36-letni Marko Nikolić je nov trener nogometašev Olimpije. Leta 2012 je s 36 leti Olimpijo prevzel tudi Andrej Razdrh, ki je takrat podpisal štiriletno pogodbo, a se po manj kot letu dni poslovil. Foto: www.alesfevzer.com
36-letni Marko Nikolić je nov trener nogometašev Olimpije. Leta 2012 je s 36 leti Olimpijo prevzel tudi Andrej Razdrh, ki je takrat podpisal štiriletno pogodbo, a se po manj kot letu dni poslovil. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija
Olimpija bo spomladanski del prvenstva začela s tremi točkami prednosti pred Mariborom, z novim trenerjem Markom Nikolićem in brez prvega strelca Andraža Šporarja, ki je odšel v Švico, k Baslu. Foto: www.alesfevzer.com
Ranko Stojić, Marko Nikolić in Milan Mandarić
Nikolić je na predstavitev prišel v družbi predsednika Milana Mandarića in direktorja Ranka Stojića, ki sta želela mladega trenerja na Olimpijini klopi videti že poleti, vendar je dal Nikolić takrat prednost družini. Foto: www.alesfevzer.com
Nikolić: Olimpija potrebuje več uravnoteženosti v igri

Močan južni veter, ki je danes pihal v Ljubljani, je naznanil tudi spremembe na klopi vodilne ekipe letošnje sezone Prve lige. Po slovesu Marijana Pušnika je Olimpija naslednika našla v mladem srbskem trenerju Marku Nikoliću, ki je trenersko kariero začel pri Radu, nadaljeval v Vojvodini, nazadnje pa je bil trener Partizana, s katerim je bil v predlanski sezoni srbski podprvak. Pri Radu je že sodeloval z Rankom Stojićem, ki je bil direktor kluba, to vlogo pa zdaj opravlja pri Olimpiji.
Ob polnih tribunah bodo tudi igralci "leteli"
"Prvi cilj je, da vrnemu naslov prvaka v Ljubljano, v Olimpijo, ki je klub z dolgo tradicijo in ki ima v Sloveniji, kot mi je povedal predsednik, toliko navijačev kot vsi preostali slovenski klubi skupaj. Zelo pomembna bo podpora navijačev. Ne potrebujem je jaz, ampak fantje na igrišču, saj je znano, da če je na tribunah 6.000 ali 7.000 gledalcev, dajo igralci maksimum ali gredo celo preko svojih meja. To pozitivno ozračje v mestu in zaupanje v skupni cilj nam bo zelo pomagalo," je ob uradni predstavitvi povedal Nikolić, ki je podpisal dveinpolletno pogodbo.
Poletje izkoristil za daljši odmor
Srbski trener je bil že poleti med glavnimi kandidati za trenerja, a dogovora ni bilo. "Razlogi so zasebne narave. Petnajst let sem bil zelo zaposlen in brez pravega poletnega odmora. Trpelo je zasebno življenje in nujno sem potreboval nekaj mesecev premora, da se spočijem. Potoval sem po Evropi in bil gost nekaterih klubov. Spremljal sem tudi slovenski nogomet. Poleti sem bil na dopustu v Portorožu, na tribunah sem gledal tekmo Olimpija - Gorica, večkrat sem na pripravljalnih tekmah videl tudi Maribor."
Pomočnik bo Radoje Smiljanić
"Vesel sem, da ima klub najvišje cilje. Prejšnji trener Marijan Pušnik je naredil veliko delo - ustvaril je moderno ekipo, ki si zasluži podporo navijačev. Ekipo, ki je kombinacija mladosti in izkušenj in ki igra za slovenske razmere precej hitro. V njej je nekaj vrhunskih talentov, ki jih nočem izpostaviti. Olimpija trenutno potrebuje le nekaj stabilnosti, ima pa vsekakor potencial ne le za slovensko prvenstvo, ampak tudi za igranje v Evropi," je še dodal Nikolić, ki se mu bo v Ljubljani kmalu pridružil tudi Radoje Smiljanić, ki je bil njegov pomočnik že v prejšnjih klubih.
O okrepitvah morda že naslednji teden
"Dobili smo mladega trenerja, a z veliko izkušnjami, nogometnim razumevanjem. Prepričan sem, da prinaša posebno dimenzijo, ki jo Olimpija potrebuje. Pomembno je, da smo dobili človeka, ki lahko nadaljuje doslej nastavljeno delo," je Nikolića predstavil predsednik Olimpije Milan Mandarić, medtem ko je direktor Stojić poudaril, da je dolgoročna pogodba "znak zaupanja v novega trenerja, potem ko je Olimpija v prejšnjih letih pogosto menjala trenerje." O igralskih okrepitvah Stojić ni povedal nič konkretnega, obljubil pa je, da bo verjetno že naslednji teden znano vse.


Eleke? "Smo optimistični!"
"Velik del posla smo opravili že pred sezono, obljubili pa smo, bomo med sezono le uravnotežili ekipo z dvema ali tremi novimi igralci," je dejal Stojić. Kaj je z Elekejem, ki se omenja kot najverjetnejša okrepitev Olimpije v napadu, potem ko je Andraž Šporar za rekordno odškodnino odšel v Basel? "Eleke je še vedno igralec Gorice, smo pa v resnih pogovorih in optimistični, da se bo v kratkem razpletlo najbolje." Milivoje Novaković, Nejc Vidmar? "Za zdaj ni nobenega dogovora." Olimpija je priprave na (stadionu ŽAK v Spodnji Šiški) začela danes, v načrtu je med drugim tudi turnir v Novigradu in Umagu.

Nikolić: Olimpija potrebuje več uravnoteženosti v igri