Rok Kronaveter in soigralci bodo v ponedeljek začeli ekipne kontaktne treninge. Foto: NK Maribor
Rok Kronaveter in soigralci bodo v ponedeljek začeli ekipne kontaktne treninge. Foto: NK Maribor

Vijoličasti so od 8. maja v Ljudskem vrtu trenirali v manjših skupinah, ob uskladitvi mnenj in po stališču medicinske stroke pa ni več zadržkov za vračanje moštva v običajne delovne tirnice. Začetek treningov v popolni zasedbi je tako predviden za ponedeljek.

Maribor je na lestvici Prve lige po 25 krogih na skromnem četrtem mestu. Zadnji krog pred premorom je v Ljudskem vrtu 7. marca postregel z zelo pestrim dogajanjem. Po porazu proti Bravu z 1:2 je odstopil trener Darko Milanič, teden zatem pa še najuspešnejši športni direktor v zgodovini samostojne Slovenije Zlatko Zahovič. Novi trener je Sergej Jakirović, ki se je uveljavil pri moštvu HNK Gorica v hrvaškem prvenstvu.

"Novi trener Jakirović nam je dejal, da se moramo po dveh mesecih počasi uvajati za skupne treninge. Zavedamo se, da bo težko. Vnesel je novo energijo, ki smo jo potrebovali. Upam, da bo njegovo delo v Mariboru uspešno," je v pogovoru za TV Slovenija poudaril Rok Kronaveter, ki je pred letom dni dosegel zadnji zadetek v dresu Olimpije prav na derbiju v Ljudskem vrtu, kjer je Olimpija zmagala kar s 3:0.

"Zahovič je bil dolgo časa v klubu in dosegel je številne uspehe, prav tako nekdanji trener Milanič. Seveda je zdaj sprememba, na položajih so novi ljudje. Lahko jim le želimo, da bodo podobno uspešni ali pa še bolj," je dodal Kronaveter, ki že nestrpno čaka na nadaljevanje prvenstva. "Imamo dovolj časa do prve tekme. Upam, da se bo 6. junija nadaljevalo prvenstvo in da bomo pripravljeni."

Tekmovalni koledar še ni potrjen, po smernicah vodstva Nogometne zveze Slovenije naj bi se sezona nadaljevala 6. junija.

Kronaveter že nestrpno čaka na vrnitev na zelenice