Pred dvema mesecema sta se Olimpija in Koper v Stožicah razšla z 1:1. Na fotografiji veselje koprskega trenerja Igorja Pamića po izenačujočem zadetku. Foto: www.alesfevzer.com
Pred dvema mesecema sta se Olimpija in Koper v Stožicah razšla z 1:1. Na fotografiji veselje koprskega trenerja Igorja Pamića po izenačujočem zadetku. Foto: www.alesfevzer.com
Aluminij
Aluminij le dve točki zaostaja za Rudarjem, s katerim se bo pomeril v sredo. Foto: www.alesfevzer.com
Tine Kavčič in Dalibor Volaš
Gorica si je v soboto z zadetkom branilca Tineta Kavčiča (na fotografiji levo) z igralcem manj najbrž priigrala odločilno prednost pred Celjem v boju za evropsko vozovnico. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale
Domžale bodo zadnji dve domači tekmi zaradi prenove zelenice odigrale na Ptuju (v sredo proti Gorici in prihodnjo soboto proti Celju), vmes pa jih čaka še gostovanje v Kidričevem. Foto: BoBo

Krško je v petek v sodnikovem podaljšku v Celju zmagalo prvič po mesecu in pol ter tretjič zapored ostalo neporaženo, a po nedeljskem slavju Aluminija nad "rezervisti" Maribora ostalo na predzadnjem mestu. Tokrat pričakuje že zdavnaj odpisane Radomlje, pri katerih so se načrtno odločili, da zadnje štiri tekme odigrajo z igralci, na katere računajo v prihodnji sezoni v drugi ligi.
Kidričani bodo v sredo gostovali pri Rudarju, ki je na zadnjih petih tekmah izgubil štirikrat in ima le še tri točke več kot Posavci, ob tem pa se mora otepati še očitkov zaradi domnevnega nameščanja tekem.

Jovičević prevzel krivdo za poraz
Celjani so z nenadejanim porazom proti Krškemu, prvem po 10. decembru oziroma 11 krogih, najbrž zapravili možnosti za Evropo, saj za četrto Gorico tako kot Koper zaostajajo pet točk. "Imeli smo vodstvo z 1:0 in še 11-metrovko, ki bi lahko rešila vse. Na koncu sem morda z zamenjavo celo sam vnesel nekaj nervoze, tako da sem za poraz kriv jaz, in ne igralci," se je posul s pepelom trener Igor Jovićević.
V sredo bodo Celjani gostovali v Ljudskem vrtu, pri Mariboru bodo najbrž znova igrali tisti, ki so bili do zdaj v drugem planu. "Končnica prvenstva pomeni dobro priložnost, da dobijo fantje, ki so manj igrali, tako pomembne tekmovalne minute. Zavestno sem šel v tveganje. V Kidričevem sta bila na igrišču Karničnik in Uskoković, ki doslej sploh še nista igrala. Bajde je dobil priložnost po daljšem času, Ahmedi drugič zapored. Hotića sem želel preizkusiti na bočnem položaju, saj bomo tudi v novi sezoni morali iskati rešitve, če se bo kje zapletlo," je pojasnil Darko Milanič.

Hadžić: Še vedno smo v krču
Koper je že sedem tekem brez poraza. Z morebitnim novim uspehom proti Olimpiji bi morda še lahko posegel v boj za četrto mesto. Tudi proti Gorici bo v zadnjem krogu še igral pred domačimi gledalci. Zaradi težav pri licenciranju pa so njegove možnosti za nastop v kvalifikacijah za Evropsko ligo v vsakem primeru pičle.

Ljubljančani so v soboto prvič pod vodstvom Safeta Hadžića zmagali v Stožicah, ko so bili s 3:1 boljši od Domžal. "To je bila težko priborjena zmaga, še vedno smo v nekem krču in nihamo v igri. Nismo sproščeni, ni veliko lepote v igri. Zmaga je bila plod boja in discipline," je tri točke komentiral Hadžić, ki se bo na Bonifiko ta mesec vrnil še enkrat v finale pokala. Veselita ga lahko zadetka povratnikov po poškodbi Danijela Miškića in Kingsleyja Boatenga.

Novogoričani neporaženi deset tekem
Dvoboj Domžal in Gorice bo neposreden obračun za čim boljši položaj tik pod vrhom lestvice. Zaradi prenove domžalske zelenice bo odigran na Ptuju.

"Ni predaje, še vedno si želimo drugo mesto, je pa res, da energetsko v tem trenutku nismo več na takšni ravni, kot bi si želeli, saj gre za finiš prvenstva. Temu smo se poskušali tudi taktično prilagoditi. Imamo tudi manj igralcev kot jeseni, vemo, koga vse smo izgubili. Moramo se sprostiti v glavah in nogah. V soboto nas je Olimpija v vsakem dvoboju "pretepla", v tem elementu se moramo dvigniti. Dva gola smo prejeli po neumnosti pri prekinitvah," pravi trener Domžal Simon Rožman, ki tokrat ne bo mogel računati na kaznovana Jureta Balkovca in Žana Majerja ter poškodovanega Matijo Široka (ključnica). Ravbarjem sta tako Koper kot Olimpija na zadnjih dveh tekmah zabila po tri zadetke.

Gorica je neporažena že deset tekem, proti Rudarju je zmagoviti zadetek za 2:1 dosegla z igralcem manj. "Nič še ni doseženo, moramo biti pravi tudi na naslednjih srečanjih," pred evforijo miri Miran Srebrnič. V nedeljo bodo Novogoričani gostili še Olimpijo.
Prva liga TS, 34. krog

Danes ob 18.00:
KRŠKO - KALCER RADOMLJE
Ob 20.15:
KOPER - OLIMPIJA
Sreda ob 17.00:
DOMŽALE - GORICA (na Ptuju)

Ob 18.00:
RUDAR - ALUMINIJ
Ob 20.15:
MARIBOR - CELJE

Lestvica:
MARIBOR          33 20  9  4  61:27  69
OLIMPIJA         33 16  8  9  47:33  56
DOMŽALE          33 16  6 11  61:40  54
GORICA           33 14 11  8  45:38  53
LUKA KOPER       33 12 12  9  41:37  48
CELJE            33 13  9 11  41:37  48
RUDAR            33 10  8 15  46:50  38
ALUMINIJ         33  9  9 15  36:49  36
KRŠKO            33  7 14 12  36:48  35
KALCER RADOMLJE  33  1  8 24  22:77  11