Nino Kouter, ki je bil v petek prvič vpoklican v slovensko reprezentanco, je v 4. minuti načel mrežo Celja z lepim strelom z roba kazenskega prostora. Foto: www.alesfevzer.com
Nino Kouter, ki je bil v petek prvič vpoklican v slovensko reprezentanco, je v 4. minuti načel mrežo Celja z lepim strelom z roba kazenskega prostora. Foto: www.alesfevzer.com

Mura je znova dokazala, da je neugoden tekmec za Celje, saj ga je v pretekli sezoni 16. junija na Fazaneriji premagala zadnja (3:1). Gostitelji so med evropskima tekmama proti Dundalku in Moldeju poskušali nekoliko spočiti nosilce. Mitja Lotrič je začel na klopi, Daria Vizingerja sploh ni bilo v postavi.

Zadetek Kouterja za vodstvo Mure v Celju

Mura hitro načela mrežo Rozmana
Pokalni zmagovalci so povedli že v 4. minuti. Po kotu so Celjani žogo neuspešno izbijali, Jan Gorenc jo je podaljšal do roba kazenskega prostora, tam pa jo je pričakal Nino Kouter in jo neubranljivo poslal za hrbet Matjaža Rozmana.

Pozneje so do polpriložnosti prihajali tudi varovanci Dušana Kosića, toda Luka Kerin ni bil dovolj natančen, Lan Štravs pa je bil po podaji Nina Pungerška sicer na pravem mestu, a prepozen za delček sekunde. Najnevarneje za vrata Mure je bilo v prvem polčasu v 25. minuti, ko je Jakob Novak lepo zaposlil Kerina, ta pa je nato meril tik ob vratnici.

Zadnji del prvega polčasa pa je bil spet povsem v znamenju črno-belih. Ti so vse bolj pritiskali, najprej je po strelu Žige Kousa s težavami Rozman le izbil žogo v kot. Isti igralec je bil v prodoru v 33. minuti, a slabo končal akcijo. Potem pa je v 35. minuti pred osamljenim Tomijem Horvatom v zadnjem hipu žogo v kot izbil Štravs. Ob koncu polčasa je imel priložnosti še Amadej Maroša, a sta ostali neizkoriščeni.

Gol Bobičanca za 2:0 Mure v Celju

Bobičanec prvo ime drugega polčasa
Na začetku drugega dela je v igro vstopil Lotrič, toda tudi to Celjanom ni pomagalo, saj se ritem igre ni spremenil. Mura je prevladovala in nadzorovala položaj, čeprav si v prvih 15 minutah ni pripravila izrazite priložnosti.

Zato pa je takoj izkoristila napako domačih, ko so v 62. minuti izgubili žogo pred svojim kazenskim prostorom. Streljal je Luka Bobičanec, žoga je oplazila enega od Celjanov in končala za hrbtom Rozmana.

Celjani so bili v drugem polčasu nenevarni, Mura pa bi lahko še povišala vodstvo. Najbolj vroč v tem delu tekme je bil Bobičanec, ki je bil v 75. minuti v hitrem prodoru, vendar mu je žogo izbil Rozman. Še en njun dvoboj pa je celjski vratar dobil v 78. minuti, ko je Bobičanec meril z okoli 14 metrov.

Analiza po koncu tekme Celje - Mura
Sežančani dobili obračun s Koprčani

Žužek z avtogolom odločil primorski derbi
Pri Koprčanih najodmevnejše okrepitve
Aleksandra Rajčevića, ki je prišel iz Maribora, še ni bilo v postavi, saj se je na enem izmed zadnjih treningov poškodoval.

Edini zadetek na tekmi v Sežani je padel v 33. minuti, ko je motor domače ekipe Dominik Mihaljević s podajo z leve strani poskušal zaposliti soigralce v kazenskem prostoru, toda žogo je še pred njimi odbil gostujoči branilec Žan Žužek in jo preusmeril v svojo mrežo.

V 50. minuti je kapetan Kopra Dare Vršič s prostega strela s približno 20 metrov streljal nekoliko previsoko. V 73. minuti je močno z 20 metrov sprožil Timotej Dodlek, a je žoga za malo zgrešila stičišče vratnice in prečke.

Sežančani bi lahko v sodnikovem podaljšku še potrdili zmago, a je po prostem strelu Mihajlevića vratar Ivan Vargić žogo odbil v kot.

Bravo z 2:1 zmagal v Domžalah

Rezervist Kidrič za tri točke zadel v 89. minuti
Domžalčani so med pripravami na začetek sezone po pozitivnem testu na novi koronavirus ostali brez pripravljalnih tekem. Bravo je v primerjavi s preteklo sezono izgubil tri ključne igralce, saj sta se Aljoša Matko in Martin Kramarič vrnila v Maribor, Roko Baturina pa je odšel v Ferencvaros.

Domžale so ob Kamniški Bistrici v 37. minuti povedle, Igorja Vekića je premagal Dario Kolobarič. V lepi akciji je Predrag Sikimić dobil dolgo podajo s svoje polovice igrišča, dokazal lep pregled nad soigralci in podaljšal žogo do Kolobarića, ta pa je poskrbel za mat v treh potezah.

Le pet minut pozneje je izenačil izkušeni 37-letni Luka Žinko, ki je izkoristil izjemno podajo Žana Trontlja čez polovico igrišča. Vtekel je v prazen prostor in skoraj neoviran lepo ukanil sicer zanesljivega Gregorja Sorčana.

V 57. minuti je Mustafa Nukić s težkega položaja na desni strani že premagal Sorčana, a je žogi pot v mrežo preprečilo stičišče vratnice in prečke. Pritisk Brava je naraščal in v 89. minuti je rezervist Rok Kidrič, nekdanji nogometaš Aluminija in Olimpije, v prvem nastopu za Šiškarje iz bližine postavil končni izid.

Sorodna novica Začenja se 30. sezona, dan pred tekmo proti Celju slovo Šušnjare od Mure

Tekma Olimpija – Gorica preložena
Epidemija novega koronavirusa kroji tudi začetek nove sezone, saj je bil štart zaradi pozitivnih testov pri Olimpiji prestavljen za deset dni. Ljubljančani, ki so v karanteni, bodo tako tekmo uvodnega kroga proti Gorici odigrali pozneje.

Bo Aluminij prišel v Ljudski vrt?
V nedeljo ob 18.00 je predvideno še srečanje med Mariborom in Aluminijem, a so iz tabora kluba iz Kidričevega napovedali, da tekme ne bodo odigrali zaradi prevelikega tveganja za poškodbe po karanteni zaradi novega koronavirusa.


Avtogol Žužka za zmago Tabora nad Koprom

1. KROG

CB24 TABOR SEŽANA - KOPER 1:0 (1:0)
Žužek 33./ag

Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanič, Briški, Grobry, Zebić, Mihaljević, Kouao, Sever (71./Salkić), Stančič (71./Rovas), Babić (91./Stare).

Koper: Vargić, Jozinović, Žužek, Cerovec, Mišić (84./Badžim), Pejić (59./Jelić Balta), Dodlek, Čirjak (45./Mlakar), Stevanović, Vršič (84./Vekić), Mulahusejnović (77./Bešir).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


Luka Žinko (drugi z desne) je v Domžalah v 42. minuti izenačil na 1:1. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Žinko (drugi z desne) je v Domžalah v 42. minuti izenačil na 1:1. Foto: www.alesfevzer.com

DOMŽALE - BRAVO 1:2 (1:1)
Kolobarić 37.; Žinko 42., Kidrič 89.

Domžale: Sorčan, Vuklišević (75./Gorenc Stanković), Žinič, Šoštarič Karič, Sikošek, Svetlin (63./Husmani), Pišek, Jakupović (49./Käit), Kolobarić, Ibričić, Sikimić (63./Podlogar).

Bravo: Vekić, Trontelj, Brekalo, Kurtovič, Drkušić, Žinko, Ogrinec, Agboyi, Nukić, Kancilija (58./Kidrič), Šego (81./Žugelj).

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)


CELJE - MURA 0:2 (0:1)
Kouter 4., Bobičanec 62.

Celje: Rozman, Marandici, Stojinović, Zaletel, Brecl, Pungaršek (59./R. Štraus), Štravs (59./Vrbanec), Novak (46./Lotrič), Kerin (88./D. Štraus), Božić, Dangubić (67./Koritnik).

Mura: Obradović, Šturm, Gorenc, Karničnik, Kous, Horvat, Kouter, Bobičanec, Filipović (74./Žižek), Cipot (66./Kosi), Maroša (86./Kozar).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)

Analiza prvega polčasa tekme Celje - Mura

Nedelja ob 18.00:
MARIBOR - ALUMINIJ
Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)

Preloženo:
OLIMPIJA - GORICA