Mauro Camoranesi je v karanteni. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Mauro Camoranesi je v karanteni. Foto: MMC RTV SLO/M. R.

Pozitivne izvide so imeli tudi trener Mauro Camoranesi, pomočnik trenerja Saša Gajser in kondicijski trener Fernando Daniel Nowicki, kar pomeni, da sta morala z njimi v izolacijo tudi Andres Yllana ter Miguel Enrique Albino.

Prvi ukrep je bil odpoved predvidene ponedeljkove tekme proti ukrajinskemu prvaku Šahtarju. Delo z moštvom sta prevzela športni direktor Oliver Bogatinov in Marko Šuler, ki sta že vodila ponedeljkov dopoldanski trening.

"Situacija ni prijetna, toda smo v obdobju, ki zahteva previdnost, prilagajanje in pripravljenost na hitre odzive. Po opravljenem testiranju pred napovedano tekmo so bili pozitivni dva igralca in trije člani strokovnega štaba, kar je pomenilo, da mora celoten trenerski tim v izolacijo. Potem smo opravili še teste pri vseh ostalih članih odprave in posegli po novih rešitvah. Ostali bomo v Turčiji, se vsakodnevno testirali, skrbeli za zdravje in nadaljevali treninge z igralci brez zaznanih okužb. Ponedeljkov program bo tako opravilo 23 igralcev, vsi razen Handanovića, Mešanovića, Mlakarja in Kotnika," sporočajo na uradni splet ni strani kluba.