Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Celjanom je za krstni naslov zadostovala že točka – in to so po hudem boju tudi osvojili. Dvakrat so povedli, dvakrat se je Olimpija vrnila prek Timija Maxa Elšnika, na koncu so se morali krčevito braniti in odbijati vse ljubljanske napade, a so zdržali.

Veselje po zadnjem žvižgu glavnega sodnika Slavka Vinčića je bilo med gostitelji nepopisno. Trener Kosić je padel na kolena in od veselja z dlanjo udrihal po travnati površini, njegovi varovanci so rajali, navijači prižigali bakle.

Kosič: Na koncu se je vse poklopilo
"Poln sem emocij. Verjeli smo, da lahko to dosežemo. Bila je prisotna neka energija v celi Sloveniji. Prejemali smo dobre želje, na koncu se nam je vse poklopilo in smo presrečni. Bili smo mirni, delali smo vse, kot do zdaj. Tekma je bila nora, polna preobratov. Hvala bogu, da smo zdržali. Smo presrečni," je svoje prve vtise za Televizijo Slovenija strnil celjski trener Dušan Kosič in dodal: "Skozi celotno sezono smo držali neko raven. Imeli smo tudi tekme, ki smo jih želeli dobiti, pa nam ni uspelo. Na koncu so tudi nasprotniki delali napake, imeli so svoje težave. V zadnjem trenutku smo prišli v ospredje in ta položaj zadržali."

Podelitev medalj in pokala nogometašem Celja

Ni jih bilo strah, nihče se ni bal izziva
Celjski branilec Žan Zaletel je priznal, da o naslovu pred tekmo niso govorili na glas, so pa upali, da jim bo uspelo na sklepni tekmi sezone osvojiti prvenstvo. "Šli smo tekmo po tekmo, to je na koncu prineslo prvo mesto," je dejal in poudaril: "Ne bi rekel, da nas je bilo strah. Nihče se ni bal tega izziva, vedeli smo, kaj nas čaka in kako se moramo odrezati. To je to." Do ušes nasmejanemu Zaletelu se je pridružil vratar Matjaž Rozman. "To je res neverjetno! To, kar smo dosegli, je znanstvena fantastika. Zadnja dva dneva sem prejemal ogromno sporočil, klicev podpore. Vsi so ponosni na nas. Vsi so verjeli v nas, mogoče ravno zato, ker nam je nasproti stala Olimpija in ne Maribor," je povedal celjski čuvaj mreže, ki se je na tekmi izkazal z nekaj zelo pomembnimi obrambami. Sklenil je: "Celo sezono kažemo pravi karakter, res smo garali, bilo je zelo naporno zadnje tekme. To je to. Forza Celje!"

Danes smo naredili vse, da bi se vrnili, vso tekmo smo igrali dobro, sreča ni bila na naši strani. Iz neverjetnih položajev nam ni uspelo zabiti gola, prejeli pa smo ju iz neumnosti. Ne vem, kaj naj vam rečem. Tako je želela usoda.

Dino Skender, trener Olimpije

Samardžić pogreša(l) 'staro Olimpijo'
Povsem drugačno razpoloženje je – razumljivo – vladalo v taboru ljubljanskega kolektiva. Miral Samardžić ni mogel skriti razočaranja. "Če pogledamo celo tekmo, (Celjani) nekih ekstra priložnosti niso imeli, izkoristili so dve naši individualni napaki. Skozi zadnje štiri tekme sezone si nismo zaslužili tega naslova," je priznal kapetan Olimpije. S svojimi soigralci je bil praktično vso sezono na dobri poti do naslova, ki pa so jo zeleno-beli uničili v zadnjih krogih. "Drugi v klubu so zadolženi, da poiščejo vzroke. Upam, da jih bodo čim prej našli in odpravili, da bo to spet 'stara Olimpija'," je še povedal Samardžić.

Končal je: "Na zadnjih štirih tekmah lahko vidimo, kaj se je dogajalo. Nismo več tako nevarni, kot smo bili. Gole prejemamo iz individualnih napak, to se je dogajalo na zadnjih štirih tekmah. To moramo popraviti, če želimo zmagovati v prihodnje."

Skender: Tako je želela usoda
"Prvenstvo smo morda izgubili že prej. Danes smo naredili vse, da bi se vrnili, vso tekmo smo igrali dobro, sreča ni bila na naši strani. Iz neverjetnih položajev nam ni uspelo zabiti gola, prejeli pa smo ju iz neumnosti. Ne vem, kaj naj vam rečem. Tako je želela usoda,"
pa je svoje dodal še trener Olimpije Dino Skender.

Analiza in pogovori po koncu tekme Celje - Olimpija
Analiza prvega polčasa tekme Celje - Olimpija
Celjanom remi na derbiju prinesel prvi naslov