Dušan Kosić je v šali podal dva izgovora za poraz proti Muri: že tradicionalno slabe začetke prvenstev za Celjane in dejstvo, da so bili njegovi varovanci z glavo že na sredini kvalifikacijski tekmi za Ligo prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Dušan Kosić je v šali podal dva izgovora za poraz proti Muri: že tradicionalno slabe začetke prvenstev za Celjane in dejstvo, da so bili njegovi varovanci z glavo že na sredini kvalifikacijski tekmi za Ligo prvakov. Foto: www.alesfevzer.com

Že v četrti minuti srečanja na Štajerskem so se Celjani znašli v zaostanku, ko je v polno zadel Nino Kouter. Kosićevi varovanci so nato večji del tekme lovili izenačujoči zadetek, po dobri uri igre pa je za hladen tuš poskrbel Luka Bobičanec, ki je postavil končni izid 0:2.

Naša podoba danes ni bila prava, tega se fantje zavedajo, vemo, da je lahko veliko bolje. Mura je dobro odprla tekmo, mi smo pozneje rezultat lovili. Ni bilo vse tako slabo, a na postavljeno obrambo imamo velike težave. Ne samo mi, tudi boljše ekipe. Mura je disciplinirana in zahtevna, tako kot vedno. Danes se nam stvari niso izšle. Glave gor, pomembne tekme nas še čakajo.

Dušan Kosič, trener NK Celje

Kosić: Vemo, da je lahko bolje
Celjski trener Kosić takoj po tekmi ni bil najboljše volje, a se je nato kmalu sprostil in začel z optimizmom zreti v prihodnost. "Če se malo pohecam, nismo vajeni izgubljati," je uvodoma dejal za Televizijo Slovenija. Nadaljeval je: "Kaj reči, Mura je že po tradiciji naš neugodni nasprotnik, danes je zasluženo zmagala. Imam dva izgovora, če se lahko malce pohecam: prvenstvo vedno začnemo slabo, z glavo pa smo tudi že bili na sredini tekmi proti Moldeju. Naša podoba danes ni bila prava, tega se fantje zavedajo, vemo, da je lahko veliko bolje. Mura je dobro odprla tekmo, mi smo pozneje rezultat lovili. Ni bilo vse tako slabo, a na postavljeno obrambo imamo velike težave. Ne samo mi, tudi boljše ekipe. Mura je disciplinirana in zahtevna, tako kot vedno. Danes se nam stvari niso izšle. Glave gor, pomembne tekme nas še čakajo."

Celjanom se v zadnjem obdobju veliko dogaja
Celjani so želeli stopiti zaostanek za tekmecem iz Murske Sobote, a nikakor jim ni uspelo predreti dobro postavljenega črno-belega zidu. V zadnje pol ure so bili posledično streli zelo redki. "To je samo dokaz fantom in meni, da se nam v zadnjem času veliko dogaja. Imamo veliko obveznosti, veliko se okrog kluba dogaja z vseh strani. Takšna podoba je morda tudi trenutek, da se vrnemo k osnovam, k tistemu, kar smo dobro delali, in da se pripravimo na sredo," je še povedal Kosić.

Celjani so v uvodnem krogu nove sezone Prve lige Telekom Slovenije naleteli na čvrsto obrambo Mure. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so v uvodnem krogu nove sezone Prve lige Telekom Slovenije naleteli na čvrsto obrambo Mure. Foto: www.alesfevzer.com

Borili smo se od začetka do konca, imeli smo več priložnosti, škoda, da nismo zadeli še iz polproti- in protinapadov na koncu.

Luka Bobičanec, napadalec Mure

Protinapad ob vsaki netočni podaji
Kapetan Mitja Lotrič je športno priznal, da je bila Mura boljši tekmec. "Zmago si je zaslužila. Trudili smo se, na žalost se nam ni izšlo. Verjamem, da bo v sredo oziroma z vsako naslednjo tekmo bolje," je dejal. Dodal je še: "Mura je zelo dobro stala na igrišču, nekako se nismo znašli proti tej postavitvi. Vedeli smo, da nas bodo 'kontrirali' ob vsaki napačni podaji."

Šimundža: Bili smo zelo tekmovalni
Precej boljše volje je bil soboški trener Ante Šimundža, ki pa tega pred mikrofonom ni pretirano pokazal. "Prišli smo oddelat tekmo, želeli smo vse tri točke. Bili smo disciplinirani in glede na prikazano smo si zaslužili vse tri točke," je bil uvodoma kratek in jedrnat Šimundža, ki je imel pred tekmo kar nekaj težav s poškodbami. Ostal je še brez Luke Šušnjare, ki bo nogometno pot nadaljeval pri francoskem drugoligašu Chamblyju. "Imeli smo kar nekaj težav s poškodbami, tudi po tej tekmi se to ni spremenilo," je nadaljeval. Dodal je: "Dejstvo je, da smo odreagirali zelo dobro, bili smo na nivoju, na katerem smo želeli, bili smo zelo tekmovalni, to pa je bil tudi cilj pred današnjo tekmo."

Na gostovanje v Estonijo
Muro zdaj čaka tekma 1. predkroga Evropske lige oziroma gostovanje pri Nömme Kaljuju v Estoniji. "Po zmagi je lepše iti na evropsko tekmovanje kot po porazu. Osredotočeni smo na naslednjega nasprotnika. To ekipo moramo še analizirati, preklopiti iz slovenskega prvenstva v evropsko tekmovanje in poskušati biti čim boljši," je sklenil 48-letni strateg.

Zadetka s tekme med Celjem in Muro
Analiza po koncu tekme Celje - Mura