Se bo naslednjo sezono v Kopru še igral prvoligaški nogomet? Foto: www.alesfevzer.com
Se bo naslednjo sezono v Kopru še igral prvoligaški nogomet? Foto: www.alesfevzer.com

Šest izmed njih je dobilo licenco tudi za nastopanje v evropskih pokalih. To so Maribor, Olimpija, Celje, Domžale, Gorica in Rudar.
Aluminij, Radomlje in Krško so zaprosili le za licenco za nastop v prvi ligi.

Koper, ki je zaprosil za obe licenci, ima možnost za pritožbo do 15. maja.

Ob pomemben vir prihodkov
V koprskem nogometnem klubu odstop Luke Koper od pokroviteljske pogodbe ocenjujejo kot neutemeljen, zato so sprožili izvršilni postopek za izplačilo, poroča Primož Čepar z Radia Koper. Luka je na pristojno sodišče že podala ugovor na izvršilni postopek. Na seji upniškega odbora nogometnega kluba FC Koper so med drugim govorili o pokroviteljskih sredstvih Luke Koper. Vprašanje je sprožil predstavnik upnika Delona, ki je pred meseci prevzel terjatev Milana Mandarića. Klub je po pogodbi dobival pol milijona evrov na leto, zdaj tega vira prihodkov ni več.

Odstop Luke od pogodbe neutemeljen
Upravitelj prisilne poravnave Matija Vičar je obvestil upniški odbor, da bo na osnovi ocene, da bi brez sredstev pokrovitelja Luke Koper obstajala manj kot polovična verjetnost za realizacijo načrta finančnega prestrukturiranja, vložil ugovor zoper vodenje postopka prisilne poravnave. Slednja je bila namreč pripravljena tako, da je računala na omenjena pokroviteljska sredstva. Spomnimo, Luka je pogodbo, ki je bila sklenjena do prihodnjega leta predčasno prekinila zaradi bojazni, da bi šla sredstva namenjena razvoju nogometa v poplačevanje dolgov oziroma rubež upnikov. Upravitelj prisilne poravnave nam je potrdil, da je predstavnik nogometnega kluba odstop Luke od pokroviteljske pogodbe ocenil za neutemeljen, zato so v klubu sprožili izvršilni postopek za izplačilo obroka za mesec februar, oddan pa je bil tudi nalog za izvršilni postopek za marčevski obrok.

Šik: Iz kluba nismo dobili dokumentov
Predstavnik Luke Sebastjan Šik nam je povedal, da so na pristojno sodišče že podali ugovor na izvršilni postopek. Na vprašanje o reviziji poslovanja kluba v zadnjih petih letih, ki je bila sprožena na zahtevo Luke nam je Šik povedal, da ni bila izpeljana, ker iz kluba do dogovorjenega roka niso dobili dokumentov. Predsednik FC Koper Valter Valenčič sicer pravi, da še vedno upajo v dogovor z Luko, prvi skupni sestanek na to temo so sicer imeli pred slabima dvema mesecema.