"Po prikazanem lahko rečem, da prevladuje zadovoljstvo. Zelo me veseli, da smo dosegli šest golov, ob zadetkih pa imeli še nekaj priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Najpomembneje je, da smo ustvarjalni in prihajamo v priložnosti. Učinkovitost bo že prišla."

Širok kader velika prednost Maribora
Novi strateg na klopi vijoličastih je dal priložnost vsem igralcem. Gregor Bajde, ki je bil pri Milaniču na stranskem tiru, se je zares dokazal.

"Ko sem prišel, me je dočakal širok kader. Na treningih je 27 igralcev ob štirih vratarjih. Vsak igralec mi je pomemben in potrebuje določene minute, da pokaže, kar zmore. To je naša velika moč, zato lahko štejem med dodatne pozitivne zadeve s te tekme, da so mi tisti fantje, ki so prej manj igrali, potrdili, da so pripravljeni in jim lahko namenim priložnost,” je dodal Bajde.

Bili smo takšni, kot želim, da je ekipa Maribora