Olimpija je po dveh krogih na vrhu lestvice državnega prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je po dveh krogih na vrhu lestvice državnega prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com

Sosedski derbi je upravičil pričakovanja in znova je bilo na tem dvoboju doseženih veliko zadetkov. Še posebej prvi del je bil izjemno razburljiv in dinamičen. Gostje so vodili že z 2:0, a so zmaji zrežirali preobrat. V drugem delu so za drugo zmago v tej sezoni in vrh prvenstvene lestvice dvakrat zatresli domžalsko mrežo. Obe moštvi v četrtek zdaj čakata prvi tekmi 2. predkroga Evropske lige. Domžale bodo gostile Malmö, Olimpija bo gostovala pri Malatyasporju, zatem pa jo v nedeljo čaka derbi v Mariboru. Dvoboj Domžal in Mure je prestavljen.

Ibričić in Šoštarič Karič za lepo domžalsko prednost

Vrhunci 1. polčasa na tekmi Olimpija - Domžale

V uvodnih minutah so bili konkretnejši gostje, ko pa je Olimpija izpeljala nekaj nevarnih napadov, se je zatresla domača mreža. V 19. minuti sta si dvojno podajo na levi strani kazenskega prostora izmenjala Adam Gnezda Čerin in Tonči Mujan, ki je žogo spravil do Senijada Ibričića. Kapetan Domžal je z igre vrgel Marka Putinčanina, si žogo nastavil na levico in jo z roba kazenskega prostora pospravil v mrežo.

Štiri minute pozneje so Domžale povišale prednost. Po predložku čisto z desne strani Matije Roma je žoga preletela vse v kazenskem prostoru in prišla do debitanta v Prvi ligi Svena Šoštariča Kariča, ki je sprožil z voleja. Žoga se je odbila od Erica Boakyeja in presenetila Nejca Vidmarja. Pet minut pozneje se je zatresla tudi domžalska mreža. Po dvojni podaji z Vitjo Valenčičem je zadel Stefan Savić, toda zadetek je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen, počasni posnetek pa je pokazal, da je domžalska obramba vendarle zamudila.

Še v prvem polčasu zmaji izenačili

Vrhunci 2. polčasa na tekmi Olimpija - Domžale

Tri minute zatem so zmaji vendarle znižali. Luka Menalo, ki je v prvem delu zapravil dve veliki priložnosti, ko se je znašel v odličnem položaju, je z desne poslal predložek proti Harisu Kadriću, z glavo pa je nesrečno žogo za hrbet Grege Sorčana poslal Gaber Dobrovoljc. Še pred koncem polčasa je Olimpija izenačil. Tilen Klemenčič je z glavo slabo vrnil žogo proti Sorčanu, od katerega je bil hitrejši Asmir Suljić. Z glavo je odbil žogo pred domžalskim vratarjem, nato še preigral Klemenčiča, ki se je vračal, in žogo pospravil v mrežo.

Valenčič zadel za zmago

Analiza tekme Olimpija – Domžale

Po desetih minutah nadaljevanja se je velika priložnost ponudila Kadriću, a je po podaji Boakyeja streljal prek vrat. V 71. minuti so Ljubljančani povedli. Branko Ilić, ki je še lani v spomladanskem delu nosil zeleno-beli dres, je s prekrškom zaustavil prodor Savića po levi strani. Prosti strel je izvedel Suljić, ki je podal Valenčiču. Mladi ljubljanski vezist je sprožil, a je njegov strel blokiral Shamar Nicholson, toda odbita žoga je znova prišla do Valenčiča, ki je z volejem dosegel prvenec v Prvi ligi.

Zmago so zmaji potrdili v 85. minuti, ko je razigrani Suljić z leve podal v kazenski prostor, z glavo pa je prvi zadetek v dresu Olimpije dosegel Ante Vukušić.

Kar sedem golov v Fazaneriji

Mura je vpisala prvo letošnjo zmago. Foto: www.alesfevzer.com
Mura je vpisala prvo letošnjo zmago. Foto: www.alesfevzer.com

Mura je v četrtek končala evropsko pot, v nedeljo pa vknjižila prvo letošnjo zmago v državnem prvenstvu. Po 20 minutah se je sicer najprej zatresla domača mreža. Z leve strani je podal Ovbokha Agboyi, z glavo pa je prvi zadetek Brava v Prvi ligi dosegel Aljoša Matko. Gostje so bili v vodstvu le minuto, saj so že v naslednjem napadu varovanci Anteja Šimundže izenačili, ko je po podaji Žige Kousa z desne strani v kazenskem prostoru najvišje skočil Luka Šušnjara, po njegovem strelu z glavo pa je žoga Domnu Grilu ušla v mrežo.

Kmalu zatem je Šušnjara zamudil veliko priložnost za povišanje prednosti, kar pa je v 34. minuti uspelo Luki Bobičancu, ki je izvrstno udaril z razdalje in premagal Grila. Po samo 30 sekundah drugega dela je ljubljansko obrambo matiral Šušnjara, ki je po lepi podaji Jona Šporna v prostor sam stekel proti Grilu in zadel za 3:1. 50. minuta je tekla, ko je Bravu uspelo znižati. David Breaklo je z leve strani z zunanjim delom nogometnega čevlja poslal predložek, na drugi vratnici pa je bil znova uspešen Matko.

Mura potrebovala 4 gole za zmago nad Bravom

Pod četrti Murin zadetek se je podpisal rezervist Žan Karničnik, ki je dobil žogo na levi strani, nato pa jo z mojstrskim udarcem z roba kazenskega prostora pospravil pod prečko nemočnega Grila. V 83. minuti je nekaj upanja za remi Ljubljančanom vlil Miha Kancilija, ki je dve minuti po prihodu na zelenico v mrežo pospravil odbito žogo po strelu Agboyija.


Prva liga, 2. krog:
OLIMPIJA - DOMŽALE 4:2 (2:2)
2.800; Dobrovoljc 31./ag, Suljić 42., Valenčič 71., Vukušić 85.; Ibričić 19., Karič 23.

Olimpija vs Domžale( id: 18216127 datum: 22.6.2019)

MURA - BRAVO 4:3 (2:1)
1.830; Šušnjara 21., Bobičanec 34., 46., Karničnik 74.; Matko 20., 50., Kancilija 83.

Mura vs Bravo( id: 18355539 datum: 22.6.2019)


Odigrano v petek:
ALUMINIJ - TRIGLAV 2:1 (0:1)
300; Vrbanec 56./11-m, Štor 91.; Mlakar 38.

Odigrano v soboto:
RUDAR - MARIBOR 1:1 (0:1)
2.000; Radić 93.; Hotić 11.
RK: Kronaveter 71./Maribor

CB24 TABOR SEŽANA - CELJE 1:0 (1:0)
600; Sever 38.
RK: Vizinger 59./Celje

Ekipa
ZRPGToč.
Olimpija22006:26
Aluminij22004:16
Mura21106:54
Triglav21013:33
Tabor Sežana21011:23
Rudar20203:32
Celje20112:31
Maribor20112:31
Domžale20114:61
Bravo20023:60