Đorđe Ivanović je v 13. minuti dosegel edini zadetek na tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Đorđe Ivanović je v 13. minuti dosegel edini zadetek na tekmi. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani, ki so znova igrali brez Endrija Cekicija (ta je bil na zadnjih dveh tekmah zraven), so slavili drugič zapored, potem ko so bili v nedeljo s 3:2 boljši od Domžal. Zdaj so na četrtem mestu z nekoliko slabšo razliko v zadetkih od Maribora.

Po mirnem uvodu, v katerem je iz zavidljivega položaja slabo streljal napadalec Gorice Mathias Oyewusi, je na igrišču zagospodarila Olimpija in takoj povedla.

V 13. minuti so Ljubljančani na levi strani dobro kombinirali, podajo Michaela Pavlovića z leve strani pa je pred vrati v mrežo preusmeril Đorđe Ivanović, ki je zadel še tretjič v prvenstvu.

V 18. minuti je znova poskusil Ivanović, a je bil Uroš Likar po strelu s strani pozoren. Srbski napadalec je bil znova na delu v 20. minuti, ko je lepo akcijo iz kota zaključil preslabo, da bi premagal dobro postavljenega Likarja.

Varovanci Gordana Petrića so prvič zapretili v 30. minuti, ko je s prostega strela dlani Žige Freliha ogrel Goran Cvijanović.

Atraktivno izbijanje vratarja Gorice Uroša Likarja. Foto: www.alesfevzer.com
Atraktivno izbijanje vratarja Gorice Uroša Likarja. Foto: www.alesfevzer.com

Zmaga bi bila lahko višja

V drugem polčasu je v uvodnih minutah znova zapretil Oyewusi, ki je bil s petih metrov po podaji iz kota nenatančen z glavo.

V 53. minuti je do zaključnega strela znova prišel Ivanović, a mu je Likar strel obranil, Timiju Maxu Elšniku pa odbite žoge ni uspelo poslati za hrbet novogoriškega vratarja.

V 56. minuti je imela Olimpija še eno lepo priložnost za povišanje vodstva, toda v dvoboju z vratarjem Likarjem je zelo slabo streljal Jan Andrejašič.

Zeleno-beli so imeli še naprej več od igre, rezervist Gal Kurež je v 70. minuti streljal mimo vrat, pri gostih pa je do strela od daleč prišel Chinwendu Nkama, vendar Frelih ni imel pretiranega dela.

Novogoričani so v zadnjih minutah poskušali ogroziti Olimpijo, a so bili domači v obrambi zbrani in zanesljivo pripeljali tekmo do konca.

Novi vratar pri Olimpiji

Olimpija se je okrepila z novim vratarjem. To je 20-letni Matevž Vidovšek. 199 cm visoki vratar je v Ljubljano prišel iz ciprskega kluba AO Agia Napa. Podpisal je dveletno pogodbo. Pred lanskim odhodom na Ciper je kot mladinec branil v Italiji (Atalanta, Pescara, Reggina). Bil je tudi član slovenskih mladinskih reprezentanc, nastopal je za izbrani vrsti do 17 in do 18 let.

Elšnik: Na derbi lahko gremo samozavestno

Preložena tekma 1. kroga:
OLIMPIJA – GORICA 1:0 (1:0)
450; Ivanović 13.

Olimpija: Frelih, Pavlović, Samardžić, Korun, Andrejašič, Kapun, Elšnik, Caimacov (46./Ostrc), Bosić (58./Kurež), Ivanović (71./Vukušić), Vombergar.

Gorica: Likar, M. Kavčič, Tomiček, T. Kavčič, Hodžić, Grudina (81./Paljk), Nkama, Volarič (46./Begić), Cvijanović (65./Velikonja), Oyewusi (75./Širok), Smajlagić.

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)

Trije novi obrazi v Celju

Celje se je pred nadaljevanjem državnega prvenstva okrepilo s tremi nogometaši. Člani državnih prvakov so postali nekdanji mladinec Crvene zvezde, 18-letni Črnogorec Mirko Milikić (nazadnje Inđija), 20-letni Maj Rorič (v pretekli sezoni je kot posojen nogometaš milanskega Interja igral za Sered na Slovaškem) in 23-letni Jon Šporn, ki se vrača v Celje. Nazadnje je igral za avstrijski SV Horn, kamor je iz Mure odšel avgusta.

Lestvica:                             
MURA                 5  4 1 0  9:1  13
CB24 TABOR SEŽANA    5  3 0 2  8:8   9
MARIBOR              5  2 2 1 11:7   8
OLIMPIJA             5  2 2 1  5:4   8
DOMŽALE              5  2 1 2  9:8   7
BRAVO                5  2 1 2  7:8   7
KOPER                5  1 2 2  6:7   5
CELJE                5  1 2 2  5:6   5
GORICA               5  1 0 4  5:10  3
ALUMINIJ (-2)        5  1 1 3  2:8   2