Maribor končno končal sušo

Od pogrebnika do polkovnika

Glavnik akter tekme je bil mariborski strateg Damir Krznar, ki je s prefinjenim taktičnim ravnanjem in s spremembo sistema ukanil Murinega trenerja Damirja Čontalo. Mura ni znala izkoristiti načetosti vijoličastih po četrtkovem izpadu iz Evrope. "Damir Krznar je bil po zmagi zelo olajšan, glede na stanje na igrišču bi lahko rekli, da bi lahko bil po prvem delu tekme pokojnik, po drugem pa polkovnik. Maribor je z bolj pragmatičnim pristopom zadušil Murine napade in dosegel zadetek. V drugem polčasu je Krznar taktično premagal Čontalo." je po ogledu tekme v Murski Soboti dejal Jože Pepevnik.

Sorodna novica Vijoličasti tri mesece po naslovu na Fazaneriji dosegli pomembno zmago

Novi pristopi

Mariborčani so bili v četrtek v Cluju brezzobi, trener vijoličastih je svojim varovancem očital pomanjkanje borbenosti. Nogometaši Maribora (pre)počasi usvajajo principe, ki jih od njih na igrišču zahteva nekdanji pomočnik in glavni trener pri zagrebškem Dinamu. "Krznar si želi še več borbenosti, pred tekmo z Muro je dejal, da bo to bolj pretepaška tekma, da je najpomembnejša zmaga. Je pa trenutna težava Maribora predvsem igra v napadu. Roko Baturina je še vedno vse preveč osamljen, vijoličasti pa nimajo drugega napadalca, na katerega bi se lahko zanesli. Rok Sirk in Žan Vipotnik trenutno nista dovolj dobri opciji za drugega napadalca. S sklopi ne prinašata prevelikega učinka." je še dodal Jože Pepevnik.

Sorodna novica Olimpija v sedmih nebesih; Koper ob koncu strl Domžale

Marko Šuler: Nekatere stvari so se nam zgodile zelo hitro

Maribor je s prejetim golom v zadnji minuti tekme v Romuniji prejel bolečo evropsko zaušnico in tako še peto sezono zapored ostal brez evropske jeseni. Ad hoc kadrovanje in menjava trenerja nista dobro vplivala na igranje v poletnih kvalifikacijah. Športni direktor Maribora Marko Šuler pa kljub izpadu ni bil preveč potrt: "V vseh letošnjih evropskih tekmah, razen v Helsinkih, smo bili zelo blizu. Odločili so detajli, to je Evropa in to je proces. Nekaj je razlogov, ki so lahko opravičljivi, ampak to je šola, to je proces. Glede na to, da to zgodbo postavljamo leto dni, da so se nam nekatere stvari zgodile zelo hitro, je treba vztrajati."

V tokratni epizodi, kjer sta sodelovala tudi Marko Cirman in voditelj Luka Petrič, več tudi o preostalih slovenskih klubih, dominantni Olimpiji in prvem zasledovalcu Kopru. Bravo je vendarle zmagal, Celjani pa zelo težko zmagajo, a tudi zelo težko izgubijo. Več tudi o mednarodnem nogometu, o lomljenju jezika pri neapeljskem dragulju in blesteči podobi Haalanda. Na koncu oddaje pa tudi tokrat zanimiv kviz.