Olimpija je vodilna ekipa Prve Lige TS, za točko zaostaja Celje. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je vodilna ekipa Prve Lige TS, za točko zaostaja Celje. Foto: www.alesfevzer.com

V celjskem taboru se zavedajo, kakšna priložnost se jim ponuja, trenutno so na drugem mestu, za vodilno Olimpijo pa zaostajajo za točko.

V nedeljo gostujejo pri Rudarju, prenos tekme bo ob 20.15 na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

Velenjčani v 34 krogih še niso zmagali, tako da položaj na lestvici in statistika govorita v korist moštva Dušana Kosiča.

"Fantje se zavedajo, da smo proti Triglavu (2:2) izpustili neko priložnost iz rok, ampak dve tekmi sta še do konca in tu želimo fokus obdržati. Vse je še v naših rokah, nismo odvisni od drugih, odvisni smo sami od sebe," je pred napetim zaključkom prvenstva za TV Slovenija povedal Kosič.

5. junija je Celje v prvem krogu po premoru zaradi pandemije novega koronavirusa doma po hudem boju premagalo Rudar z 2:0. Vratar Matjaž Rozman je zbral kar 11 obramb. Jeseni je bilo 3:0, na stadionu Ob jezeru pa 3:3, potem ko so Velenjčani vodili z 2:0 in 3:2.

Lotrič se je opravičil, proti Olimpiji bo lahko igral

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je nogometaša Celja Mitjo Lotriča zaradi prejetega rdečega kroga proti Triglavu, ko je burno reagiral po nedosojeni 11-metrovki v sodnikovem podaljšku, kaznoval s tekmo neigranja proti Rudarju. Lahko pa bo igral v zadnjem krogu v sredo proti Olimpiji. Poleg tega mora Lotrič plačati še 650 evrov kazni.

Disciplinski sodnik je pri tem upošteval olajševalno okoliščino, Lotrič se je namreč po tekmi opravičil.

Direktor celjskega kluba Zoran Podkoritnik pa je bil zaradi nešportnega vedenja kaznovan s prepovedjo treh tekem.

Kosič: Vse je še v naših rokah

Tekma z Muro je bila zelo fizično naporna. Tabor je neugodna ekipa in že velikokrat so v prvenstvu presenetili. Igramo doma, kjer je igrišče večje od njihovega in to moramo izkoristiti.

Nogometaš Olimpije Timi Max Elšnik

Skender: Dati bomo morali vse od sebe ne glede na utrujenost
Olimpija bo na zadnji domači tekmi v Stožicah gostila Tabor iz Sežane. Od četrtkovega srečanja z Muro, na katerem so izvlekli točko (1:1), ni bilo veliko časa za pripravo na nedeljski obračun.

A trener zmajev Dino Skender je s prejšnje tekme potegnil več pozitivnih stvari: "Pomembno je, da nismo bili poraženi. Psihološko nam je to veliko prineslo, nam pa je vzelo veliko energije. Verjamem, da si bomo do tekme opomogli, saj sami vemo, da sta do konca dve tekmi. Dati bomo morali vse od sebe, ne glede na to, ali bomo utrujeni ali ne."

Čeprav Olimpija že v nedeljo lahko osvoji naslov prvaka, v Stožicah ne hladijo penine. Proti tekmecema za naslov, Celju in Mariboru, v zmajevem taboru ne pogledujejo. "Razmišljamo predvsem o sebi. Pomembno je, kako bomo mi začeli tekmo in kakšni bomo na igrišču. Upam in verjamem, da bomo zmagali," je povedal Skender.

Po kazni se v ljubljansko ekipo vračata Miral Samardžić in Stefan Savić.

Tabor na zadnjih sedmih tekmah izgubil le enkrat
Kraševci so v zadnjih treh krogih premagali Maribor, Triglav in Rudar ter si že tri kroge pred koncem prvenstva zagotovili obstanek. Na zadnjih sedmih tekmah so izgubili le v Domžalah, pa še tam v 95. minuti (2:1).

Tabor je proti Mariboru v tej sezoni osvojil sedem točk, proti Olimpiji ni še nobene. Toda trener Mauro Camoranesi upa, da se bo tudi to spremenilo. "Na vsakem srečanju želimo osvajati točke, tako bo tudi v Ljubljani," nam je dejal prejšnji teden po veliki zmagi nad vijoličastimi s 4:1.

Do konca sezone ne bo več igral sijajni Kamerunec Rodrigue Bongongui, ki je zadnjič nastopil prejšnjo nedeljo v Kranju, v novi sezoni pa bo svoje znanje kazal v Izraelu.

V Stožicah bo sodil Bojan Mertik, ki je bil delivec pravice že na zadnji medsebojni tekmi 6. junija v Sežani, kjer je Olimpija zmagala s 3:0. Tedaj so bili pri Taboru nezadovoljni s sojenjem, saj sami pri izidu 0:0 niso dobili 11-metrovke, na drugi strani pa so Ljubljančani po pol ure povedli ravno s strelom z bele točke. 10. novembra je bilo ob severni ljubljanski obvoznici 2:0.

Na zadnji domači tekmi sezone Olimpija pričakuje Tabor
Bo Bravo v naslednji sezoni igral v Stožicah?

Bi lahko v novi sezoni, ki se bo začela 12. avgusta, tudi nogometaši Brava svoje domače tekme igrali v Stožicah? Razmišljanja o tem so bila že pred letošnjo sezono, zdaj pa so vse glasnejša. O tem je po tekmi v sredo proti Mariboru (0:3) znova spregovoril trener Dejan Grabić: "Ne vem, kako daleč smo bili s tem lani ob tem času, a na koncu smo se iz športnega vidika odločili, da bomo ostali v Šiški. Imeli smo tudi drugačno ekipo. Sploh če bomo še nadgradili kakovost ekipe, pa zdaj mislim, da je nujno, da bi igrali v Stožicah. Proti Mariboru so bili fantje zelo veseli, da so lahko igrali na tem igrišču. Način, na katerega želimo igrati, se je spremenil, napade poskušamo organizirati na večjem prostoru."

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE

35. krog

Nedelja ob 18.00:
MURA - ALUMINIJ
Sodnik: Mihael Antič (Dekani)

TRIGLAV - BRAVO
Sodnik: Damir Skomina (Koper)

Ob 20.15:
MARIBOR - DOMŽALE
Sodnik: David Šmajc (Predoslje)

OLIMPIJA - CB24 TABOR SEŽANA
Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)

RUDAR - CELJE
Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)
Prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju.


36. krog

Sreda ob 18.00:
DOMŽALE - TRIGLAV

BRAVO - RUDAR

CB24 TABOR SEŽANA - MURA

Ob 20.45:
CELJE - OLIMPIJA
Prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

ALUMINIJ - MARIBOR

Lestvica:                              
OLIMPIJA         34 20  6  8  70:40  66
CELJE            34 18 11  5  70:34  65
MARIBOR          34 18  7  9  60:37  61
ALUMINIJ         34 16  6 12  56:43  54
MURA             34 13 13  8  51:40  52
BRAVO            34 12  9 13  45:51  45
TABOR SEŽANA     34 12  7 15  42:48  43
DOMŽALE          34 11  7 16  49:61  40
TRIGLAV          34  9  5 20  42:81  32
RUDAR            34  0 11 23  27:77  11