Josip Iličić, ki se je po 12 letih vrnil na slovenske zelenice, je takoj dokazal svoje mojstrstvo. Foto: www.alesfevzer.com
Josip Iličić, ki se je po 12 letih vrnil na slovenske zelenice, je takoj dokazal svoje mojstrstvo. Foto: www.alesfevzer.com

Vrnitev Josipa Iličića
Kakšna sprememba vzdušja v Ljudskem vrtu! Pred dvema tednoma, ko so tribune samevale, so bili številni navijači vijoličastih močno zaskrbljeni po porazu s 3:0 proti Domžalam, v nedeljo pa se je ob vrnitvi enega najboljših slovenskih nogometašev tega stoletja Josipa Iličića zbralo več kot sedem tisoč gledalcev, številni izjemno zadovoljni s predstavo svojega kluba. Ko je Kranjčan vstopil v igro, je bil dvoboj že odločen, Maribor je proti Muri vodil že s 4:1. Iličić fizično še ni blizu svoje najboljše forme, toda s svojimi potezami je navdušil. "Iličić je bil videti sijajno, čeprav fizično še ni pripravljen na kaj več. V igro je prišel takrat, ko je Muri že precej padla morala in ni bilo več toliko teka. Mogoče še nismo dobili povsem realne slike, ampak na trenutke je bilo videti, da je bilo, kot da se osmošolec igra s četrtošolci, ko je imel Josip Iličić žogo v svojih nogah," pravi Jože Pepevnik.

Iličić je ob koncu zadel z enajstmetrovke, ki jo je sam priboril. "Ob koncu je bil občutek, da spremljamo revijalno tekmo, gol z bele točke pa je bil pika na i. Iličić vsekakor še ni pripravljen za 90 minut na igrišču, je pa dodana vrednost Mariboru tudi, če igra 15 minut," je dodal Pepevnik.

Sorodna novica Iličić v hipu prepričal navijače, zdaj mora še kondicijskega trenerja

Olimpija ne bo smela trgovati
Olimpija ima na vrhu lestvice 40 točk. Prednost pred zasledovalci je velika. Nazadnje so Ljubljančani premagali Radomlje. Olimpija v naslednjih dveh prestopnih rokih ne bo smela kupovati igralcev, če ne poravna starih dolgov, in to je v tem trenutku najbolj pereča tema v klubu.

"Zdelo se je, kot da bi se tudi na igrišču hote ali nehote malce odražale stvari, ki se dogajajo v klubu. Albert Riera o tem sicer ne želi razpravljati, raje govori o nogometu," je dejal Boštjan Janežič. Voditelj Luka Petrič je poudaril, da redko slišimo trenerja, ki trdi, da ne potrebuje okrepitev, saj je zadovoljen s svojo ekipo. Aljaž Golčer je dodal, da je Riera izvrstno sestavil svojo ekipo, je pa pomembno, da mu uspe te igralce zadržati.

Kot osmošolec med četrtošolci

"Riera si je izbral relativno majhno ekipo približno dvajsetih igralcev, s katerimi žanje uspehe, in tako delujejo tudi najboljši trenerji na svetu, kot sta Guardiola in Mourinho. To je gotovo recept za uspeh, če bo Olimpija zadržala jedro ekipe, je zelo malo možnosti za spremembo na vrhu lestvice."

Boštjan Janežič je dejal, da tržno zanimivi nosilci igre, med katerimi so Vidovšek, Ratnik, Sešlar, Elšnik in drugi, razmišljajo o naslovu prvaka in šele nato o morebitnem odhodu iz Olimpije po koncu sezone. Če bo Olimpija nadaljevala v takšnem ritmu, bo v tej sezoni presegla rekord za največ točk v eni sezoni državnega prvenstva.

Sorodna novica Vijoličasti s predstavo sezone napolnili mrežo Mure, zadel tudi povratnik Iličić

Zanimiv žreb osmine finala Lige prvakov
Najzanimivejša para osmine finala lige prvakov sta Liverpool – Real Madrid, kar je ponovitev finala pretekle sezone, in Paris Saint-Germain – Bayern München. PSG je končal na drugem mestu v svoji skupini šele v zadnjih minutah skupinskega dela, v oddaji boste izvedeli, po katerem merilu je bil slabši od Benfice ter ali je mogoč met kovanca pri določitvi prvega mesta v skupini?

Kdo so glavni in kdo tihi favoriti SP-ja
Brazilija je na stavnicah prvi favorit svetovnega prvenstva, omizje pa je med tihe favorite SP-ja izpostavilo Dansko, ki je blestela na zadnjem Euru, v naslednjem kvalifikacijskem ciklu pa bo tekmec Slovenije. Janežič pravi, da bi lahko presenetil tudi Iran, Pepevnik pričakuje močno Srbijo, obe ekipi imata v Taremiju in Mitroviču napadalca v formi. Golčer in Petrič pa trdita, da bi lahko daleč prišel Senegal, ki je letos zdržal pod pritiskom in kot izrazit favorit prvič osvojil afriško prvenstvo. Skoraj na vseh položajih ima odlične igralce, a goji pragmatičen nogomet pod vodstvom selektorja Aliouja Cisseja, ki ekipo brezkompromisno vodi.