Milan Mandarić je Gabriela Nardina, kot piše Delo, označil za prevaranta. Foto: www.alesfevzer.com
Milan Mandarić je Gabriela Nardina, kot piše Delo, označil za prevaranta. Foto: www.alesfevzer.com

Informacij o morebitnem poslu je bolj malo, je pa časopis Delo ta teden poročal, da naj bi Mandarić Nardina označil za prevaranta. Italijan je za TV Slovenija pojasnil svojo plat zgodbe. Prav beseda prevarant ga je najbolj zabolela: "Nikoli nisem nikomur škodoval. Nikogar nisem hotel prevarati. Preprosto dal sem ponudbo."

Nardin, ki nam je omogočil tudi vpogled v dokumente in korespondenco, tudi ni skrival, kakšna je bila zadnja ponudba: "Ponudil sem, da bi od septembra poplačeval dolgove Olimpije, zastopnike itd., dolg za članarino Uefe, ki jo je treba plačati do 15. Prodajo igralcev bi prepustil Milanu Mandariću. Za poroštvo do konca leta bi dal tri milijone evrov. To sem predlagal kot možnost."

Zdaj glavni kandidati za nakup Nemci?

Namesto odgovora je, kot pravi, dobil le obtožbe v medijih, nekaj pa ga je še posebej skrbelo: "Od mene je ves čast zahteval poroštvo, jaz pa od njega teh poroštev nisem dobil. Mandariću bi lahko dal ves denar, on bi pa odšel. Meni bi prepustil igralce, ki bi jim moral plačevati, saj niso bili prodani. Plačevati bi jih moral do konca leta."

Delo je medtem poročalo, da se zdaj kot glavni kandidati za nakup Olimpije pojavljajo Nemci, Nardin pa je za konec dodal: "Nikoli niso želeli, da bi se Olimpija prodala, pa ne samo meni, nikomur. Ker nekaj ljudi okoli Mandarića tega preprosto ne želi."

Milan Mandarić se povabilu TV Slovenija pred kamero ni odzval, njegov predstavnik za medije pa je v pisnem odzivu zapisal, da se predsednik Olimpije z Nardinom ne ukvarja več od trenutka, ko je ocenil, da ta ni pokazal niti enega prepričljivega argumenta, da ima resne namene in denar, ki bi ga vložil v Olimpijo. Dejstvo je – tako pravijo pri Olimpiji –, da so v klubu od njega prejeli nekatere dokumente, katerih verodostojnost je zelo vprašljiva.

Nardin: Nikogar nisem hotel prevarati. Preprosto dal sem ponudbo.