Mitja Lotrič je zasluženo postal najboljši igralec Prve lige. Foto: www.alesfevzer.com
Mitja Lotrič je zasluženo postal najboljši igralec Prve lige. Foto: www.alesfevzer.com

Prejšnjo sredo so Celjani remizirali z Olimpijo (2:2) in si zagotovili prvi naslov državnega prvaka. Odmor je bil za vse nogometaše in strokovni štab kratek.

"To je bil nepozaben občutek za vse fante. Večina nas je prvič osvojila državni naslov. Danes je nov dan in treba je začeti z ničle. To bo nov začetek dokazovanja," je za TV Slovenija dejal najboljši igralec pretekle sezone v Prvi ligi Mitja Lotrič, ki si je privoščil kratek dopust na morju.

Kosič je prejšnjo sredo po zadnjem žvižgu sodnika Slavka Vinčića padel na kolena. Presegel je vsa pričakovanja, Celjani so za dve točki prehiteli Olimpijo in Maribor.

"Super. Noro. Nepozabno. To nam bo ostalo za celotno življenje. Zdaj gremo delat naprej. Čakajo nas treningi, moramo se hitro vzeti skupaj," je bil nasmejan Kosič.

Vrbanec: Dodatna potrditev, da sem se pravilno odločil
Celjani so se okrepili z dozdajšnjim nogometašem Rudarja Mićom Kuzmanovićem. Bosanski nogometaš je v pretekli sezoni za Velenjčane odigral 30 tekem v vseh tekmovanjih in dosegel pet zadetkov. Pred igranjem v Sloveniji je bil član belgijskega Mouscrona, v tujini pa je zastopal barve srbske Jagodine. Večino kariere je prebil v bosanskih klubih.

Velika okrepitev je tudi Matic Vrbanec, ki je bil eden izmed nosilcev igre Aluminija v pretekli sezoni. "Naslov prvaka je le še dodatna potrditev, da sem se pravilno odločil. Vidim, da treningi potekajo na zelo visoki ravni. Srečen sem, da sem lahko tukaj."

Za uvod poslastica proti Muri
Pred začetkom sezone čakata prvake dve prijateljski preizkušnji. V nedeljo najprej z Radomljami in nato v sredo še s ptujsko Dravo. Obe bosta zaprti za javnost.

Celjani bodo 9. avgusta izvedeli tekmeca v prvem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov. Na evropske zelenice se bodo vrnili po petih letih. 12. avgusta bodo na derbiju uvodnega kroga Prve lige gostili Muro. Prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Vrbanec in Kuzmanović že na uvodnem treningu v Celju