Kot so pojasnili pri NZS-ju, bodo testiranje morali opraviti vsi nogometaši, člani strokovnih vodstev klubov in sodniki, ki bodo delegirani na prvoligaške obračune.

Nova sezona se bo v sredo, 12. avgusta, ob 17.00, začela s tekmo med aktualnim državnim in pokalnim prvakom Celjem in Muro. Foto: www.alesfevzer.com
Nova sezona se bo v sredo, 12. avgusta, ob 17.00, začela s tekmo med aktualnim državnim in pokalnim prvakom Celjem in Muro. Foto: www.alesfevzer.com

"Za Nogometno zvezo Slovenije je ključnega pomena zaščita zdravja vseh vpletenih akterjev in zmanjšanje tveganja za prenos morebitnih okužb med njimi," so še zapisali v sporočilu za javnost.

Domžale: Zadnji testi na novi koronavirus negativni

Domžale: Zadnji testi negativni
V uvodnem krogu nove sezone bodo le štiri tekme, saj je bil dvoboj Domžale – Bravo zaradi enega primera novega koronavirusa prestavljen. Iz Domžal sicer sporočajo, da so bili ob novem testiranju vsi testi negativni. Igralec, ki je bil pozitiven konec julija oziroma v začetku avgusta, bo naslednji teden ponovno testiran.

Sicer pa se bodo v sredo najprej ob 17. uri pomerili državni in pokalni prvaki Celjani in Sobočani, ob 19. uri pa še Maribor in Aluminij. V četrtek pa bosta še tekmi CB 24 Tabor Sežana – Koper (17.00) in Olimpija – Gorica (19.00).

Nogometaši Kopra po treh letih znova med elito

Tine Kavčič ostaja v Novi Gorici
Medtem so iz Nove Gorice sporočili, da Tine Kavčič ostaja član vrtnic. 26-letni Kavčič, ki je član mladinske šole novogoriškega kluba, je za Gorico zbral 165 nastopov. Podpisal je pogodbo do konca sezone 2020/21. "Vsekakor je največjo vlogo pri moji odločitvi igrala vrnitev v prvo ligo. Tukaj se odlično počutim. Ekipa, ki je skupaj že od začetka lanske sezone, je naredila korak naprej. Verjamem, da lahko ob prihodu nekaj izkušenih igralcev, enega smo že dobili v Goranu Cvijanoviću, skupaj to potrdimo tudi v prvi ligi in celotno stvar dvignemo še na višjo raven," je za spletno stran Gorice povedal Kavčič.

NOGOMET – PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE

1. KROG


Sreda ob 17.00:
CELJE – MURA
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Ob 19.00:
MARIBOR – ALUMINIJ

Četrtek ob 17.00:
CB24 TABOR SEŽANA – KOPER

Ob 19.00:
OLIMPIJA – GORICA

Preloženo:
DOMŽALE – BRAVO