Marko Nikolić bo moral mesto na klopi prepustiti svojemu pomočniku Radoju Smiljaniću. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Nikolić bo moral mesto na klopi prepustiti svojemu pomočniku Radoju Smiljaniću. Foto: www.alesfevzer.com

To pomeni, da ga ne bo na ljubljanski klopi do konca letošnje sezone, v kateri je ostalo še sedem krogov.

Nikolić je na nedeljski tekmi med Olimpijo in Zavrčem ob zadetku svojega moštva v 93. minuti z opazko, ki spodbuja in razpihuje rasno nestrpnost, komentiral reakcijo nigerijskega napadalca Blessinga Elekeja.

"Disciplinski postopek se je oprl na televizijski posnetek, s pomočjo katerega je bilo nedvoumno ugotovljeno, da je Nikolić proslavljanje izenačujočega zadetka Elekeja pospremil z neprimernim glasnim vzklikom: "Vidi idiota crnog" (v slovenščini: "Poglej idiota črnega"). Uporaba omenjene besedne zveze brez dvoma izraža in spodbuja rasno nestrpnost, ki predstavlja najbolj nizkoten način žaljenja osebnega dostojanstva posameznika in skrajno, obsojanja vredno ter sramotno dejanje," so zapisali pri Nogometni zvezi Slovenije.

Nikolić na sedmih tekmah ne bo smel dostopati do garderob in uradnega tehničnega prostora. Poleg tega bo moral plačati 1.500 evrov kazni. Minimalna kazen, ki bi ga lahko doletela, je pet tekem prepovedi. V skladu z disciplinskim pravilnikom NZS-ja lahko v treh dneh vloži pritožbo, kar bo bržkone tudi storil.