Timi Max Elšnik in Albert Riera sta bila optimistična pred nedeljsko tekmo v Murski Soboti. Foto: NK Olimpija
Timi Max Elšnik in Albert Riera sta bila optimistična pred nedeljsko tekmo v Murski Soboti. Foto: NK Olimpija

V nedeljo se zmaji odpravljajo na Fazanerijo. Prva dva medsebojna obračuna sta pripadla Olimpiji, tretji obračun v Stožicah se je končal brez zadetkov.

"Ko sem raziskoval ligo, klube, sem videl, da ima Mura zelo dobro razmerje med mladimi in izkušenimi igralci. Na prvi tekmi smo tu v Stožicah zmagali. Bila je dobra tekma, dober tekmec. Vedno znova povem – nogomet je vsak dan znova, ni v preteklosti. Ni to, kar smo že naredili, ampak kaj bomo naredili zdaj. Imaš vzpone in padce, treba je slediti toku. Mura ima novega trenerja, v zimskem prestopnem roku so zamenjali nekaj igralcev. Tekma bo težka, upam, da bo tako kot v Celju. Dobra igra, dober tekmec, dve ekipi, ki si želita zmagati," je pred tekmo v Fazaneriji povedal Albert Riera.

O poškodbi Svita Sešlarja je dejal: "Bil je le udarec, nič hujšega kot to. Vse bo odvisno od njegove odpornosti proti bolečini. Danes je bolje, naredil bo del treninga. Jutri se bomo odločili o njegovem nastopu v nedeljo."

Elšnik: V Celju del bremena padel z ramen
Zmaji imajo ogromno prednost pred tekmeci in lahko igrajo sproščeno. Tretji naslov v zadnjih osmih sezonah jim ji skoraj nemogoče odvzeti. Na voljo je le še 27 točk. Olimpija je v celotni sezoni izgubil le štirikrat in še trikrat remizirala. V sredo v Celju ni blestela, a je edini zadetek dosegel Admir Bistrić osem minut pred koncem. Junak je bil vratar Olimpije Matevž Vidovšek, ki je ubranil vseh devet strelov Celja v okvir vrat.

"Z vsemi smo že trikrat igrali, tako da vemo, kaj pričakovati. Začenja se finalni del prvenstva, zadnja tekma pred odmorom. Psihološko pomembno je, da odideš na tekmo pozitiven, končaš z zmago. Da gredo fantje veseli na počitnice. Mi gremo v Muro samozavestni, s ciljem po tri točke. V Celju je del bremena padel z ramen. Potek srečanja je bil zanimiv, bili smo na vrhu, nato smo malo razpadli in na koncu zadeli. Želel sem si, da vsako ekipo na lestvici vsaj enkrat premagamo. To nam je uspelo. V težkih trenutkih smo pokazali srce in značaj, to je pomembno. Gremo naprej, novim trem točkam naproti," je dodal Timi Max Elšnik.

Bo Olimpija naslov potrdila prav na derbiju v Stožicah?
Znan je razpored Prve lige do sredine aprila. V 31. krogu se bosta srečali vodilni ekipi v Stožicah. Po derbiju bo na voljo le še 15 točk in zmaji bi si lahko prav proti večnim tekmecem zagotovili sedmi naslov v samostojni Sloveniji.

Grabić "razkurjen" na novinarski konferenci
Mura je doživela zelo grenek poraz proti Kopru z 1:2 v četrtek zvečer. "Besen sem. Popolnoma sem 'razkurjen'," je bil zelo slabe volje na novinarski konferenci po tekmi Dejan Grabić.

Darick Kobie Morris je dodal: "Zbranost nam je padla, bili smo malo neodgovorni. V teh trenutkih nam je manjkalo tudi malo discipline, vendar ne vem, zakaj."


28. krog, sobota ob 15.00:
KALCER RADOMLJE - MARIBOR

Ob 17.30:
CELJE - DOMŽALE

Nedelja ob 13.00:
BRAVO - GORICA

Ob 15.00:
CB24 TABOR SEŽANA - KOPER

Ob 17.30:
MURA - OLIMPIJA


29. krog, sobota, 1. aprila, ob 15.00:
CELJE - KALCER RADOMLJE
Ob 17.30:
GORICA - MARIBOR
Ob 20.15:
KOPER - BRAVO
Nedelja, 2. aprila, ob 17.30:
OLIMPIJA - CB24 TABOR SEŽANA
Ob 20.15:
DOMŽALE - MURA


30. krog, sobota, 8. aprila, ob 15.00:
CB24 TABOR SEŽANA - DOMŽALE
Ob 17.30:
KALCER RADOMLJE - GORICA
Ob 20.15:
MARIBOR - KOPER
Ponedeljek, 10. aprila, ob 15.00:
BRAVO - OLIMPIJA
Ob 20.15:
MURA - CELJE


31. krog, petek, 14. aprila, ob 20.15:
KOPER - GORICA
Sobota, 15. aprila, ob 15.00:
MURA - KALCER RADOMLJE
Ob 17.30:
DOMŽALE - BRAVO
Ob 20.15:
CELJE - CB24 TABOR SEŽANA
Nedelja, 16. aprila, ob 17.30:
OLIMPIJA - MARIBOR