Rudi Požeg Vancaš je vstopil po uri igre. Do 83. minute je kar trikrat zatresel mrežo Brava. Foto: www.alesfevzer.com
Rudi Požeg Vancaš je vstopil po uri igre. Do 83. minute je kar trikrat zatresel mrežo Brava. Foto: www.alesfevzer.com

Zadnji krog pred premorom je v Ljudskem vrtu 7. marca postregel z zelo pestrim dogajanjem. Po porazu proti Bravu z 1:2 je odstopil trener Darko Milanič, teden zatem pa še najuspešnejši športni direktor v zgodovini samostojne Slovenije Zlatko Zahovič.

Bravo se je teden dni pred nadaljevanjem Prve lige vrnil v Ljudski vrt in v drugem polčasu prejel pravo lekcijo vijoličastih.

Rezervist Požeg Vancaš potopil Bravo v Ljudskem vrtu

Bravo zdržal do odmora
V 20. minuti je po predložku Roka Kronavetra in po odbitku na rob kazenskega prostora Blaž Vrhovec z natančnim udarcem poslal žogo ob desni vratnici v mrežo. Ljubljančani so izenačili po pol ure igre, ko je David Brekalo potisnil žogo v mrežo po podaji iz kota.

Gregor Bajde je v 54. minuti z glavo zadel za 2:1 po podaji Jasmina Mešanovića. V 65. minuti je Rudi Požeg Vancaš učinkovito zaključil protinapad, Luka Zahović je podal z glavo. Dve minuti zatem je bil natančen še Zahović, podajalec je bil Alexandre Cretu.

Razigrani Požeg Vancaš je v 79. minuti po samostojnem prodoru z izjemnim zaključkom poslal žogo v levi zgornji kot. Požeg Vancaš, ki je v 60. minuti zamenjal Bajdeta, je hat-trick dosegel sedem minut pred koncem z roba kazenskega prostora.

Luka Menalo je bil zanesljiv izvajalec najstrožje kazni. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Menalo je bil zanesljiv izvajalec najstrožje kazni. Foto: www.alesfevzer.com

Menalo in Sešlar v drugem polčasu strla Goričane
Goričani, ki bodo konec julija igrali v dodatnih kvalifikacijah proti devetouvrščeni ekipi Prve lige, so se dobro upirali v prvem polčasu. V 49. minuti je po prekršku nad Stefanom Savićem z bele točke zadel Luka Menalo. Končni izid je postavil Svit Sešlar v 83. minuti.

Hadžić: Trenutno smo pripravljeni za 6 ali 7
"Nisem bil zadovoljen z igro v prvem polčasu. Zavedam se, da je po dveh mesecih težko vzpostaviti tisto, kar želim. Trenutno smo pripravljeni za 6 ali 7 na lestvici od 1 do 10. Ekipa se dviguje, še veliko stvari bo treba popraviti. V Sežani bomo videli, kako in kaj," je povedal trener Olimpije Safet Hadžić.

Stareg Gorice Borivoje Lučić je dodal: "Olimpija je premočan tekmec za nas. Naš cilj so kvalifikacije za Prvo ligo konec julija. Dva meseca brez močne tekme je neroden položaj."

Visoka zmaga Kopra
Celjani so ugnali Triglav z 2:1, Tabor je izgubil proti prvaku druge lige Kopru z 1:5, Rudar pa bil s 3:0 boljši od Jadrana iz Dekanov.

Prva liga se bo nadaljevala v petek s tekmama med Aluminijem in Muro ter Celjem in Rudarjem, dan pozneje bo sežanski Tabor gostil vodilno Olimpijo, 7. junija pa bosta še obračuna Bravo – Triglav in Domžale – Maribor.

Hadžić: Ekipa se dviguje, a naslednji teden se bo treba še izboljšati

Pripravljalne tekme:
MARIBOR - BRAVO 6:1 (1:1)
Vrhovec 20., Bajde 54., Požeg Vancaš 65., 79., 83., Zahović 67.; Brekalo 30.

OLIMPIJA - GORICA 2:0 (0:0)
Menalo 49./11-m, Sešlar 83.

TABOR SEŽANA - KOPER 1:5 (1:2)
Babić 39.; Meštrić 17., 20., Vršič 61., Čirjak 72., Šolaja 74.

CELJE - TRIGLAV 2:1 (2:1)
Božić 31., Vizinger 33.; Majcen 17.

RUDAR - JADRAN DEKANI 3:0 (2:0)
Kuzmanović 23., Koprivnik 45., Filipović 77.

Visoka zmaga Kopra v Sežani