Razočarani Stefan Savić, Enrik Ostrc in Denis Šme. Foto: www.alesfevzer.com
Razočarani Stefan Savić, Enrik Ostrc in Denis Šme. Foto: www.alesfevzer.com

V boju za tretji naslov državnega prvaka v zadnjih petih sezonah bodo morali Ljubljančani čez dva dni premagati neposredne tekmece. Ko je bila Olimpija leta 2016 prvič v Mandarićevem obdobju prvak, si je lovoriko priigrala v predzadnjem krogu v Velenju, pred dvema letoma pa v zadnjem krogu v Domžalah.

Vsa čast navijačem, njihova podpora nam veliko pomeni. Morda je razlog za slabe izide doma ravno to, da tu igramo brez navijačev, ki bi jih nujno potrebovali.

Dino Skender o pirotehničnem šovu Green Dragonsov na strehi Stožic na začetku drugega polčasa

Na celjski stadion ima lepe spomine iz lanske sezone, ko se je tam po zmagi nad Mariborom z 2:1 veselila osvojitve Pokala Slovenije. Zdaj jo čaka podobna tekma, le da ne gre za finale pokala, ampak za finale prvenstva.

"Prepričan sem, da bo fante to dodatno motiviralo in iz njih izvleklo vse, kar imajo v sebi kot pravi športniki in profesionalci," je dejal Skender, ki je po štirih zmagah na uvodnih štirih tekmah na klopi Olimpije na naslednjih treh zapravil ves kredit.

Težave s "prižigom motorjev"
Dejstvo, da samo Mura in Rudar v tej sezoni nista zmagala v Stožicah, pove veliko o domačih predstavah zeleno-belih. Bilanca je sedem porazov, vključno z zadnjima dvema proti Aluminiju (0:1) in Taboru iz Sežane (1:2). V gosteh je Olimpija nazadnje klonila 3. novembra v Murski Soboti (3:1).

Kraševci so sinoči kaznovali dve veliki napaki domače obrambe, najprej Maria Jurčevića, nato še Luke Menala. Ta v Celju po rumenem kartonu, ki ga je prejel zaradi protestov, ko je bil že na klopi, ne bo mogel pomagati soigralcem.

"Spet smo imeli slab uvod v tekmo. Kot da bi imeli zaradi igranja vsake tri dni težave s 'prižigom motorjev'. Vedeli smo, da moramo biti na začetku potrpežljivi in osredotočeni ter da ne smemo dovoliti, da se nam znova prikrade kakšna napaka. Na žalost se nam je zgodilo ravno to, potem pa je bilo težko razbijati trdo in čvrsto obrambo Sežane. V prvem polčasu nikakor nismo prišli v pravi ritem. Z drugim pa sem zelo zadovoljen, kako smo igrali. Na žalost smo zapravili preveč priložnosti, v zaključku je manjkalo malo več koncentracije. Upam, da se nam bo to vrnilo v sredo in da bomo učinkovitejši," je razložil trener Ljubljančanov.

Statistika tekme Olimpija - Tabor Sežana

Streli: 17:6
V okvir vrat: 4:2
Koti: 12:2
Posest žoge: 61:39 odstotkov

"Nismo si zaslužili poraza"
V 79. minuti so sodniki zaradi domnevnega prepovedanega položaja neupravičeno razveljavili zadetek Anteja Vukušića, a tudi če bi se tekma končala z remijem 2:2, to ne bi spremenilo Olimpijinega izhodišča pred zadnjo tekmo. Drugače bi bilo seveda v primeru njene zmage.

"Skrbelo bi me, če danes ne bi videl želje v očeh svojih igralcev. V drugem polčasu sem to videl. Nikomur ne morem ničesar zameriti, na žalost nismo dosegli zadetka. Oziroma smo ga, a nam ga niso priznali. Nismo si zaslužili poraza. Z izjemo tekme proti Aluminiju nismo imeli velikih padcev v izvedbi," je pripomnil 36-letni strokovnjak iz Osijeka.

CB24 Tabor Sežana je po dveh zmagah s 4:1 nad Mariborom zagrenil življenje še Olimpiji. Foto: www.alesfevzer.com
CB24 Tabor Sežana je po dveh zmagah s 4:1 nad Mariborom zagrenil življenje še Olimpiji. Foto: www.alesfevzer.com

Kakšna bo zdaj priprava na Celje? "Veliko igralcev je utrujenih, zato se moramo spočiti, nekaj časa pa bomo namenili tudi psihološki pripravi in pogovorom. Ne bo bistveno drugače, kot je pred vsako tekmo, čeprav ima ta poseben značaj. Fantje so bili že do zdaj pod bremenom in pritiskom, v sredo bomo napadali iz drugega plana. Mogoče bo to za nas dodatna injekcija, ker moramo iti na vse ali nič. Ne bomo se predali. Na zadnja dva poraza moramo pozabiti."

Novembra 1:3, februarja 3:0
23. novembra lani je Olimpija v Celju zmagala s 3:1, na zadnji medsebojni tekmi v Stožicah 13. junija pa je bilo 1:0 za Celjane. Edini zadetek je v 9. minuti dosegel Mitja Lotrič.

Zanimivo je, da sta se februarja moštvi na stadionu Z'dežele za zaprtimi vrati pomerili tudi na generalki pred začetkom spomladanskega dela prvenstva. Tedaj je bilo kar 3:0 za Celje, med strelce sta se poleg Lotriča vpisala še Ivan Božić in Luka Kerin. Zaostanek grofov za zmaji je bil v tistem času osem točk (42:34) ...

Camoranesi: Upam, da bom nadaljeval na tej poti

Nogometaši Tabora so po treh porazih proti Olimpiji včeraj z nasmeški zapuščali prestolnico. Trener Mauro Camoranesi je po četrti zaporedni zmagi povedal naslednje: "Zelo smo zadovoljni. Nadoknadili smo tri točke, ki smo jih junija v Sežani nezasluženo izgubili. Pri prvem zadetku je Marko Ristić fantastično podal. Ker igramo z dvema visoko postavljenima bočnima igralcema, so takšne poteze bistvene. Tu se ne zmaguje vsak dan. Igralci so pokazali veliko željo in srce, zato morajo uživati v tem trenutku. Pomembno je, da se zavedamo, da lahko z veliko dela dobro tekmujemo z drugimi, čeprav je treba včasih trpeti. Tudi na zadnji tekmi proti Muri, ki zame spada med tri najboljše ekipe v prvenstvu, bomo želeli iztržiti čim več. S Taborom imam pogodbo še za eno leto, zelo sem vesel, da sem tu. Ko se zjutraj zbudim, se rad odpravim v službo, tako da upam, da bom nadaljeval na tej poti. Kakšni bodo naši cilji v novi sezoni, bo odvisno od tega, kakšno ekipo bomo sestavili."

Zmaga Tabora iz Sežane v Ljubljani