Andrej Razdrh se je iz Sežane preselil v Domžale. Na prvo zmago bo moral počakati najmanj do nedelje, ko bo na sporedu gostovanje v Kranju. Foto: www.alesfevzer.com
Andrej Razdrh se je iz Sežane preselil v Domžale. Na prvo zmago bo moral počakati najmanj do nedelje, ko bo na sporedu gostovanje v Kranju. Foto: www.alesfevzer.com

V Domžalah je med reprezentančnim premorom prišlo do številnih sprememb. Iz ekipe sta odšla tudi člana mladinskih selekcij Adam Gnezda Čerin in Matevž Dajčar. "Rumena družina" je po štirih remijih in prav toliko porazih zadnje mesto prepustila Rudarju.

V prvem polčasu je bilo veliko priložnosti na obeh straneh. Gostje so stavili predvsem na protinapade, gostitelji pa so bili nevarni po strelih iz kotov.

Analiza po tekmi Domžale – Mura

Tilen Klemenčič je v 23. minuti po kotu z glavo podaljšal do Matije Podlogarja, žoga pa je zletela čez vrata. Minuto zatem je po protinapadu Luka Šušnjara le nekaj metrov po prodoru v kazenski prostor ostal sam, a je zgrešil. Tudi Fejsad Mulić je streljal s podobnega mesta, a je Ajdin Mulalić z nogo žogo odbil.

Domžalčani so v drugi polčas krenili še odločneje, največkrat so napadali prek Tončija Mujana, ki je bil nevaren že v prvem delu. V 58. minuti je Senijad Ibričič podal do Matije Podlogarja, ki pa je tik pred vrati slabo sprejel žogo, Matko Obradović ni imel veliko dela.

Pucko zadel okvir vrat
Mura je zelo zapretila v 79. minuti, ko je Tomi Horvat podal rezervistu Amadeju Maruši, ki je streljal s 15 metrov, Tilen Klemenčič pa je z zadnjimi močmi spremenil smer žogi, ki je odletela tik mimo vrat. Le tri minute zatem so gostje znova nevarno zapretili. Klemen Pucko je z leve strani poslal žogo v kazenski prostor, zletela je prek vratarja Ajdina Mulalića in se od vratnice odbila do Maroše, ki je z glavo streljal, s telesom pa je gol preprečil Sven Šoštarič Karič. Dve minuti pred koncem je v šprintu poskusil Luka Bobičanec, a je bil vratar gostiteljev zbran.

Razdrh zadovoljen z drugim polčasom
"V prvem polčasu smo bili v krču. To je odziv na novega trenerja in na pritisk. Drugi polčas je bil precej boljši. Škoda, ker nismo bili mirni pri prehodih v kazenski prostor. Morda sem spoznal fante na tej tekmi. Lovimo tri točke in zahteval sem napadalno igro," je poudaril Razdrh.

"Zmage bodo prej ali slej prišle, ekipa je kakovostna. Pozna se, da je nekaj nosilcev igre odšlo. Ne vem, koliko bomo lahko opravili treningov, saj si zdaj tekme sledijo vsake tri dni. Čaka nas še pokal prihodnji teden," je še dodal novi strateg Domžal, ki je Tabor iz Sežane popeljal v prvoligaško druščino.

Šimundža: Zaslužili smo si več, saj smo imeli lepše priložnosti
"Zelo težko je priti na gostovanje k ekipi, ki je zamenjala trenerja. Igralci so se želeli dokazati novemu trenerju, saj so se znašli v težkem položaju. Mislim, da smo si zaslužili več, saj smo imeli lepše priložnosti, a zadovoljen sem tudi s točko. Med reprezentančnim sem dal ogromno poudarka realizaciji. Dejstvo je, da je najtežje dati gol. Priigramo si veliko priložnosti, zmanjkal nam je kanček sreče," je pojasnil trener Mure Ante Šimundža.

Naslednji krog Prve lige TS se bo začel že v petek z obračunom Rudarja in Brava.

Vratar Mulalić preprečil zmago Mure v Domžalah

Preložena tekma 3. kroga:
DOMŽALE - MURA 0:0
1.200 gledalcev

Domžale vs Mura( id: 18515540 datum: 13.8.2019)

9. krog, petek ob 18.00:
RUDAR - BRAVO

Sobota ob 20.15:
MARIBOR - ALUMINIJ

Nedelja ob 14.00:
TRIGLAV - DOMŽALE

Ob 16.15:
OLIMPIJA - CELJE
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Ob 18.00:
MURA - CB24 TABOR SEŽANA

Ekipa
ZRPGToč.
Aluminij853010:318
Olimpija852116:717
Celje843120:915
Mura834113:1013
Maribor833213:812
Tabor Sežana831410:1210
Bravo82247:138
Triglav82069:216
Domžale80449:154
Rudar80448:174